Första dagen avklarad!

Då var första dagen av många framöver avklarad på högskolan.
Sov helt eländigt inatt. Först så var Sarah klarvaken mellan 12-2, sen hade jag jättesvårt att somna och fick kanske 3 timmar sömn sammanlagt.

Kändes lite som när man skulle börja 1:a klass, fast kanske ännu nervösare nu? Det gick i alla fall hur bra som helst. Först så var det registrering för programmet och efteråt så träffades vi som ska gå socialarbetarprogrammet utanför för att hälsa och prata lite. Sen var det ett gemensamt välkomstarrangemang i Falukuriren arena med diverse info. Efter det hade vi en programträff med bara socialarbetarprogrammet för ytterliggare info. Mycket information idag så är riktigt sliten och trött.
Imorgon kör vi igång ordentligt med en heldag.

Sarah har haft det toppen på förskolan och har från och med idag heltidsplats där. P.g.a byggnationer på hela skolan så kan inte förskolan vara kvar där längre utan kommer att flytta till hyreshusen och vara där i ett par lägenheter fram till jul. Kommer nog att bli bra. Bara hon trivs är huvudsaken och det gör hon ju verkligen med både barn och vuxna!

God natt!

STOR dag imorgon!

Ja imorgon är det alltså den dagen jag både längtat och gruvat mig inför många månader nu...
Dags att bli stor ordentligt nu och börja högskolan. Är jättenervös hur allt kommer att gå, komme jag klara det? Det visar sig...

Idag har jag varit in med Sarah till sjukhuset. Hon vaknade återigen med rött svullet ögonlock, tur nog inte så illa som förra gången då hon inte såg någonting. Men illa nog att vi måste åka in. Samma öga och likadant. Fick vänta länge inne på ögonjouren innan det blev våran tur. Men Sarah hon pysslade på och var så duktig lekte och ritade och vi läste böcker. Inge gnäll alls över att vi måste vänta - duktiga tjejen!!! Doktorn sa att det var en infektion igen inte jätte mycket men vi fick samma ögon droppar att ta igen 4ggr/dag.

Igår åkte jag, Sarah, morfar och Eric på Insjödagen. Fint väder och mycket folk! Sarah var lycklig när hon fick åka karuseller. På hemvägen stannade vi för en fika hemma hos faster. Grillade på kvällen, så fantastiskt gott!!! Årets sista grillning? Nej hoppas inte det, även om mycket tyder på att hösten är på ingång.

             

             

Måste bara berätta en liten händelse som hände på fredagen.
Sarah hade fått några nya tuschpennor av mig. Hon var inne på sitt rum och jag höll på att dammsög. Först gick hon in till morfar som satt vid datorn och sa: "Titta morfar, är jag fin?" Pappa (som ser lite dåligt) sa bara "jaja, du är jättefin!" Jätteglad över dom ordena gick hon in till mig som dammsög och sa: "Titta mamma jag har sminkat mig!" Jag blev mindre glad än morfar kan jag säga för ungen hade ritat eller sminkat sig som hon sa med dom nya tuschpennorna runt hela ögonen! Tur nog gick det ganska lätt att tvätta bort!!!

               
                                                 Busunge ♥


Onsdag.

Här rullar dagarna på, och fort går det! TÄNK! På måndag börjar högskolan och livet som student för mig och 3,5 år framöver. Gruvar mig och känner mig orolig att jag inte ska fixa det. Men men försöker intala mig själv att bara jag kommer in i det hela så kommer det gå super:-)

               

Inskolningen för Sarah på dagis har gått jättebra! Men trodde inget annat heller. Dom vuxna känner jag flera av sedan förut så det hjälper mig att känna att där är hon trygg. Den här veckan har hon gått (och ska gå) 9-12 varje dag. Då får hon också äta lunch där. I måndags gick det bra för då var det makaroner och köttbullar så då åt hon 2 stora portioner. Igår åt hon bara gurka till lunch för det serverades fisk och potatis... Jaja hon måste väl lära sig någon gång att börja smaka på allting.

                

I helgen som gick var jag, Sarah och mormor i Nysjön fredag-söndag. Det är så SKÖNT att vara där! Koppla bort omvärlden för en stund och bara vara. Sarah trivs också som fisken i vattnet med massa lek ute och kossar runtom sig. På lördagen var vi även en tur till Lumsheden för att gå lite på marknaden, men regnet ÖSTE ned så hiskeligt mycket att vi fick ge oss nästan med en gång. Sarah åkte bilkarusell och brydde sig inte om att det regnade. Sedan åkte vi hem och hälsade på Lena och Märta innan vi åkte upp till Nysjön igen.

                 

                 

                 

                 

                 

                 

                  

Igår var jag i stan och klippte mig. Behövdes verkligen efter en sommar där solen har blekt och förstört mitt hår. Så nu känns det så skönt igen, men verkar aldrig som att det går att spara ut långt mitt hår:-( Eric var med och gick med Sarah på stan så länge, tack för det bror!
Jag och Eric har plockat lite lingon de senaste dagarna. På kanske 3,5-4 timmar fick vi ihop 42 kg som vi sålde till Arne:-) 

                
                      "Jag vill ha jentehår" säger Sarah och tar på sig den här peruken. 

Efter jag har hämtat Sarah på dagis idag så ska jag och hon köra Eric till Borlänge. Han ska för första gången flytta hemifrån och ska gå på Fornby folkhögskola, där han även kommer bo.

En liten uppdatering från oss!
KRAM!

                 


Tandläkaren!

Idag har Sarah varit på sitt första tandläkarbesök:-) Det gick mycket över min förväntan om man säger så. Hon var jätteduktig! Trodde hon skulle sätta sig på tvären direkt så som hon gjorde när vi skulle ta blodprov och alla på Falu Lasarett måste ha hört hennes skrik! Men inte det gick så bra. Det började med att tandläkaren ropade upp hennes namn så satte hon sig ned på knä för att hälsa på Sarah och då sprang Sarah rätt i hennes famn och gav henne en stor kram:-) Sen tvingade hon inte direkt upp Sarah i stolen utan hon fick känna och se sig om och sen klättra upp själv då gick det hur bra som helst. Hon såg hur allt såg ut, räknade tänder (hon hade alla 10 nede och 8 1/2 uppe då en var på väg upp och en inte hade kommit än.) Sen fick Sarah välja ett fint klistermärke på Musse Pigg och så fick hon en ny tandborste:-)

                  

    
                  
                                           Sarah med sina bebisar. 

 
Nu ska jag krypa till sängs för imorgon är en stor dag för Sarah, vi skall och hälsa på på nya dagis:-)

                   
                          Ny klänning som också kan matchas till tightsen jag sydde igår.

                   
                                     
                                                             GOD NATT!

Onsdag.

Igår kom Sarah hem igen efter att ha varit borta några dagar med mormor och Lotta i Nysjön. Hon har haft det helt toppen där! Fick några bilder mamma tagit med sin mobilkamera så visar dom.

                 

                 
                        Den här leken höll hon visst på med lääänge. Målade allt möjligt :-)

                 
                                                Pannkaksungen :-)

                 
                  Var ganska kallt emellan åt så mössa och fleecé jacka var bra att ha.

                  
                                                      Fikar vid ladan.


Idag har vi hjälps åt här hemma med att gå igenom saker på vinden som ska slängas, och HERREGUD!!!! Vad saker det är!!! Hållt på hur många timmar som helst men inte kommit in princip någonstans.... Tror vi skulle kunna ha loppis varje dag i 7 år eller nått sånt ;-) Hittade en del utklädningskläder till Sarah som hon tyckte var jättekul! 

                 
              Hittade skor (såklart) och en mikrofon sen stod hon på bron och sjöng :-)

                  

                 
                                           Sarah och morbror Victor.

             
I förrgår hade jag en heldag för mig själv. Var jätteskönt att bara vara själv, spela hög härlig musik i bilen och åka och se på vad jag ville :-) Tittade runt på bl.a lite olika loppisar/second hand affärer och så var jag till Rosa huset där lite nya tyger fick bli med mig hem:-)  och på myrorna hittade jag där här fantastisk fina stickade Pippi tröjan för bara 60:- och den såg in princip helt oanvänd ut. Tittade på just den här när vi var på Astrid Lindgrens värld (säljs bara i butiken där), men den var allt för dyr ca 500:- trro jag den kostade om jag inte minns fel så blev aldrig någon då. Kan tro jag blev glad när det första jag ser när jag kommer in är den här:-)

                  
                                 

Det här har jag sytt idag:

                   
                              Tröja till Sarah (den är mera rosa än vad bilden visar.)
                               
                  
                                                    Matchande tights.

                  
                    En tröja till. Sarah äger knappt några kläder i grönt eller orange, men
                    den här färgkombinationen var otroligt fin på henne!!!


Vemodig...

Jag sitter här och känner mig lite vemodig... Ser att "våran" lägenhet (som inte är våran längre) har lagts ut för uthyrning. Känns så konstigt att se "sitt" hus med bilder på våra saker, och så skall någon annan bo där...
Saknar verkligen att bara vara våran lilla egna familj, med våra saker och vårat bo.

Sarah har åkt iväg till Nysjön med mormor och Lotta idag och blir borta någon dag. Jag är hemma själv (tänkte jag skriva), men det är jag ju absolut inte med både pappa, Eric och Victor här :-)
Imorgon hade jag i alla fall tänkt ha en heldag helt för mig själv. Har lust att åka till Rosa huset i Borlänge (en tygaffär jag hört om men aldrig varit på.) Sedan kolla runt lite på lite olika saker. Behöver bl.a. lite grejer inför högskolestarten.

                 
              Nybadad Sarah imorse. Hon har tagit web kameran och satt den på sin
              dator. Jag frågade vem hon pratade: "Pappa" sa hon :-)

Trav.

Idag har jag, pappa, Eric och Sarah varit i Rättvik på trav, V-75. Det var jättelängesen jag sist var på trav, säkert 10-15 år sedan. Så det var en riktigt trevlig eftermiddag. Mindre trevligt att man inte vann någonting, jo Sarah vann 60:- att stoppa i sin spargris. Sarah pekade på en häst när pappa frågade och så vann den, kanske man skulle ha frågat henne så om alla lopp?? Kanske hade blivit full pott då;-) 

                  

                  

                  

                  

                  
                       För Sarah fanns det både ponnyriding och lekplats att leka på:-)

                  

                  
                   En väldigt trött Sarah som fick ha nappen en stund på slutet av dagen.
                   Hon har inte sovit på hela dagen och höll sig med hjälp av prat och sång
                   vaken hela vägen hem med:-) Sen somnade hon skönt i sin säng efter 
                   mat hemma.

Fin dag!

Det känns som om det hände någonting med vädret nu på kvällen... Har störtregnat (som det inte har gjort på veckor här) och det kändes kallare och mörkare. Känns nästan som att hösten snart är på gång. Det vill jag INTE!!! Jag skulle kunna leva med sommar och 30 grader året om jag:-) Men men, mysigt var det i alla fall att äntligen få tända min jättefina lykta jag fått att Janet.

                  

Idag har jag och Sarah varit hemma hos familjen Portström. Jättekul att träffa alla, och att träffa dom en gång i tiden småflickor som jag brukade se efter (som inte är några småflickor längre) :-) Vi var där i många timmar såg på djuren, Sarah fick rida, fikade, var en sväng till Insjön, lekte och pratade. 

                  
                           Sarah är med och lämnar och hämtar hästar. Den lilla vita längst
                           till vänster var den hon red på.

                   
                                  Hjälper Anna att borsta Calypso alias "Calle".

                  

                  

                  
                                   Sarah och Ida har i vatten till hästarna.

                  
                          Sarah och Anna "hittade" riktigt varandra. Här målar dom nagellack
                          på varandra.                               


Torsdag.

Det var en ordentligt trött Sarah som gick och la sig tidigt nu på kvällen. Hon har varit hos hemma hos Lotta idag. Lekt massa och badat i poolen. Jag hade då några timmar helt för mig själv och satt i en solstol vid sjön och pressade sol och kopplade av med en bok - Härligt!
Har aldrig varit ledig så här länge som jag har varit den här sommaren, nej jag har inte varit det sen jag började jobba för 10 år sen, utan jobbade ju alltid om sommrarna. Tror den längsta semester jag haft sammanhängande är 3 veckor på sommaren tidigare, så detta är nytt för mig:-) Men även om jag tycker detta är helt fantastiskt så kännee jag att det börjar krypa lite i benen just nu och det skall bli himla skönt för både Sarah och mig när dagis och högskolan börjar. 

               
                                          Njuter i poolen hos Lotta.

               

               


Sommaren håller i sig:-)

Ja tänk vilket väder vi haft den sista veckan. De senaste dagarna har vi spenderat ned vid sjön med sol, bad och lek! Jag är så otroligt glad över att vi bara kan gå ned över gräsmattan så har vi vår egen badstrand:-) Hoppas detta vädret håller i sig länge till!

Igår kväll blev det en liten spontantur upp till Sågmyraparken för mig och bror Eric. Lyssnade på live musik och pratade med massa trevligt folk. Trevlig kväll!

Nu på kvällen gick jag, Sarah, Eric och Victor tipspromenad. Jag hade faktiskt 12 rätt:-) Fall dock på skiljefrågan så ingen vinst för mig inte. Frågan var vilket år det svenska försvaret började använda sig av u-båtar. Jag tänkte först ta 1906, men då sa Victor "nää det är allt för tidigt". Så lyssnade (dumt nog) på han och skrev sen 1942 i stället. Det skulle jag inte ha gjort för svaret var 1902! Man skall alltid ta det man tänker först, för då hade JAG vunnit:-) 

                
                                  Vi tog med rutschkanan ned till sjön. 

                
                                                           
                
                  I väntan på att alla skulle komma tillbaka från tipspromenaden, så gick
                  vi till lagret och köpte lite kvällsfika:-)

                
Jag och Sarah var til biblioteket idag, så nu har jag massa nya böcker av Rune-Pär Olofsson att läsa - Älskar historiska romaner!

RSS 2.0