1 advent.

Äntligen är den här, den bästa tiden på hela året - JUL!
Jag hade storstädning här hemma igår och plockade fram ljusstakar, satt upp julgardiner och pyntade. Så nu lyser det så fint från alla fönster och det är en så skön känsla att veta att det är rent. 

         
                                        1:a ljuset är tänt.

Vi har bestämt oss för att vi ska resa till Sverige och skåne i jul. Därför var vi tvungen att få fixa pass till Sarah. Och eftersom hon är svensk statsborgare men är född och bor i Norge med norskt personnummer så är det inte bara bara att gå till polisstationen och beställa ett pass som vanligt. Så i fredags lånade jag Monicas (på jobbet) sin bil och jag, Sarah och Andreas körde i väg. Först var vi tvungen att åka till likningskontoret för att få uteksrivet pappaer på att vi är vi och att vi bor här. Så när vi kör ned i parkeringsgaraget och ska till och parkera så hör vi  världens kräkljud och Sarah har spytt över hela sig. Det var inte annat att göra än att springa iväg och köpa nya kläder och lite våtservetter för att tvätta henne. När vi väl hade gjort det och var på väg in till likingskontoret så upptäcker vi att dom har flyttat. Så efter lite hit och dit så hittar vi äntligen rätt, får våra papper och åker vidare mot svenska konsulatet. Där får vi reda på att det enda vi kunde göra där och då var att få beställt ett svenskt person nummer till Sarah, eller ett så kallat samordningsnummer. det skulle ta 1-2 veckor. Sen efter det kunde vi söka om pass MEN då var vi tvungna att åka till Oslo och göra det på den svenska ambasaden där eftersom dom inte har kapacitet att göra det på konsulatet här. HALLÅ???? Tror dom att vi skulle åka till Oslo för att fixa ett pass? Nej jag har faktiskt aldrig varit med om mer invecklat.... Så nu har vi i alla fall beställt personnummret och så chansar vi på att det är snäll flypersonal och att vi får flyga med ändå och sen försöka få det fixat i Sverige på ett eller annat vis.

Idag har vi haft en riktigt lugn och skön slappardag, som söndagar ska vara:-)
Jag var ut i skogen en sväng medan Sarah sov och plockade enris som jag lagat en krans som jag satt på vår ytterdörr.

         

Tror jag hade 50 kort på kameran nu (bara från de sista 2-3 dagarna) men inte ett enda "lyckat" på Sarah. Går inte att fota henne längre hon är ju alltid på språng:-) Hon börjar bli en riktig busunge den tjejen alltså. Några av hennes favoritsysselsättningar är att kasta ned saker i toaletten, där jag hittat både min klocka, grytlapp, handduk e.t.c. Hon älskar att ta toarullen och riva papperet i en miljon bitar och sprida ut dom överallt, eller gömma saker så som min mobil ochnycklar på de mest konstiga ställen. Hon är helt fast på alla mössor här hemma och ska ha dom på sig även fast vi är inne. Och nyckelband ja nyckelband dom är roliga att gå runt med om halsen. Hon har dessutom varit med mig så mycket om morgonen när jag sminkat mig och gjort mig i ordning att hon vet precis hur man ska göra med puderborsten. När Natalie var här så åt hon några frukost flingor som var som små kulor och smakade chocklad som Sarah verkligen fattade tycke för. Och nu vet hon precis vart dom står (på hyllan högst upp i köket) och hon står där och ropar uhh uhh och pekar. Jaja, onyttigare "godis" finns ju. Hon är helt enkelt härlig. Hon börjar också "prata" mer och mer. Inte så många riktiga ord än, men hon svarar ja och nickar när det är saker hon ska svara ja på och nej och skakar på huvudet när hon ska säga nej. Men tyvärr börjar hon också visa mer och mer humör och hon är inte alls den lilla snälla bebisen som bara låg stilla och jollrade lite på sin höjd längre ;-)

       


       

       
                                         Fröken klättermus.

       
            Pappa och Sarah tittar in genom köksfönstret.

      
            Tokungen med 3 av sina favvosaker: mössanpå, nyckelbandet med
             viselpipa på och ätandes på frukost chokladkulorna ;-)

Måndag.

Nu är det nästan en vecka sedan jag skrev här så nu är det hög tid för ett litet inlägg igen.

Sarah är frisk igen, förutom väldigt snuvig och mycket hosta (alltså inget ovanligt..) Och hon är tillbaka i barnehagen igen sedan i torsdags.

I lördags var jag ute en sväng (vet inte huur längesedan det hände). Det var jobbfest hemma hos Gry (knytkalas) och jag hade efter mångas önskan gjort smörgåstårta. Den blev uppskattad och jag tyckte själv den var god (men inte inte på långa vägar så god som mammas). Jättekul kväll med massa god mat och vin.

        
                                          Smörgåstårta.

        
                                Massa god mat bjöds det på.

        

        

        

         


Igår hade vi en lugn och skön dag här hemma bara (och jag måste väl erkänna att jag inte kände mig i toppform). Vi var ute och lekte på lekplatsen och så hade vi grannbarnen här en sväng.

       
                            Åh pappas kopp, vad kan det vara i den?

       
                               klunk klunk klunk.....

      
                                Mmm, det var kaffe :-)

      
                         Sarah och Amalie håller varandra i handen.

      
                           Sarah, Jörgen och Amalie.

      


Idag har jag varit på mitt första föräldrasamtal. Dom hade bara positivt att säga om Sarah, absolut ingenting negativt, och det värmde mitt mammahjärta enormt. Dom sa att det var en ren fröjd att ha Sarah alltid så glad, omtyckt av alla och är så "med" och förstår så mycket. Och att hon också trivs det vet ju jag eftersom hon knappt hinner ur vagnen på morgonen så har hon redan sprungit in på avdelningen med ytterkläder och allt på:-)

Vad säger ni om Sarahs byxor? Provade sy dom igår och jag tyckte faktiskt dom blev lite söta. Inte helt perfekta, men men det är faktiskt den 2:a saken jag syr så.

     

På kvällen nu så har vi passat Amalie och hon och Sarah har haft det så mysigt och lekt så bra.

     

    

Här kommer en liten videosnutt på när tjejerna dansar till Sarahs en leksak som spelar musik.

   
        

Sjukhusvisit.

Idag har Sarah varit feberfri, men har fortfarande hemsk hosta. Har varit mindre slapp också även om hon på långa väger inte är i tipp topp form.

Efter jag slutat jobbet idag så tog vi alla tre bussen och åkte till sjukhuset för att hälsa på Pia och lämna hennes väska. Hon kommer att flyga hem till Sverige imorgon, men mår efter omständigheterna bra.
Sarah tyckte det var toppen att få komma ut ur huset efter en vecka med feber, men gillade inte att sitta fast i vagnen. Väl framme på sjukhuset fick hon springa av sig och hon tycker det verkligen är helt underbart att få upptäcka världen helt av sig själv på gående fot.

   
                   Jättekul att gå själv tycker Sarah!

   
                              Farmor och Sarah.

   

Sarah åt en hel macka på sjukhuset. Det är framsteg kan jag säga då hon knappt ätit fast föda på en vecka.
På vägen hem somnade Sarah i vagnen och nu när jag skulle lyfta över henne så vaknde hon så klart. Hör henne där inne i sovrummet att hon fortfarande är vaken, men så länge det inte är grin och skrik så får hon ligga och försöka somna om på nytt.

Sarah blir hemma imorgon med så hon får en till dag att "komma sig" sig på och vara fit for fight för barnehagen igen förhoppningsvis på torsdag. Det blir jag som är hemma med henne imorgon eftersom Andreas måste göra ett jobb i Sogn som ligger ett par timmars bilfärd bort.


Vilken helg...

Jag vet inte i vilken ände jag skall börja berätta. Men vi börjar med fredagen.

FREDAG:
Jag var hemma från jobbet med en sjuk Sarah. Febern har pendlat allt från 39,5 ned till 37,5 sedan tisdagen. På kvällen kom farmor Pia med flyg från Oslo där hon hade varit och jobbat, men skulle hälsa på oss under helgen innan hon skulle resa tillbaka till Oslo på söndagen igen. Vi fick fina presenter eftersom hon och Bengt hade varit i Usa. Både jag och Andreas fick 2 tröjor var och vad Sarah fick ser ni här:

        
                     Sarah och hennes docka fick likadan klänning:-)

      
                                  Tröja och halkisar.

      
                               Jeanstights och tunika.

      
                                            Overall.

Tusen tusen tack för alla fina saker!

LÖRDAG:
Andreas åkte tidigt iväg på innebandy och var borta på det resten av dagen. Jag, Sarah och Pia bestämde oss att ta oss en tur ned till Lagunen för att handla lite. (Sarah kändes lite piggare så vi tänkte vi kunde göra det.) Men vi beställde en taxi för att slippa gå ute i ösregn och stormblåst Men efter att ha väntat över 1,5 timme på den och 2 st telefonsamtal där jag undrade var taxin var så gav vi upp och avbeställde den, och gick istället och som tur var hade vädret blivit liite bättre. Andreas och Pia hade smusslat och smygit och viskat här hemma innan och när vi kom fram så såg jag vad överraskningen var. Den här:

     

En helt ny fin symaskin som jag skulle få av Pia och Bengt i födelsedagspresent och julklapp. Går faktiskt inte med ord beskriva hur lycklig jag är över att ha fått den, var precis det jag önskat mig. Tusen tusen tack!!! Nu skall här sys:-) Vi handlade med oss mat och lite annat smått och gick ut för att vänta på taxin (som vi hade beställt 3 timmar tidigare) och att det skulle vara där den tiden. Men var det någon taxi där?? Självklart inte så efter ytterliggare 2 telefonsamtal med kundeservice på taxin och en milt sagt arg och irriterad Johanna senare så kom äntligen taxin över en halvtimme efter den tid vi beställt den till. Aldrig någonsin jag kommer ringa det taxibolaget igen!!!
På kvällen hade Sarah 39,5 i feber igen och var tidvis pigg och leken av sig och tidvis väldigt slapp. Men hon somnade skönt för natten i alla fall. Jag och Pia tillbringade kvällen framför min nya leksak och vi började på att sy en klänning. Blev sent innan vi gick och la oss men en riktigt mysig kväll hade vi.

    

    

    

    

    




SÖNDAG:
Här vet jag inte riktigt vart jag ska börja. Allt känns precis som en film, helt overkligt. Pia vaknade på morgonen av jättesmärtor i bröstet och som strålade ut i armen och uppåt. Hon hade jätteont och Andraes var tvungen att ringa efter ambulans. Dom var väldigt snabbt på plats och hon fick smärtlindring. Andreas följde med henne och de kördes till hjärt avdelningen på sjukhuset. Det visade sig att hon hade fått en liten hjärtinfarkt. Egentligen var ju planen för henne att resa härifrån igår med flyg till Oslo och jobb igen, men nu ligger hon istället på sjukhuset här i Bergen. Hon mår bra och dom hade opererat henne idag. Så vi får se hur länge hon blir kvar där.
På kvällen åkte jag och Andraes med Sarah in till barnekliniken för att få undersökt henne. Det var nu 6:e dagen med feber och sjukdom och hon var fortfarande väldigt slapp. Vi var väl där inne i kanske 5 min och det ända vi fick till svara var att det var inte så mycket att göra åt mer än att vänta ut febern och komma tillbaka om det blir värre. Ahhhhh, jag känner mig så uppgitt. Känns som om ingen lyssnar, nått är ju fel! Så det var inte mycket annat än att åka hem igen utan någonting.

Så nu vet ni lite i korta drag hur allt ligger till här hos oss. Sarah har varit in princip feberfri idag men hon är fortfarande hängig och slapp och har hemsk hosta. Så hon blir hemma ett par dagar till så får vi se.
Klänningen som jag började på med i lördags blev idag nästan färdig. Måste sy fast axelbanden bara (som för övrigt inte blev så fina) och klippa bort lite trådar. Men är ändå otroligt nöjd av min prämiärsyning och plagg. Tänk detta har jag gjort helt själv och för allra första gången:

    
 Lite gammeldags stuk på den, men blir superfin i dessa juletiden med vit
 blus och vita strumpbyxor. Modellen skall få pröva den imorgon:-)



  
                                   
GOD NATT!

Feber.

Ja det har slagit till sjukdom här i huset igen. Herregud när ska vi bli helt friska egentligen?

Efter vi kom hem från barnehagen och började på och laga mat så kändes Sarah kokandes och vi tog tempen. Den visade över 39 grader, så var ju inte så konstigt att hon kändes så varm. Hon sov ett par timmar nu på kvällen, men är för tillfället vaken. Fick paracet tidigare ikväll och blev piggare och kändes svalare, men nu kokade hon igen så hon fick en till och hoppas på att hon får sova gott. Det blir Andreas som blir hemma med henne imorgon. Jag hhar ju varit borta/sjuk så mycket i det sista att jag känner att jag inte kan vara hemma mer. Sen får vi se på torsdag hur hon mår och om jag kanske blir hemma då.

  

Måndag.

Fy vad tomt det känns här hemma. I går åkte Natalie hem igen efter 4 underbara dagar här hos oss. Vi saknar dig allihopa jättemycket redan och framförallt så saknar Sarah sin stora idol. Det var så kul att se hur mycket syskonen tycker om varandra. Och Sarah skulle ha absolut allt helt likt som Natalie hade det. Gjorde Natalie en sak så skulle Sarah göra likadant. Hon ville inte bli matad av mamma eller pappa, men sträckte Natalie fram skeden så gapade hon mer än villigt:-) Så synd att det inte varade längre, men vi är glada för den tid vi fick den här gången och hoppas det inte dröjer länge innan vi ses igen.

Idag var det dags för jobb för mig igen. Härligt att träffa alla ungarna igen och det verkade faktiskt som om dom hade saknat mig och var så glada imorse när jag kom. "Heeej JOHANNA" :-) Och måste säga att det var otroligt skönt att vara tillbaka igen för det är inget vidare att vara hemma så länge och vara sjuk. Känner mig inte helt 100% frisk än, men inte så sjuk att jag inte kan gå på jobb. Har fortsatt väldigt ont i halsen och är allmänt sliten och trött i kropp och huvud men men, det ger nog med sig snart.

I helgen som kommer får vi besök av Pia, det ser vi jättemycket fram emot och Sarah längtar efter att få krama om farmor. Hon har förresten startat en blogg så om ni vill kan ni gå in här.

Lite bilder får avsluta dagens inlägg.

   
                                        Syskonkärlek.

   

   
                Sarah envisas med att ta på sig sin mössa.
                Här sitter hon vid sitt älskade bord.

   
                                Jag kan SJÄLV!

   
                      Står och väntar på flygbussen.

   

   

   
        Försökte klippa Sarah lugg och rätta till den lite. Men tror jag gjorde
        mer skada en nytta eftersom hon gallskrek och vände sig så fort
        saxen närmade sig. (Ser nu hur söt hon blev i två små små toffsar
        bak) :-)

   
       Hon får inte så mycket flaska längre. Men är ju så mysig kvällsritual
       att varva ned med en flaska, så ibland så får hon:-) Sekunderna
       efter jag tog bilden så slocknade en jättetrött lite tjej.

                                   GOD NATT!

Fredagsmyyys.

Jag gjorde helt rätt i att stanna hemma idag med, är trots allt sjukskriven veckan ut. För jag känner inte så himla stor förbättring måste jag säga. Hoppas hoppas det börjar ge med sig snart.

Här pågår fredagsmys för fulla muggar:-) Här är en film när det dansas till idol ikväll!

 

Sarah har ganska så nyss kommit i säng. Hör verkligen till ovanligheterna att hon är uppe så länge. Men vi har haft det så mysigt och hon och Nattis har lekt såå bra.

Imorse knackade det på dörren, var Jörgen och Fredrik som ville leka med Natalie. Sen har de varit med varandra till och från underhela dagen. Vi var ute en sväng bara här på lekplatse i förmiddags för att få lite luft och leka lite. Här kommer lite bilder från då.

  

  

  

På eftermiddagen har vi bara varit inne och tagit det lugnt. Spelat kort och ritat. Ja ni hörde rätt. Jag hade lite ritkurs med hur man ritar en ko. Detta blev resultatet. Allt man utgår från är 3 cirklar.

   
                                     Nattis ko.

  
                                Andreas ko.

  
                                  Min ko.

  
      Frukosten. Sarah ville äta precis detsamma som storasyster. 

  
                                 Spelar kort.

  
                                    Ritar.

  
               Dagens middag: Stekt fläskfilé med klyftpotatis - MUMS!

   
                          Sarah och Nattis kvällsfikar.

  
                      Andreas med sina 2 prinsessor.
Sarah har lärt sig vart naveln och magen är och vill heela tiden dra upp 
tröjan och känna på sin navel. Har hon body på sig så blir hon sååå sur
eftersom hon inte kommer åt :-)

Vi önskar er alla en riktig fin kväll! 

Ps: Nu kostar joggingdresserna Sarah önskar sig endast 175:- Vet jag tjatar, men är ett superbra pris/köp ;-)

Nu är Natalie här:-)

Äntligen har Natalie kommit hit. Kom nu på kvällen och ska stanna till på söndag. Allt för kort tid egentligen, men vi är otroligt glada för den tid vi får. Sarah som var jättetrött efter ha sovit dåligt i barnehagen idag sken upp som ett ljus när Andraes och Natalie kom hem. Under hela middagen satt hon bara helt stum och bara tittade på storasyster. Sen har det lekts och busats här under kvällen och vi har ätit god kladdkaka med grädde. Mums!

      

Tänkte ju eventuellt gå på jobb imorgon i och med att vi har planleggingsdag. Men jag känner att kroppen inte tacklar det. Har varit feberfri idag. Men fortfarande ont i hals/huvud och allmänt sliten i hela kroppen. Har dessutom en väldigt hemsk hosta som jag inte tror skulle uppskattas på föreläsningen. Så jag gör nog klokt i att bli hemma och vila mig några dagar till.

Ps. Sarah undrar om ni sett vad hon önskar sig i julklapp??

   

Julklappstips

                                                                           TILL SARAH

LaRedoute har för tillfället 30% på märkesdressar från Adidas och Puma. Kostar nu endast 244:- Perfekta för Sarah att ha i barnehagen. Hon önskar sig str. 86 och dessa 2 som kommer på bild:-)

     


     







Sjukskriven...

Idag har jag varit till doktorn igen. Har i tillägg till allt annat fått feber igår och kännt mig illamående konstant sedan dess. Så imorse ringde jag och fick mig en tid på eftermiddagen. Så jag var och hämtade Sarah i barnehagen och tog henne med (för hostan). Men usch vad jobbigt det var att resa med buss ned till stan dålig som jag var och tillbaka igen. Tror verkligen jag måste få byta fastlege så jag får en som är lite närmare här hemma.

Sänkan visade inte avsevärt högt idag heller så någon inflammation har jag inte så jag behöver pencillin. Hon konstaterade också bara att det var virus och såg hur illa jag var inne i halsen. Men sa också att det var vanligt att få det efter att ha varit sjuk och man gått på antibiotika. Så hon beordrade mig att stanna hemma veckan ut och sjukskrev mig. Sa att jag MÅSTE vila uppmig om jag skulle bli frisk.
Angående Sarahs hosta så sa jag att nu måste det till något för det kan inte vara normalt att man går och hostar i 3 månader och kunde inte hon hjälpa mig så fick hon skicka mig vidare till någon som kunde. Vi kom i alla fall fram till att vi ska prova ventoline och flutide (astmamedicin) i 6 veckor framöver så får vi se. Med det sagt så är det inte konstaterat eller fastställt att Sarah har någon form för astma (måste mer utredning till det). Men gav den medicinen och sa att vi skulle prova. Så det känns enormt skönt att bli tagen på allvar för en gångs skull och hoppas att det hjälper. Kan ju säga att det vara gick allt annat än smidigt - ungen gallskrek. Jaja det är bara att vänja sig för det här ska vi göra både morgon och kväll varje dag nu framöver. Så nu vet ni lite hur det ligger till med allt.
Så här ser det ut:

    

Visar några bilder från veckan som gick då vi var ute och lekte.

    

    

    

    

    


RSS 2.0