En vecka kvar...

Ja då har vi bara 1 vecka kvar här i Bergen. Efter snart 6 år så blir det nu Sverigeflytt!
Jag har nu haft "semester" en vecka. Har börjat packa/plocka/städa och ordnat upp i en massa saker, så kallar det inte semester direkt. Men jag har mellan varven även "kopplat av" med att sy lite:-) Sarah har gått i barnehagen och vi har tagit det lugnt och skönt på morgonen. Härligt att slippa den stress som alltid är när vi skall vara i barnehagen en viss tid som annars.

Förra fredagen hade jag ordnat barnvakt till Sarah och överraskade Andreas med att vi skulle ut och äta och sedan gå och se på Pirates 4. Sarah hade det alla tiders hemma hos Elina och Co. I lördags så hade vi "Blåtur" med jobbet och det blev också en slags avslutning för mig. Vi startade kl 13 på dagen med att åka och äta lunch på Peppes. Sedan blev vi uppdelade i lag där vi skulle lösa massa frågor och gåtor genom att gå till en mängd barer/puber runt om i stan - jättekul! Vi åkte sedan vidare ut till Hjellestad där vi blev resten av kvällen. Vi åt helt fantastisk god mat. Alla "sjömat" du kan tänka dig men också en del annat kött, sallader, såser och potatisar. Vi fick dessutom vara med och laga lite själva. Obeskrivligt gott! Sedan blev det livemusik och dans på kvällen!

Det känns ganska så overkligt att jag kommer befinna mig i Sågmyra om bara en vecka drygt. MED alla saker, hela vårt hem. Vi skall inte bara på semester utan vi skall verkligen flytta! Har försökt förklara en längre tid allt det här för Sarah men är inte helt säker på att hon förstår. Troligen inte. Hon tjatar mest om "barna sina" som hon kallar kompisarna i barnehagen för, så trro inte hon förstår att hon endast kommer att få träffa dom 2 dagar till...
Annars ås kommer det mycket roligt ut av hennes lila mun för jämnan. Senast igår sa hon till Andreas: (Måste skriva det här på bloggen så jag kommer ihåg.) Sarah är väldigt opptatt av hale. Hale=svans på svenska. T.ex. att den hunden har liten hale och den hunden har stor hale o.s.v. Och så skulle byta om och hade precis tagit på sig byxorna då Sarah säger: "Pappa du har stor hale" Va vad menar du frågade jag? Pappa har väl ingen hale? Var då? Jo sa Sarah och pekade. Det var "halen" på framsidan hon menade :-) haha hon är rolig hon!

Idag regnar det (som vanligt). Vi som hade det så extremt fint några veckor vid påsk och efteråt och kunde gå i linne och shorts. Nu är det fleccé under jackan och mössa som gäller igen och det är snart JUNI!!!!!
Vi har precis gett Sarah microlax igen p.g.a förstoppelse. Vet inte vad vi ska göra snart???? Men nu har hon gnällt och grinat och fisit sen igår över magen så var ingen annan utväg än att ge henne det. Och vips så blev hon ett mycket gladare barn!

Idag ska vi försöka få slängt massa skit. Har hitills samlat ihop ganska så mycket här hemma och här får du en liten bild mamma! Nu måste du vara imponerad av mig som klarar att slänga så mycket! Plus att vi har en hel del här utanför som också skall slängas. 

            

           
                                           Sarah bakar pizza.

           
                           Andreas och jag när vi var och åt på Steakers.

          

          
                                         Ny klänning till Sarah.

          
                                               Och bluse.

          
                Klänning till mig själv! Första gången jag provade sy en så pass
                avancerad sak till vuxna. Men det blev väldigt bra. (Den ser mycket 
                bättre ut på än på bild.)

17 maj!

           

Idag har vi firat 17 maj och Norges nationaldag! Sarah iklädd Svärdsjödräkt, jag Bjurs och Andreas skånedräkt som han kallade det (kostymbyxa, skjorta och tröja:-)

Hade tidigare tankar på att vi skulle åka ned till stan och se det "stora" tåget. Men vi valde att åka till ett närmare ställe för att själva vara med att gå i tåg tillsammans med barnehagen. Många folk och hög stämning! Dock förstördes det lite av vädret (därför blev det inte så många bilder tagna). När vi åkte och de första par timmarna hade vi uppehåll, men mitt när vi gick runt i tåget så kom den värsta regnvädret vi haft på säkert en månad. Så vi var ganska våta och kalla.
Sökte skydd i en biltvätthall medan vi väntade på bussen hem.
Väl hemma bytte vi finbunaden (bunad= folkdräkt på norska) mot Bergensbunaden = regnkläder och stövlar och promenerade upp till skolan här uppe där det var diverse aktiviteter. Olika tävlingar, fiskdamm och den obligatoriska 17 maj isen (glass). Många barn och Sarah storkoste sig! Självklart tittade ju såklart solen fram just då bara för att vi tagit på oss allt av regnkläder...
Så vi har haft en riktigt fin dag!

           
                                I väntan på att tåget skall börja gå.

           
                                        Karianne bar barnehagens fana.

           
                                                        ♥

           

           

           
                 Här står vi och många andra och skyddar oss inne i tvätthallen 
                 från det hemska regnvädret utanför. 

           

           

            

           
                                             Puss pappa ♥

           

           
                                                 Fiskedamm

           
       Blev såhär glad av den rosa badbaljan med tillhörande badankor som var i.


Nu ska jag ta en dusch. Imorgon är det jobb igen. Bara 3 dagar kvar nu...

           


Bara några veckor kvar...

Ja, just nu är det många tankar som far i kring inne i huvudet...
Har bara 1 vecka kvar på jobbet! Sen är det "semester" med flyttpackning som gäller. Och om 3 veckor kommer huset här vara tomt och vi vara på väg med allt till Sverige. HJÄLP!!!! Det är verkligen med blandade känslor som jag ser fram emot flytten. Jag har trots allt bott i Norge i snart 6 år!!! Det är inte bara bara det. Nästan 1/4 del av livet mitt. Det allra svårast är med jobbet/barnehagen. Jag har aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör nu och det känns ENORMT jobbigt att "riva upp" Sarah här med alla vänner hon fått sig. MEN jag vet att det kommer bli bra. Det att komma närmare familj och släkt väger upp allt! Dessutom ser jag fram emot att (förhoppningsvis) börja studera på högskolan i höst! Jag är REDO!!!
Det som är allra jobbigast är att Andraes blir kvar här i Bergen på obestämd tid. Hoppas det SNART dyker upp ett passande jobb som han kan ta. Så Sarah inte behöver vara utan sin pappa allt för länge.

Sarah har förresten varit blöjfri i snart 3 veckor dagtid! Våran stora, duktiga tjej. det var bara de 2 första dagarna det blev ett par "olyckor" sen har allt gått jättebra! Vi har dock 1 stort problem och det gäller bajsningen. Hon har inte gjort det på toaletten sedan den första veckan hon gick utan blöja utan bara om nätterna när hon sover... Hon har ju länge haft problem med hård mage och jag tror det är det som skrämmer henne att det skall göra ont. Så jag vet inte vad vi skall göra för hon även skall klara att göra det på toaletten...

Nu ser vi fram till 17 maj om 2 dagar. Norges STORA dag! Har starka funderingar på att vi skall åka ned till stan så som vi gjorde för 2 år sedan. Skulle vara så kul att göra det nu en "sista gång". Det är HÖG stämning! 

Igår klippte Sarah sig hos en frisör för första gången i sitt liv. Det började bli så långt och spretigt och dessutom är det så tunnt än, så det blev mycket bättre med en liten klipp. Prinsessan satt jättefint och sa inte ett pip och det hela var över på en kvart:-)

Hur har eran helg varit?

          
                                     Nyklippt Sarah i badbaljan nu ikväll ♥

          

          

          
                   Plockade lite i boden och då kom babybagen till vagnen fram och
                   babybilstolen. Då blev Sarah också baby igen :-)

          

     
Har även hunnit sy lite den senaste veckan, detta är vad som blivit:

          
          Tunika/klänning till mig själv. I mörkblått och med ett stort hjärta i lila
          med vita prickar och silver band runt på ryggen och ett likadant fast mindre
          på ena armen. Blev supernöjd och sitter otroligt fint på!
 
         
                                                    Bak.

         
                                        Detalj på armen.

         
                                          Mössa till Martine.

         
                      Present till Grys dotter för att Sarah fått ärva så många fina
                      kläder.

         
                             Beställd klänning i str. 6-9 mån.


Förresten så önskar vet jag vad jag önskar mig i 25 års present senare i år. En overlock symaskin!
Så nu vet ni det :-)


RSS 2.0