Lååång söndag...

Dagen idag har kännts så lååång. Men är ju inte så konstigt med tanke på att vi ställt tillbaka kl 1 timme ;-)
Sarah kände nog lite av det och var trött redan strax efter kl 17, men höll henne uppe till halv 8 tiden. Så imorgon har hon nog kommit "rätt" i tidsomställningen igen.

         

          

         
Igår var jag och Sarah på teater tillsammans med Elisabeth (en jag jobbar med) och hennes son Simen. Vi såg på "Folk och rövare i Kardemomme by". Det var jättekul och Sarah stortrivdes. Det var mycket sång och musik så det gjorde nog mycket och hon klappade händer och ropade glatt rätt ut! Med tanke på att den nästan varade 2 timmar (med paus) så var hon imponerande duktig på att sitta stilla. Hon satt för det mesta på egen stol, men ibland i min famn och ibland stod hon lite. Så nu ska jag se om det inte finns lite mer av sådanna här aktiviteter så vi kan gå på för det var helt topp!
Efteråt blev vi bjudna hem till Elisabeth för middag och lek - Mycket mysig dag/kväll!

         
                             I väntan på att teateren skall börja.

         
                                 Sarah njöt av föreställningen!

         
                              VÄLDIGT nöjd över att köra bil ;-)

         
                                      Lek hemma hos Elisabeth.

 

         

         

         

Idag har jag sytt en set med tröja och byxa till Sarah med tyg som Andreas hade med sig hem från Pia förra helgen. Blev nöjd, får hoppas det sitter lika bra på:-)

        
              Färgen är inte helt rättvis på bilderna ser jag. Men det är jättefint tyg
              med cerise och turkost/grönt. Långa muddar på ben och armar och
              prinsessekrona som jag har sytt på 3 st knappar i lik färg med tyget.

        

        

        




NU:
GodNatt!


Ensamma hemma.

Jag och Sarah har varit ensamma hemma sen i torsdags. Den här helgen var det Andreas tur att resa till Sverige, vi tar varannan helg var ;-) Men nu senare ikväll/natt kommer han hem igen.

I fredags var Sarah på 2 års kontroll. Det gick väldigt bra, men kändes nästan som ett "föhör/prov" på hur mycket hon hade av förstålese och språk. Men mitt lilla ♥ pratade på och visade och var superduktig!
Det enda som gick mindre bra var att väga och mäta. Hon totalvägrade. Så jag fick själv kliva upp på vågen (mindre kul) och sedan ta henne på och ta en ca vikt. Så hon väger nu ca. 13,5 kg och är ca. (mer gissning) 92 cm lång, men jag tror kanske att hon är lite längre en det. Vi pratade lite om vad jag tycker fungerar bra och mindre bra. Mindre bra är definivt middagen. Hon vägrar ofta och äter egentligen väldigt lite varierad mat. Men jag skall bara sluta med att erbjuda henne annat och så får hon snällt vänta tills det blir lite kvällmat innan sängdags.

Igår var vi en tur ned till stan och Sarah var överlycklig för att få ta bussen och "tåget" (bybanan). Vi hade strålande sol, men var kyligt. Vi var först ute länge och lekte, klättrade och matade änder. sen gick vi lite i affärer. Sarah fick sig en ny mössa/finlandsluva eller vad kallar man dom? Var ganska så dyr, men en god investering då den var i ull och hon kommer hålla sig varm och god i vinter vilket är det viktigaste.
Vi köpte också lite mer ull underkläder och så fick hon en film med Mikke Mus/Musse Pigg (eftersom våran Playhouse Disney kanal har slutat att fungera - KRIS!!!!!)

            
               Nya mössan och här ser ni också den nya Reima vinterdressen.

            
                                       I parken på stan igår.

            

            

            
      Vi lunchade på McDonalds, och Sarah doppade gladeligen pommes i ketchup:-)
      Detta är faktiskt fösta gången Sarah äter McDonalds mat så tro inte vi gör det ofta.

Idag har vi haft mysigt besök av Janne (som faktiskt är ett tjej namn här i Norge) som jag jobbar tillsammans med och hennes Emil, som går på samma avdelning som Sarah i barnehagen. Vi gick för ett fin tur i det underbara vädret och lekte sen inne. Sarah och Emil hade det jättefint och de lekte så fint tillsammans på hennes rum. Vi satt här och log av konversationen dom hade, de lät så stora:-)   

           

           

           

Blev lite dåliga bilder eftersom jag inte kunnat använda den "bra" kameran" eftersom en viss liten dam har ändrat någon inställning på den.

GodnattKram!



Ps: Ni är många flera som läser än som kommenterar.... All heder till er som gör, det är jättekul, men skärpning till er andra..... Är bara att skriva en rad eller två, kul att veta vilka som läser:-)


Se det snöar, Se det snöar

               
                   Då har den första snön även kommit till oss i Bergen. Bilden är från
                   tidigare ikväll. Kommer med all sannolikhet att regna bort imorgon 
                   igen, men just nu njuter jag av en fint tunt snötäcke liggade här ute:-)

Dagarna bara rusar iväg, men tänkte i alla fall att jag skulle skriva några rader om helgen som gått. Har ju varit i Sverige och Stockholm på studietur med dom på jobbet. Vi reste i torsdags och kom hem igen i söndags. En fantastisk kul resa. Vi var 18 st + 1 spädbarn som reste. Intensiva dagar men otroligt roligt med bl.a. studiebesök på dagis, "turistande", shopping, restaurangbesök, god dricka och utgång:-) Vi bodde på ett hotell på Östermalm, så vi hade bara gatan ned så var vi på Stureplan:-) 
Var ju dessutom första gången jag skulle vara borta från Sarah. Mådde riktigt dåligt i tordags och ville nästan inte resa för jag hade sån separationsångest från henne. Men det gick ju hur bra som helst och hon och pappa hade det toppen här hemma. 
Hade inte med mig den "bra" kameran, så blev tyvärr inte så många bra kort tagna, men här är några.

             
                  Venke, Janet och jag. Här är vi på Hard rock café på fredagskvällen
                  och äter god middag.

              
                                  Blev mycket tunnelbaneåkning.

             

             
                 Här har vi precis kommit till "Ugglan förskola", ett nybyggt dagis i 
                 Alby som hade kostat över 50 miljoner att bygga. Otroligt intressant 
                 studiebesök. Speciellt både vad det gäller arkitektur, pedagogik och
                 hur den drivs. 

             

             

             
               På lördagen var vi på riktigt fin restaurang där vi fick serverat massa
               olika smårätter. Jättegott!

             

             
                                                 Jag och Agnesa.

Några presenter fick bli med mig hem till Sarah. En hund med koppel som kunde gå och skälla, målarfärg men det absolut populäraste var den här:

             
                        Med pez godis i, det enkla är ofta det bästa ;-D

             
                                       Hunden, som förresten heter Lady.

             

Så till alla mina fina kollegor vill jag säga STORT TACK för en mycket lyckad och fin studietur.


Kom ju på att sist jag skrev så glömte jag vis bilderna på kläderna jag sytt till sarah så här kommer de:

             
                                   Rosa muddbyxor med namn på.

             
                 "Redesign" Denna sydde jag om så att den passade till Sarah. Är en 
                  fin levis tröja jag knappt har använt, men som på nått konstigt sätt
                  blivit för liten. Måste ha krympt i tvätten???!!!

             
                                                          Bak.

             
                                               Fint tillsammans.

             
                                                Och fint på :-)


              
             
                   Sarah nu ikväll. Hon skulle absolut ligga innuti sin sovpåse som hon
                   har i vagen, i soffan:-)

            
               
                   

Söndag.

Tänkte egentligen skriva "sjukstuga igen" som överskrift, MEN nu får det minnsan vara över för våran del på en gooood stund.
I torsdags var jag tvungen att gå hem från jobbet igen. Var helt slut och färdig i hela kroppen och hostade som en gris och kunde knappt andas. Så jag var tvungen att kasta in handduken vid lunch och gå hem. MEN det smärtade, jag får så enormt dåligt samvete för jag varit så mycket sjuk redan. Men jag MÅSTE börja ta och lyssna på min kropp, för jag mådde uruselt. Gick nog tillbaka på jobb lite för tidigt eftersom som aldrig blev helt frisk från veckan före, utan bara värre. Så jag gick hem och sov i flera timmar tills jag blev väckt av telefonen som ringde. Det var barnehagen som ville tala om att dom hade en liten Sarah där som hade spytt och inte alls mådde bra. Själv var jag så dålig så klarade inte att gå upp för att hämta henne och Andreas skulle det ta så lång tid för innan han kom hem. Så det slutade med att Kjetil (chefen) fick köra hem henne. Det var jättesnällt gjort!
Senare på kvällen åkte jag till doktorn igen och jag fick nu en "hästkur" med antibiotika som visst skulle ta "knäcken" på allt skit i min kropp + ventoline som jag skulle andas in för att öppna upp i alla luftvägar. Sen blev jag sjukskriven tors-fre igen:-( Mår mycket bättre för tillfället, men det kommer och går lite. Hostan har inte gett med sig helt, men bihålene och det känns bättre. Så imorgon blir det jobb igen :-)


Igår bestämde jag att vi skulle rensa våran bod vi har. Det var ju så fullt att vi inte fick upp dörren. Då är det illa. Så jag tog Sarah i vagnen (som ändå skulle sova) och gick ned till Claes Olsson för att köpa stora flyttkartonger att packa alla saker så det inte ligger löst överallt i boden. Sagt och gjort så gjorde jag det, men fick ganska så många konstiga blickar riktade mot mig där jag gick på väg hem. Kanske inte helt normalt att se en gå med 10 st kartonger, fastbunda med 2 handlepåsar för att kunna bära dom på ryggen och samtidigt styra barnvagen. MEN så är ju inte jag helt normal heller;-) Envis skulle jag vilja kalla det!

Hela eftermiddagen och kvällen tog det att rensa skiten. 4 stora svart säckar med kläder skall skänkas till Fretex, och minst lika många säcker plus lite till som skall slängas. Eftersom vi inte har någon bil fick vi inte gjort det igår, så vi var tvungna att stoppa det tillbaka i boden igen. Men Andreas skall låna bilen på jobbet någon dag så vi får ordnat det. Känns så otroligt skönt att bli av med massa "skräp" och samtidigt få sortera alla saker och märka alla kartonger med vad det är. Det såg verkligen ut som om en bomb hade slagit ned här i går då vi höll på, men Sarah var jätteduktig även om hon ville"hjälpa" till och plocka. Hon fann sig tillrätta i sin gamla liggdel till vagnen och där låg hon och myste:-)

Idag på förmiddagen gick jag och Sarah på promenad, har haft strålande sol och härligt höstväder. Sarah ville absolut ha "is" (glass) som hon egentligen inte äter så mycket av, men men vi gick i alla fall till bensinstasjonen och köpte det och en kaffe och bulle. Sen gick vi och satte oss vid en lite sjö bredvid lagunen och en and blev till Sarah förtjusning våran kompis, och hon matade det glatt med bullen:-)

På eftermiddagen var vi ute här på lekplatserna i närheten och lekte med några av barnen som bor här och som även går i barnehagen. Mysig stund. Men hjälpe mig vad den fröken kan vara bestämd. Vet ibland inte riktigt vad jag skall ta mig till???? Kommer 3 års trotset redan????

Nu på kvällen har jag ägnat mig lite åt min favvohobby - sy. Och det blev ett par muddbyxor med namn på och en "redesignad" tröja till lilla sessan.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:

           
        Vi byggde hytte/koja under bordet där vi låg och myste, lästebok och lekte.

           

           
            Efter att Sarah varit lite föör länge inne på badrummet ropade jag och
             frågade: "Vad gör du Sarah?" Hon svarade: Jag tisser! (kissar)
            Hon hade tagit sitt toalock som man egentligen skall ha på toan (men
            hon totalvägrar) och lagt det på golvet, dragit ned byxorna och satt med 
            blöjan på och "kissade". Som ni ser hade hon till och med tagit fram papper
            och skulle "torka" sig efteråt :-) GULLUNGEN ♥


            
                 I fredags kom denna tröja på posten till Sarah. Det var morfar som
                 hade varit på Rättviks marknad och handlat till Sarah:-)

            
                  Den passade otroligt nog helt perfekt i storlek. Bra gjort morfar :-)
                  Sarah ville ha den på sig med en gång.

            
             Här låg Sarah och myste och lekte med sina dockor. Liite för stor nu va?
             Men hon trivdes och hon ville till och med "lalla" (sova) där på kvällen.

            
                            Våran lilla tjej och inte är så liten längre :-(

            
            Från våran lilla tur idag. Hade bara mobilkamera med så därav den inte 
            allt för goda kvaliteten på dessa bilder.

            

            

            

        

                                               Godnattkram!

Onsdag.

Regnet bara öser ned... Det fina vädret jag tidigare skrev om är ett minne blott... Nu har det vräkt ned i många dagar, dessutom blåser det. Uff, riktigt Bergens höstväder.

Förra veckan var jag till doktorn för jag var så dålig visade sig vara bihåleinflammation. Igen. Har fått pencillin och känner mig mycket bättre. Men nu har jag sån extrem hosta och är helt tät igen, får inte andas ordentligt ibland. Vill verkligen inte springa hos doktorn hela tiden, men blir det inte bättre snart vet jag inte vart jag tar vägen. Är helt slut i kroppen och har ont. Vi har dessutom haft 2 jättejobbiga nätter med Sarah och jobb hela dagen lång. Så inte mycket att "hämta in sig" på. Men, men blir nog bättre snart!

I helgen åkte symaskinen fram igen. TÄNK om man hade ett eget syrum *drömmer*, för det är ju ett så himla jobb när man måste plocka fram den och alla grejer och tyger varje gång man ska använda den. När vi en gång får ett stort hus  då ska jag absolut ha ett eget syrum! :-)
Det blev 2 st klänningar i fleéce, en till mig själv och en till Sarah. Här är resultatet:

           
        Klänning till mig i lila fleéce med vitt hjärta och silver band och vitt blondeband
        runt hjärtat.

           
                                                     Detaljer.

           
                 Sarahs klänning i vitt fleéce. En dalahäst som jag klippt ut från ett
                 annat tyg får pryda frampå bröstet och vitt blomster band nedtill.

           
                                                     Detaljer.

           

Nej nu ska jag gå och lägga mig behöver all sömn jag kan få, och hoppas verkligen detta är en bra natt för Sarah så vi får sova gott allesamman.

Ps: Till mormor och morfar i Sågmyra: Vi har lagt på ett paket på posten till er idag:-)

      
Har haft slut på batteriet i kameran så har inte blivit så många bilder tagna på prinsessan, men här är 2 tagna innan läggdags.

          

          


GODNATT!!!


RSS 2.0