Det var inte igår...

Som det blev publicertat ett inlägg här i bloggen. Den har (för att uttrycka den milt) fått legat på is ett tag. Det känns som om jag lever i min egna lilla bubbla för tillfället, där skolan tar upp ALL min tid och uppslukar mig totalt. Det är som om hela den "normala", verkliga världen därute inte tillhör mig längre. Vet inte riktigt hur jag ska förklara....

Klarade i alla fall tentan den första tentan jag gjorde för en månad sedan. Fick VG (det är högsta betyg på högskolan), med bara 3 poäng ifrån alla rätt på tentan. Det var i alla fall en skön känsla att fått det bekräftat, så man slipper gå och oroa sig för att man skulle behöva göra en omtenta på den mitt uppe i alltsamman. 
Den kurs vi håller på med nu - socialpsykologi har varit tuff. Denna skall examineras genom en hemtenta jag suttit och försökt skriva de senaste veckorna. På torsdag ska den var klar, wish me luck!!! Ikväll måste jag i alla fall försöka lägga mig i tid, det funkar inte att sitta LÅNGT ut på nätterna som jag gjort i det sista. Men vad ska man göra???? Har man ett datum då saker ska vara klart så ska det, och då ska det nämnas att jag sitter hela dagarna med... Jämt, jämt, jämt.... Tror jag håller på att bli tokig. Gud vad skönt det var när jag tänker tillbaka på när man jobbade. Då jobbade man dom timmarna och när man kom hem så var man ledig. Jag är aldrig ledig nu. Aldrig någongång kan jag bara koppla av! Vet inte sist jag skrattade hjärtligt sist... Längesen.
Jaja, nog om detta nu!

Sarah har det bara bra och tivs på förskolan. Idag har vi varit inne på sjukhuset på barnmottagningen för hennes astma/magproblem. Astman är ju som bortblåst sedan vi flyttade hit. Ingen host, inga pipljud. Ytterst märkligt! Förut hostade hon hela tiden varje dag, och var tvungen att ta mediciner. Men sen vi flyttade i juni, ingenting!
För magen så fick riktigt lkyx för att tömma tarmen, och nu ska vi även fortsätta med detta hemma varannan dag ett tag för att "tömma" ordentligt. Får testa detta och se hur det går. Men jag höll på av tuppa av när jag skulle betala på apoteket: 600:- Det är mycket pengar för en fattig student som heller inget bidrag från csn får... Till råga på allt så när vi kommer ut från apoteket så var jag såååååå nära att ytterliggare få en saftig nota i form av p-böter. Jag hade parkerat utanför apoteket, och när jag kom ut igen så stod det en parkeringsvakt där som sa: du har parkerat på handikapp, det här blir en dyr affär för dig det! Jag i min tur svarade med att börja storgrina (reagerar alltid med tårar på allt), och jag tror inte riktigt att han vara beredd på att jag skulle grina för han såg så konstigt på mig och sa: ta det lugnt, du klarar dig för den här gången. Och jag tror banne mig dom tårarna räddade den situationen för hade jag istället stått och skrikit och försökt försvara mig så hade han någ slängt böterna på mig. Till mitt försvar hör att det INTE var markerat någonting att detta skulle vara en handikapplats - ingenting. Men det fick jag aldrig ur mig där och då det ända jag förmådde vara att gråta. Och tur i oturen var väl kanske det? Efter att allt tagit mycket längre tid på sjukhuset än beräknat körde jag och Sarah vrålhungriga till Max och åt. LÄNGESEN vi åt något ute, så det tyckte Sarah var spänannde:-) Hon var dessutom så hungrig att hon åt upp hela sin pommes och nästan hela hamburgaren... Det säger ganska så mycket det!


                
                  Sarah var hemma från förskolan förra veckan och var för 1:a gången 
                  sjuk sedan vi flyttade hit i juni. Vi som var sjuk minst en gång i månaden
                  förut....

                  
                                   Stefan läser godnatt saga för Sarah.

                
                                  Visst är Sarah söt i Lottas glasögon:-)

                
                                               Bakar muffins.

                
                              Jag hade ritat en skattkarta till Sarah......

                
                                         ..... till lördagsgodiset :-)

                
                                                 Bild från idag.

Mössa?

Tänkte höra om det var någon av er som har lust att beställa en mössa? Till er själva, eller era barn? Har inte så mycket med tyger just nu, men här är i alla fall en bild på lite. Kan maila mig på [email protected] om ni är intresserade? :-)


                

                

Skön helg!

Har haft en jätteskön och verkligen uppskattad helg. Har hittills inte öpnnat en bok, men nu måsta jag se sanningen i vitögat och läsa in mig på allt som vi skall till nästa föreläsning på tisdag, närmare 200 sidor så hög tid jag sätter igång:-) På den här kursen, socialpsykologi skall vi ha hemtenta, alltså inlämning av uppgift + seminarium och den skall beräknas vara klar om en månad.

Våran dag idag startade 6.15 med att Sarah viskade högt: "mammaaaaaaaa, jag måste kissaaaaaaaaa :-)" Gick inprincip i sömnen in med henne på toaletten och sen tillbaka till min säng och satte på begäran på "Lotta på bråkmakargatan" somnade såklart inte om igen men det var skönt att bara ligga och dra sig en stund till.
Sen åkte vi iväg och hämtade upp jenny som var med oss på barngympan i Bjurs på förmiddagen. Efter den åkte vi rätt upp till Hackora för att se på alla som sprang Hackmora bergslopp. Imponerad av alla som klarade det för det är ett himla drygt lopp rätt upp hela vägen ända upp på berget. har ju själv sprungit den flera gånger, men med dagens kondition??? GLÖM DET!!! Sarah hittade en "kompis" en liten liten hund med rosa koppel, som on fick hålla i medan hon klappade och ropade "hejja, hejja" på alla som sprang förbi:-)


Måste bara skriva upp här några saker här (för mitt eget minne) som Sarah har sagt.
Ifredagskväll när vi kom hem var det mörkt och stjärnklart ute så när Sarah kom upp på bron, slog hot ut armarna och utbrast: "Oj mamma vad vackert". och tittade upp på stjärnorna. Vackert nytt ord.

Likaså hörde jag henne när hon lekte för sig själv med sin docka. Hon höll på och kammade hennes hår och sa: "Åh, nu blev du tjusig". Tjusig också nytt ord.

Vackert och tjusigt, inga direkta ord jag använder till vanligt, undrar vart hon hört dom?
Coolt har hon också börjat sagt om allt möjligt. "Oj mamma, det var coolt". 

                  
                                               I Hackmora.

                

                

                

                

Första tentan avklarad!

Ja då var första delkursen - sociologi 1 avslutad med en tenta igår. Satt 4,5 timme och det var 7 frågor. Säger kanske lite om frågornas omfång. Inte direkt ja eller nej där inte. Jaja kändes TROT ALLT ganska ok, så jag hoppas innerligt jag blir godkänd på kursen. Men det får jag veta först om några veckor. På måndag startar delkurs - socialpsykologi, men innan dess tänkte jag nu ta ett par bok fria dagar:-) Usch veckan som gått har varit så intensiv och tuff, med läsning dygnet runt in princip. Så skulle kännas så trist om jag nu inte skulle klara denna, men men det visar sig!
På vägen hem från stan igår hamnade vi i en lång bilkö och stod bomfast i 1,5 timme. Hade hänt en olycka så var ju inte mycket att göra åt det, men inte precis vad man hade lust till efter den urpumpningen som tentan var.
Kl 20 var vi i alla fall hemma igen, hade hämtat Sarah som varit hos Jenny (TACK!) och mumsade god taco till idol. LÄNGESEN jag slappade i soffan sist! Gick och la mig tidigt men vaknade jättemånga gånger och sov oroligt. Vaknade flera gånger av att jag satt mig upp och sa: "Weber", "Marx" och tänkte på massa teorier. Miljöskadad... Ja...

Idag har vi haft kanonfint väder och så VARMT! Det är den 1 okt och man skulle kunna tro att det var i slutet på juli. Så vi har njutit ute! Tog en promenad bort till Jenny och så gick vi upp och handlade lördagsgodis hos Britta.
Myste med Sarah i sängen och såg "Lotta på bråkmakargatan" innan hon la sig. Ätit fantastiskt goda kräftsmörgåsar och druckit ett glas rött. Nu är jag trött! Blir nog sängen tidigt ikväll.

Jo jag har förresten gjort ett kakfat också:-) Eller gjort och gjort. Hade tidigare köpt billiga tallrikar och ljuslyktor på loppis men har inte haft tid att göra något av dem. Så idag tog jag limpistolen och det blev ett fint kak/godis/fruktfat:-)

              

              

               

RSS 2.0