Spinning:-)

Skall på mitt livs första spinning pass ikväll:-) Har fått en avtale innom jobbet att träna på Elexia så nu skall här brännas fett!!!


Tisdag.

Det känns konstigt att det faktiskt bara är drygt en vecka sedan mamma, Lotta och Stefan var här, känns snarare som om det var en månad sedan... Ni alla ska veta att ALLA som vill är välkomna hit och hälsa på oss, skulle vara så kul med något besök att se fram emot i höst:-) Själv så ska jag faktiskt en tur till Sverige i oktober. Till Stockholm, men det är en jobbresa så kommer tyvärr inte gå att ta sig hemåt för att hälsa på:-(

Annars så rullar dagarna på som vanligt med jobb och allt det innebär. Sarah stortrivs verkligen i barnehagen och de sista dagarna nu vill hon faktiskt inte gå hem när jag kommer för att hämta henne. Hon har blivit så stor märker man och leker SÅ bra med sina kompisar i samma ålder. Mycket mer"rollelek" nu när de faktiskt leker"med" varandra och inte bara vid sidan av. Hon älskar musik och att sjunga och dansa, läsa, leka med tåg och så det allra bästa dockor:-) Och hon är så snäll mot de minsta som har börjat som bara är 1 år och hjälper och pratar och "gullar" med dom ungefär som hon gör med sina dockor:-)
Imåndags firade hon även sin födelsedag i efterskott (eftersom hon fyllde i semestern) och hade med muffins och kanelbullar som mamma hade bakat och som gillades starkt:-) Och så fick hon en prinsessekrona också, hon fick själv välja färg och när Gry frågade vilken hon ville ha så svarade hon: "Rosa"

Har verkligen bestämt mig för att jag vill göra något med vikten och känner mig väldigt motiverad också till att göra det. Så både igår och idag har jag gått raska promenader på ca. 50 min. Tror inte jag ska ge mig på att börja springa så med en gång för då tror jag lusten kommer att svikta, utan börjar lite lugnt med raska promenader:-)

Imorgon kväll ska jag börja på en gitarrkurs (innom jobbet) och det ska bli jättekul. Det ända är att kursen heter "nybörjare 2" alltså steg 2 för nybörjare. Menar verkligen inte att jag är ett proffs på gitarr, men kan ju redan en god del del från förr så jag hoppas den inte är för enkel... Men men, är i utgångspunkt barnesånger vi ska lära oss och jag är superglad för det så jag lär mig lite mer "norska" sånger som jag sen får användning för i jobbet. Så jag glädjer mig, 6 veckor håller den på en kväll i veckan.

       

       

       

       
              Sarah i sin nya pyjamas. Hon älskar den för det är Hello Kitty på
              och massor med katter på hela byxan, så nu vill hon faktiskt ta
              på sig pyjamas på kvällen:-)


Dagarna som gick allt för fort :-(

Ja då är det redan måndag igen. Igår reste mamma, Lotta och Stefan hem igen efter att ha varit här och hälsat på sedan i tisdags. Usch, det blir bara jobbigare och jobbigare för varje gång som går att säga "hejdå", riktig separationsångest. Men vi hade några underbara dagar som jag är jättetacksam för. Har tänkt blogga tidigare, men har inte riktigt funnit tiden till det så det får bli ett längre inlägg nu med bilder från dagarna.

Dom kom som sagt med flyg sent i tisdagskväll. På onsdagen se var det jobb för mig och Andreas och Sarah fick bli hemma (ons - fre) med de andra. Sarah tyckte nog det var lite konstigt att mormor stod i hennes rum så tidigt på onsdagmorgonen, men hon var kanske lite skeptisk i 2 sekunder sedan var det bara "mommo, mommo" mest hela tiden:-) Och honb brydde sig inte att mamma och pappa gick på jobb. Har inte tagit så väldigt mycket kort, men fått några från mammas och Lottas kameror också så jag kan visa lite vad dom gjorde när inte vi var med.
På dagen på onsdagen så reste dom alla ned på stan för lite vandring och "turistande":-)

        
                                        Fikapaus nede i stan.

        

På kvällen sen var det dags för något som jag och Andreas hade längtat efter länge - IRON MAIDEN!
Vi tog bussen ned till stan och mötte upp 6 st av Andraes jobbkompisar och åt och drack lite innan vi begav oss vidare till konserten:-) Fick inga bra bilder (var dessutom inte tillåtet att ta kort), men konserten och kvällen vara bara helt FANTASTISK!!! Kan faktiskt inte beskriva med ord, men det var verkligen HÖG stämning, närmast magisk när du hörde 20 000 som sjunger med i den bästa låten av alla - Fear of the dark.

         
                                         VI VAR DÄR!!!

        

        
På tordagen hade jag tagit ledigt. Och TUR var väl det för jag hade inte orkat att jobba, mådde inte så bra efter gårdagen så att säga:-) Dessutom ville jag spendera så mycket tid som möjligt med mamm och de. Så vi reste ned till stan. Där blev det tur till flöyen och en båttur. 

       
            Vi tog bussen ned till Nesttun, där vi bytte och åkte med bybanan för
            första gången.

       
 
       
                            Stefan på väg upp i flöybanan.

       

       
                    Vi hade med oss matsäck som vi åt uppe på toppen.


        
                                  Lotta, jag och Sarah.

       
                                  Mormor och Sarah.

       
                             I väntan på våran lilla båttur.

       

        
                     
       
                                              Bryggen.

       
                         Sarah ville leka frisör med Lotta hela tiden:-)

På fredagen var det jobb för mig och Andreas igen, medan dom andra tog turen ned till akvariet i Bergen.

       

       

       

       

       

       
 
       
                         Vi avslutade fredagen med grillning :-)

Lördagen tog vi oss en tur här i närområdet och gick till Lagunen för shopping. Det blev en del:-) Sarah fick bl.a. nya saker till dockan: napp, blöjor och kläder och lekmat -stor "hit"!

       

       

       

       

        

       

Även denna dag avslutades med grillning:-)

       
    Sarah var egentligen redo att gå i säng med pyjamas på och allt, men hon 
    hade egna planer och klädde på sig själv keps och stövlar och ville sitta ute
    med oss andra:-)

       

       
        
                                          Söndagsmorgon.
Gårdagen var en jättevarm och härlig sommardag och här myser vi med kaffe ute på morgonen.

       

       

       

Sedan var det dags att säga hejdå till mormor, Lotta och Stefan som skulle ta flyget hem på efetrmiddagen till Sverige och Sågmyra igen. Som sagt svårt att säga hej då, men är otroligt glad för dom dagarna vi fick! Jätteglad också att vi har haft så fint väder som vi har haft. Men nu är det slut på det såg jag på prognosen för denna och nästa vecka - baran REGN!!!! Usch...        
               Det första Sarah gjorde när vi kom hem från barnehagen idag var
               att ta fram all lekmat:-)

       
           Sarah älskar sina dockor, eller bebisarn som hon säger och är så mån
           om att dom har det bra, klär av och på, byter blöja, tröstar och ger mat:-)

       
                           Mmm, detta var gott - hamburgare:-)
        
       

Tisdag.

Just nu väntar jag på att mamma, Lotta och Stefan ska komma:-) Skulle egentligen landa nu, men flyget var försenat. Så jag får roa mig med att skriva ett litet inlägg här under tiden:-)

Sarah har växt mycket över sommaren och blivit lång. Man märker ju inte det när man ser henne hela tiden, men märker det på kläderna. Så jag fick så otroligt lust att sy lite nytt till henne. Detta är resultatet av söndagen och måndagen jobb:-)

        

        

        
          Grön tröja och byxa med svarta extre långa muddar i arm och ben.
          Blev väldigt nöjd med detta faktiskt och det var superfint på med:-)
          Ser kanske konstigt ut med så långa muddar, men som sagt superfint på!

        
                                      Byxor i favorittyget:-)

        
                Vit tröja med en prinesskrone appl. Matchar byxorna.

        
 
        
                                         Byxor i jeanstyg.

        
               Modell på tunika numera känd:-) Men har utvecklat den lite och
               blev väldigt nöjd:-)


Förövgrigt så glädjer jag och Andreas oss till imorgon kväll då blir det konsert - IRON MAIDEN!!!!!!

Jobb, sjukdom och besök!

Ja då har man väl så smått börjat kommit in i vardagen igen. Började jobba i måndags men var inte helt frisk. Haft jätteont i huvud, hals, öron och varit TOK förkyld så jag åkte till legevakten på kvällen. Där visade det sig att jag både hade bihåleinflamation och inflamation i bronkierna, bronkitt. Har i alla fall fått 2 olika mediciner som jag tar nu och tycker att det hjälper. Var hemma igår för jag var (och är fortfarande) helt utsliten och färdig i hela kroppen. Idag var jag på jobbet igen, men skulle nog egentligen varit hemma. Men vi har så många nya barna som ska börja och få folk på jobb så det är viktigt att jag är där. Är i alla fall jätteroligt med massa nya barn och så små dom är, dom minsta har ju precis fyllt 1 år bara:-) Nu är ju Sarah en av de äldsta på avdelningen, sjukt att tänka och ändå sjukare är att hon nästa år ska börja på STOR avdelning. GUD vad tiden går... Dessutom är det lite omrullering bland vuxna och jag ska jobba med 3 nya som jag inte jobbat med tidigare - spännande :-D

Igår kväll så hade vi besök av Ingrid Anne och Victor och Isabell. Dom var i bergen på en lite minisemester och passade samtidigt på att besöka oss. JÄTTE JÄTTEKUL att träffas igen, allt för länge sedan sist och dom har varit saknade! Sarah fick en jättefin docka av Ingrid Anne med familj och en jättefin vagga till den av Elbjørg och Hans (IA föräldrar).

         
              Glömde helt av kameran. Men här är i alla fall en bild på Victor och 
              Sarah innan det var dags för Sarah att krypa till sängs. Victor har
              blivit SÅ stor:-) Hela 10 år fyller han nästa månad. Tänk för exakt 5
              år sedan så träffade jag dom för första gången då jag flyttade till dom
              på Orre för att vara au-pair. Så jag firar 5 år i Norge i år:-)

         
                                           Fina presenter:-) I helgen så flyttade vi in alla Sarahs leksaker som har varit i vardagsrummet. Stora hyllan och allting in på hennes rum. Tänker att hon är stor nog till att ha alla saker där inne nu. Hon var väldigt fundersam efter hon hade sovit middag och kom in igen och såg att alla leksakerna var där, och började flytta ut alla saker igen:-) Men nu har det gått en stund och tror att hon vant sig mer och mer så det blir nog bra. Dessutom slipper vi simma i alla saker här ute:-)

          
                Lite småstökigt och inta alla saker på plats. Men blir nog bra, bara
                så svårt att möblera på ett ganska så litet rum. Men men det blir nog bra:-)
                Nästa prosjekt ska bli att byta ut spälsängen mot en liten barnsäng istället.
                Så att hon själv kan gå i och ur. Har sett det finns fina på Ikea.

         
                                         Det finaste vi har <3

         

RSS 2.0