Kan inte sova...

Har varit vaken sen 5 idag och det är lördag! Det var inte Sarahs som väckte mig, för hon ligger och sussar gott under täcket än. Nej det är bara mitt eget fel. Har haft så oroliga nätter och vaknat många gånger den sista tiden. Jag är dödstrött och skulle verkligen behöva sova, men samtidigt värker ryggen och jag känner mig orolig i kroppen så jag kan inte sova.... Är nog Sverige flytten som gör sig påmind.. TÄNK! Jag har bara 3 veckor kvar på jobbet - 3 VECKOR!!!! Och om en månad drygt då går flyttlasset. Jag vill inget hellre än att komma närmare "hem". Men samtidigt är det jobbigt också. Jag har trots allt haft mitt liv här i 6 år nu. Här lämnar jag tryggheten med ett fast jobb och ett fint ställe att bo på till det att inte veta vad framtiden kommer att erbjuda??? Ja det är verkligen 1000 tankar som flyger runt i huvudet på mig. Det är först nu jag verkligen har kommit på att det är faktiskt snart det händer - VÄLDIGT snart! Allt är verkligen inte "bara bara" till trots att jag bara skall från Norge till Sverige. Dessutom känner jag stor skuldkänsla för att jag "river upp" Sarah där hon är trygg med många vänner och folk hon tycker om i barnehagen. Men alla säger att hon kommer vänja sig snabbt.....
Missförstå mig inte för det är verkligen jag inget hellre vill (och behöver just nu) än att flytta till Sverige igen. Det är bara det att allt är så osäkert än. Kommer jag komma in på skolan jag sökt??? Och om inte vad gör jag då? Hur långt kommer det ta innan Andreas får sig ett jobb och kommer efter oss?? Inte allt för lång tid hoppas jag. Var kommer vi att bo efter sommaren? Vart ska Sarah gå på dagis? Ja tankarna är många... Men det löser sig nog till det bästa:-)

                
                                                              ♥


Vardag igen.

Då var påsken över för den här gången, och 6 dagars ledighet. 6 underbart härligt och avslappnande dagar med mina ♥ Imorgon är det jobb igen och Sarah längtar väldigt mycket till barnehagen för hon har ju inte varit där på nästan 2 veckor nu. Langtidsvarslet för vädret ser ju bara helt fantastiskt ut, solen kommer imorgon igen och det skall vara i över en vecka framöver - då är det härligt att man jobbar i barnehagen eftersom vi är så mycket ute:-)

           
                                                            ♥

Har även hunnit sytt lite då och då dom här dagarna så det har blivit lite nytt. Bl.a så har Janet önskat att jag ska sy 2 klänningar till hennes Martine. (Hon går tydligen jämt i den jag sytt tidigare.)

           
                      Bluse till Sarah. (Den hon hade på sig på påskafton.)

           
                  Blå/vit randig tunika till mig själv, med resår längst ned.
                  Den här sydde jag före påsk, men har inte visat den ännu.

                   
                                           Klänning till Martine.

           
                                                     Bak.

           
                                               Till Martine.

           
                                                      Bak.

           
                         Tyckte den blev så fin så sydde en likadan till Sarah.

           
                                                     Detalj.

Nu har jag precis suttit och försökt sy om strumbyxor till lilla damen här. Hon är så perfektionist vad det gäller kläder och allt måste sitta perfekt på. Det gör inte dom nya strumbyxorna som jag köpte. De är för stora framme vid tårna (inget som stör om du frågar mig.) Men hon ser ut som ett surt äpple när hon får på sig dom och kastar sen av dom. "Liker ikke" säger hon. Igår tog hon fram ett par väldigt använda strumpbyxor i str. 86!! men som hon fortfarande kan ha och sa: "Jag liker bara dom här mamma" :-) Haha sötunge ;-) Men dom syr inte strumbyxorna på samma sätt nu i större storlekar, babystorlekarna hade mer som en "fot" och som satt helt slimmad och det gillade hon. Får se om jag klarar den stora "pröven" imorgon, om jag har lyckats. Troligen inte:-)

GLAD PÅSK!

             
                                           Till er alla önskar Sarah!

Hoppas ni alla har en fin påsk!
Vi tillbringade vår påskafton igår med en tur till stan och tivolibesök.
Sarah är till vanligt väldigt skeptisk till saker som går fort och speciellt höjder, så vi hade egentligen inte så stor tro på att hon skulle vilja åka någonting. Men tji fick vi - hon storkoste sig! Hon ville inte åka något själv, utan vi satt med men oj vad hon tyckte det var skoj:-) Vi åkte elefant "flygplan" som man kunde åka upp och ned med själv med hjälp utav en spak och bilar.  

            
                                       Igår morse här hemma.

           
             Sen plockade vi fram prinsesstältet och hade det ute (just nu står det
             här inne och det är hennes hus:-) 

           
                                                    På tivoli!

           

           

           

           


            

           

           

           

           

           

Just nu sitter Sarah och pärlar och sjunger "en liten kylling i egget lå", Ivenhoe går på tv:en i bakgrunden (undrar hur många ggr man sett den?? 250?, men ändå tradition at se.) Och jag sitter här och skriver:-)
På morgonen strålade solen, men nu har det blivit molnigt och det skall komma lite regn idag och imorgon. På tisadag ska det visst bli sol och varmt igen hela veckan ut - HÄRLIGT!

Hur har eran påsk varit?


Underbar dag!

Vi har haft en fantastisk fin dag idag!
Igår var jag och fick låna en cykel med barnsäte på av Monica (tusen tack!). Så på förmiddagen gav vi oss iväg på en lång cykeltur där vi hälsade på massa olika djur på en naturbruksskola och åt matsäck. Kanonväder med strålande sol och riktigt riktigt varmt!

          
        Pippi är den absolut den största idolen för tillfället. Här poppar Sarah Pippi
        på spotify (endast 1 version duger). 

          
                   Första stopp var hos hästarna. "Lilla gubben" ropade Sarah:-)

           

          

          

          
               Hönorna och småfåglarna passerade Sarah ganska fort för hon hade
               fått ögonen på något intressantare....

         
                Nämligen lilla, mellersta och stora Bocken Bruse :-)

         
                                    Här blev vi en stund :-)

         
                      Sen gick vi till fåren som precis fått massa söta lamm.

         

         
                                                 Fikarast!

          

         

Efter flera timmar ute på tur så var det en mycket trött Sarah som i sista backen innan vi var hemma igen somnade i cykelsätet:-) Så vi la över henne och sen fick hon sova vidare i vagnen. Är väldigt jobbigt just nu med hennes sovning på dagen. Hon behöver fortfarande den där middagsvilan, vi har prövat att sluta med den men då orkar hon inte alls med dagen. Men det dröjer så länge ut på eftermiddagen innan hon sover så då förskjuts också läggningen på kvällen.... Svårt det där...

Så vi slappade och myste hemma några timmar innan vi nu på kvällen begav oss ut på cykeln igen. Nu cyklade vi till Nesttun där vi åt på peppes pizza. Andreas hade tidigare smakat en pizza med kött, rödlök, purjolök, beasås och pommes uppe på. Ja, jag vet det låter konstigt, men det var faktiskt fantastisk GOTT! 
Satt ute en stund när vi kom hem och njöt kvällssolen inann det var dags för Sarah att hoppa i säng.
Fantastisk fin dag med mina ♥
     

Nytt sytt!

Nu börjar jag "vänja" mig mera vid att vara själv hemma, jag har faktiskt kunnat klara av att slappna av - Lite i alla fall:-) Och så har jag sytt! Det är SÅ kul!

Igår åkte jag med Janet ut till stoff och stil. Hon ville köpa tyg som jag ska sy klänningar till hennes Martine. Alltid lika kul att åka dit och känna och se på alla underbara tyger:-) Senare på kvällen var jag även bjuden bort till henne och hennes familj på fantastisk god mat/dryck och övernattning. Jättemysig och kul kväll! Tack för jag fick komma! 

        
                          Grön klänning till Sarah med grodtyg.

         
                                                     Bak.

        
                                                Närbild. 

         
                                      Lilla klänning med svampar.

        
                                                   Bak.

        
                                 Nya kuddfodral till soffan.

        
                                           Mössa till mig :-)

        
                                         Mössa till Tobias.

        
                                          Mössa till Martine.

        
                    Janets man önskade sig en mössa i det här tyget :-)

        
             Robotmössorna är till ett syskonpar och den nedre är till Sarah.

        
                                            Fantastiskt tyg!

Har även haft för mig lite påskpyssel, men det visar jag senare:-)

Just nu ser det ut som om en bomb slagit ned här med tyger och sysaker överallt. Men jag skall ge mig för idag och ta en dusch och lägga mig. Imorgon och tisdag är det jobb sen är det påskledigt :-)

Har ni haft en fin helg?


Ensam hemma.

Då är jag ensam hemma för första gången i mitt liv. Eller för första gången i Sarahs liv snarare;-)
Mina älsklingar åkte i 17 tiden iväg till flygplatsen för att flyga till Skåne och farmor och farfar.
Herregud hur ska det här gå??? Jag känner mig redan otroligt ensam. De första timmarna var jag jätteledsen och tänkte bara på min lilla prinsessa. Hur ska jag klara 6 dagar utan henne?? Som är van att ha och se henne hela dagarna. Jaja, det blir nog bra för oss alla... Även om det känns jättekonstigt!

Var ett tag sedan jag skrev nu. Har varit hemma från jobbet i 2 dagar nu för jag åkte på magsjuka i måndags. Inte alls nå roligt. Nu har jag dock inte spytt sen natten så imorgon blir det jobb igen. Skönt!
De senaste två helgerna som gått har vi haft två olika Sverigebesök! Jättekul!
Först var det Pia/farmor som var här för två helger sen och i helgen som gick var Jenny här!

             
                                    Trött Sarah gosar med farmor.

            
             Vi skulle ha falukorv till middag en dag. Så här stod Sarah och åt hela 
             korven som en banan, när jag tittade bort 2 sekunder ;-)

            
               Den 3 april firade vi pappan i huset som blev hela 33 år! Då ville Sarah
               ha sin krona på sig som hon fick i barnehagen på sin 2 årsdag :-)

            
                                   Sen fick pappa låna den också;-) 

           
                                  Farmor och Sarah gömmer sig.

           
                                      Sarah och gudmor Jenny.

           

           
                                  Sarah har fått såpbubblor, det var
kul!

           

           

           
                   
             Vi prämiärgrillade i lördags. GOTT!

           

           

           
                
Sarah var superstolt över att ha fått nagellack för första gången:-)

           

           
               Sarah placerade sin dator och sin lilla stol ute i hallen och satt sedan
               där och åt kvällsmackan:-)

            
                            Innan jag och Jenny gick ut i lördags.

Vill säga tusen tack till både Pia och till jenny som förgyllde våra dagar! Och tack till er bägge för alla fina kläder Sarah fick!!!

            
             Myggnätet till vagnen är Sarahs nya "grej" :-) Så här satt hon när hon
             såg på Pippi idag. (Pippi är nya idolen och den filmen går om och om igen.)

           
                 Sen så skall helst inte dockorna ligga i vagnen eller sängen utan 
                 på golvet under en filt:-)

           


Nej nu är det dags för mig att krypa till sängs. God Natt!

RSS 2.0