Underbar dag!

Idag har jag (än så länge) inte sett en skolbok i sikte. Men snart så, skall jag börja....
Puhh, behövde verkligen en dag så här att inte tänka så mycket på skolan (gör jag ju annars 24 timmar/dygnet). Och Sarah behövde lite mammatid!

Iförmiddags åkte vi först ut i skogen jag, Sarah, mormor, morfar och Svea. Men visade sig lite krångligt att gå för Sarah just där vi var så vi åkte vidare till Slätthagen istället. Fikade och hade det så skönt i höstsolen! Kommer bli så himla fint och bra när allt blir klart däruppe och dom kan flytta dit! En finare plats vet jag knappt finns. Sarah gick runt och visade var hennes ko och häst ska stå sen :-)

På eftermiddagen gick jag och Sarah hem och hälsade på Lotta och Lotta klippte håret på Sarah. TACK! Blev så fint så:-) Sen gick vi alla fyra ned till (höjdpunkten i Sågmyra en lördag), nämligen GodisBritta:-)

              

              

              

              

              

              

              

              

              

              

              

              

Nu: En dusch och så plugg!
              

FREDAG!

Igår och idag har jag haft mina första seminarium. Ny erfarenhet, men kändes faktiskt som det gick ganska bra.
Nu är det bara INTENSIV pluggning som gäller en vecka framöver för på fredag nästa vecka skall jag ha min första tenta. Herregud, hur ska det gå? Hur skall jag klara av att läsa OCH FÖRSTÅ 900 sidor kurslitteratur och kollegieböcker med mängder av anteckningar???? Är det ens teortiskt möjligt att det ska gå???

De sista kvällarna nu har jag suttit uppe så sent och läst/skrivit inför seminariumen så idag har jag faktiskt kostat på mig att ligga på soffan och se idol. Men till och med det fick jag dåligt samvete över och tänkte bara på hur mycket jag ska läsa.... Det är det absolut värsta med mig (och har alltid varit) att jag har sån enorm prestationsångest, har så höga (omänskliga) krav på mig själv....

I tisdags var jag och Sarah till BVC för första gången här i Sverige. Vi pratade lite allmänt om hur allt varit tidigare och tittade lite i journalen och förklarade. Sen så vägde och mätte vi. Sarah har nu passerat 1 meters gränsen och är nu 1 meter och 1/2 cm ;-) Och vägde 15,2 kg. Ligger helt perfekt på kurvan:-) Vi har även fått ett annat pulver som vi skall prova för hennes tröga mage.

              
                        Sötungen! Har fått massa konstiga bett i pannan och i ansiktet,
                        men Bvc sköterskan sa att det var inget farligt eller att oroa sig för??
                        Så litar på henne.


              
                 Se den fina teckningen Sarah har ritat. Den föreställer Arne som hon
                 gav till han när han fyllde år:-)

               
              


Åter till verkligheten.

Då var det dags att återgå till "verkligheten" efter 4 fantastiska dagar som vi fick ha Andraes här. Ni skulle ha sett Sarahs min och skrik när det var pappa som hämtade på förskolan i torsdags:-)

Vi har haft en jättefin helg och i helgen har jag lagt allt skoljobb åt sidan, men nu på kvällen var det bara att bita i det sura äpplet igen.

I fredags var Sarah hemma med pappa och jag var i skolan. Dom var en tur i Borlänge och gissa vad hon gjorde (varnar känsliga läsare här) hon bajsade på en allmän toalett!!!! Duktiga tjejen:-) STORT steg det!

Igår var en kanonfin höstdag med sol. Vi tog en lååångpromenad som bl.a.resulterade i överdragsbyxor och strumpor till Sarah på Lager 157 och såklart lördags godis hos Britta:-) Grillade supergod mat (kanske sista gången för i år?) och senare på kvällen åkte jag och Andreas in till stan för att se på bio. Det blev jägarna 2. Riktigt bra film tyckte jag om än lite förutsägbar?

Morgon idag sparakde vi igång med att åka på familjegympa iBjurs och Sarah fick ha med sig både sin mamma och pappa och var stolt över det. Lekt och sprang och hade en riktigt fin stund. På eftermiddagen åkte vi hem till mormor och morfar som bjöd på tårtkalas för att dom varit gifta i 50 år! Det är imponerande det!
Sen var det dags att köra Andreas till tåget för han skulle åka hem till Bergen igen:-( Blev lite kaotiskt där med tåg som inte avgick från Falun när det skulle så var tvungna att köra i ilfart till Borlänge och däremmellan också tanka bilen och Sarah skulle kissa. Men han hann med det.

Nu på kvällen har det varit stenhård läsning (om det gett nå resultat är jag VÄLDIGT osäker på dock) med en liten timmes rast för att se på idol:-) Nu tänkte jag skriva några rader här och sedan gå ch lägga mig för att läsa vidare i boken vi ska ha 2 seminarium+redovisningar på senare iveckan.

Hoppas ni alla haft en bra helg. Det har vi!

               
                                              På promenad:-)

               

               
                                               På gymnastiken.

               

               

               

               

               
                    Sarah och pappa hemma hos gammelmormor och gammelmorfar.

               

               

               

               

GODNATT!

Söndag.

Tänk att ni är så många som är inne varje dag och tittar fast jag inte skrivit på så länge.
Tack till er! Lämna gärna en kommentar efter er med ;-)

Har ju sina förklarliga själ att jag inte uppdaterat på länge och det skälet heter - SKOLAN!!!
Den tar all min (lilla) energi jag har. Det är så otroligt mycket att göra. Kan någon förklara för mig hur man ska hinna med 3 st kursböcker á ca 300 sidor var plus mängder av föreläsningar och sedan göra en tenta på den här delkursen om 2,5 vecka????? Man ska ju samtidigt förstå någonting av vad man läser också, det är ju inte direkt så att "Ja nu har jag läst ut den här boken då var jag klar... Nej!!!" Har pratat med många och alla som sett våran kursplan för denna första delkurs säger att det ser allt för mycket ut och ja, jag kan bara hålla med.

I fredags la jag i alla fall böckerna åt sidan för första kvällen sen jag började skolan och gick ut med 7 st av mina klasskompisar. Vi hade en helt kanonkul kväll. Först åt och drack vi gott och länge på Bishops Arms, innan vi gick vidare. Har för första gången på MÅNGA ÅR varit ute i Falun. Hann med både Victusella och Etage, det ni:-) Vi dansade och pratade och hade en kanonkväll! Jättekul att lära känna några andra från skolan lite mer - kanonhärliga människor!

Idag var jag och Sarah iväg på barn/familjegymnastik i Bjurs mellan kl 10-11. Och det ska vi fortsätta med kan jag lova, för det var nått som föll fröken i smaken. Det är för dom allra minsta barnen, upp till 4 år. Först så hade vi musik och gjorde massa rörelser och sprang, sedan plockade vi fram massa redskap och dom fick springa runt på olika stationer innan vi avslutade med musik/rörelse. Jättekul tyckte Sarah (och mamma med;-)

Ska verkligen försöka bli bättre på att uppdatera bloggen, men vågar inte lova för mycket. Kanske om 3,5 år??? ;-) Haha nej da, men ska fösöka i alla fall. Måste bli bättre på att ta bilder med för jag har varit en usel fotograf....

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!
KRAM!

               
                                   Sarah hjälper mormor med blommor:-)

               

               
                                Sarah hjälper mamma att tvätta bilen :-)

               
                                          I fredags på Bishops arms.

               
                       
VI LÄNGTAR TILLS PÅ TORSDAG, DÅ KOMMER ANDREAS!


               

PAUS TACK!

Är nog inne i en av dom jobbigaste perioderna i mitt liv just nu. På ett sätt den mest lärosamma, men samtidigt också mest jobbiga. Har suttit in princip konstant över böckerna från morgon till kväll, med undantag för föreläsningar, mat och lek med barn. Har vaknat med sprängande huvudvärk varje morgon och känt ångest, kommer jag klara det här??? Vad har jag gett mig in på? Vi har kört igång med sociologi 1 nu för fullt. Det är ett otroligt intressant ämne, men samtidigt så abstrakt! Visst hade man vissa föreställningar hur det skulle vara att studer på högskola. Men kan säga att det är jobbigare än jag kan förklara. Är inte som att gå på gymnasiet direkt, och inte vill jag kalla det enkelt. Visst var jag 19 år och precis färdig med gymnasiet och redo att studera på högskolan direkt efteråt, hade studievanan inne och inga barn, då vore det nog något helt annat! Men nu är ju inte så fallet utan jag har ju ett barn och familjeliv som måste kombineras ihop med detta med studier och DET är inte lätt kan jag lova. Att få vardagen att gå ihop. Fritid är ett ord som inte längre existerar i min värld, utan nu hänger allt på detta med att studera. Extremt mycket kurslitteratur och många föreläsningar, 8 timmar dag räcker inte kan jag säga... Ni ska vara GLADA ni som har ett arbete att gå till och när man väl kommit hem så är man "ledig". Att det är fredag idag och helg framför mig spelar mig egentligen ingen roll, kunde lika gärna ha varit tisdag för min del...

Jag vet jag ska inte klaga. Men kände att jag behövde få ur mig dessa tankar, då jag knappt hunnit suttit ned och bara hämtat andan en stund de senaste dagarna. Jag vet det är mitt val - jag har själv valt att studera och det är verkligen något jag vill göra, men det är inte lätt! Jag är otroligt lycklig lottad som får hjälp från mamma och pappa med vad det gäller Sarah, det hjälper ska ni veta. Men i samma stund känener jag dåligt samvete jämntemot Sarah, känns som om jag inte sträcker helt till.

Jaja, allt blir nog lättare med tiden och jag vet att denna första vecka har det varit extremt mycket. Extremt mycket nytt av allt. När allt lägger sig lite blir det nog bättre:-)

                
                                                   Mitt allt ♥

                

                

                

Hoppas ni alla får en fin helg! Godnatt!

RSS 2.0