Helt fastnat...

... vid detta med att sy:-)
Att det skulle vara roligt att sy hade jag svårt att ana. Alltid när jag ville ha något sytt eller så har jag tidigare alltid gått med det till farmor och så har hon gjort det för mig. Men nu när jag har min egen symaskin och faktiskt skapar något helt av mig själv så känner jag mig stolt! Det är ju dessutom jättekul att göra egna orginella kläder till prinsessan som ingen annan har.
Detta gjorde jag imorse/förmiddags:

    
                             Kjol med matchande skarf till. 

    
                               Kläderna på modellen ;-)

Det har kommit ändå mer snö här. Säkert 1,5 - 2 decimeter inatt, börjar faktiskt tröttna nu. Missförstå nu mig inte för jag älskar verkligen vinter och snö. Men det är riktigt jobbigt när mna som dom här i Bergen inte är vana vid mycket snö och inte han ploga och få bort den ordentligt. När man måste å mitt i stora vägen och sura bilister som nästan kör på en. När det är så ojämt överallt att Sarah bara ramlar och knappt kan ta sig gfram för det är så dåligt skottat överallt. Så längtar jättemycket efter våren nu och sommaren, så skönt det kommer bli att slippa klä av och på 15 ungar massor med tjocka kläder för att gå ut:-)

   
                                Andreas i skottartagen:-)

Idag har vi bakat bullar. Sarah tyckte det var jätteroligt att få vara med och hjälpa till och hällde i ingredienser och rörde runt:-) På eftermiddagen har vi varit hos grannarna och lekt. Mysigt det.
Till middag lagade vi hemmegjord pizza, gott. Hörde nått om att det var någon här som skulle laga dessert så nu sitter jag och väntar på det:-)

Vad har ni haft för er i helgen?

   
                            Sarah och Amalie fikar.

  

  
           Här leker de. Tar fart och så springer de från den väggen till
           oss och så tillbaka, och så fortsätter det så... :-) 

Ny tröja!

Symaskinen har gått varm här nu på kvällskvisten och detta blev resultatet:

   
            
Ny tröja åt prinsessan. Gleder mig att få pröva den på henne i morgon:-)
Nu blir det ny Wallander film.
God natt!

Flera ord...

Sarah är så otroligt duktig med förståelsen och förstår allt man säger och svara ja eller nej om hon vill eller inte vill saker, hämtar det vi ber henne att hämta och så vidare. Hon är också en riktig "pratkvarn" för tiden, mest på sitt "eget" språk, men nu märker man att det börjar hända grejer. Tror att det tar lite extra med tid för Sarah med språket just för att det nog är svårt med svenska/norska som trots att det är ett likt språk, ändå är så olikt varandra. Hon har inte varit så väldigt mycket för att härma olika ord vi sagt, men idag så kom det flera.
Det började när jag skulle till badrummet - Sarahs favorit rum där hon ALLTID ska vara med när man ska in. Jag sa till henne: Mamma ska bara kissa. "Kissa" säger Sarah då och drar ned sina blöjor och fösökte slita av sig blöjan och drog fram sin potta och satt sig:-) Dock kom det inget för henne, men vad gjorde det, hon satt där och upprepade "kissa, kissa".
Senare när vi skulle äta middag kom det flera ord, då sa hon basja (norska för bajsa) och tog sig åt blöjan, hon hade inte gjort det, men så kul allt hon förstår och säger. Lampa var ett annat ord som också kom idag.

Hennes absoluta favortisysselsättning just nu är böcker. Böcker, böcker, böcker. Hon kan helt enkelt inte få nog av dom. Helst kryper hon upp i soffan med en bok och bläddrar och tittar och "pratar" för sig själv, för att sedan gå och hämta en ny för att "läsa":-) Hon gillar även när mamma och pappa läser för henne, men bäst gillar hon att ha dom för sig själv. MIN, säger hon:-)
En annan sak hon älskar är sin docka, dockvagn och dockans flaska. "Vart är bebisen" säger jag och hon lyser upp och springer skrattandes och hämtar dockan och flaskan. "Kan du ge bebisen mat?" Och så gör hon det.

Kära kära Sarahan vår, mamma och pappa älskar dig så otroligt mycket!

                                            


                                           

                       

Har ju helt glömt att visa er Sarahs dagisbilder som togs i höstas. Dom blev ganska så små här men det är bara för att jag laddade ned dom från fotografens hemsida.


Min nya hobby:-)

Sarah har fortfarande feber, men är mycket bättre idag och har lekt en hel del. Visst är hon tidvis gnällig och sliten, men på bättringsväg. Själv så håller jag på och krypa på väggen här hemma, nej da inte riktigt men är så jobbigt att bara vara inne och inte kunna gå ut. Andreas är i Stavanger och kommer inte hem förren imorgon kväll. Hoppas att Sarah är feberfri imorgon så att vi allla kan gå på jobb och i barnehage på måndag.

Jag har i alla fall sysselsatt mig de senaste dagarna när vi bara varit inne/hemma. Nämligen så tog jag fram det tyg kjag köpte tidigare i veckan och började sy:-) Älskar det verkligen, är ju hur kul som helst. Och det känns svårt att slita sig utan man vill bara sy mer mer mer:)
Igår blev det den här klänningen.

     
         En klänning i fleece. Grå klänning med rosa hjärtan (också de i fleece)
         och ett band med blommor som jag sytt på längst ned. Blev faktiskt
         ganska så nöjd.

    
                                         Baksidan...

    
                  Sarah provar nya klänningen. Blev aningen stor kanske..
                  Men hellre det än för liten:-)

Idag har jag gjort mitt första klädesplagg med armar:-) Var faktiskt inte så svårt som jag trodde med armarna. Så det här är vad jag åstadkom idag.

    
        Är egentligen inget "big fan" av stora och mycket mönster. Men när jag 
        såg det här tyget blev jag ändå "förälskad". Plus att Sarah klär starka
        färger väldigt bra. Köpte samma tyg i lila med så får se vad det blir
        av det sen. Blev fövånad över hur bra passformen och allt blev på tröjan/
        tunikan och jag var egentligen väldigt nöjd. Men så fick jag för mig att
        jag skulle ha två små fickor längst ned, och det var när jag började med
        att sy fats dom allt skar sig. Tur det inte syns så bra på bilden men blev
        inte alls nöjd med dom. Men men träning ger färdighet. Skulle dessutom ha 
        "kantband" runt om halsen och längst ut runt armarna. Men när jag sydde
        på det blev det inte alls som jag tänkt mig utan allt för stelt och inte alls'
        så "formligt". Måste ha mera elastiska band, får se vart jag kan hitta det.

Tänkte visa er "expedit hyllan" jag köpte på ikea med. Vi har ju en miljard leksaker som ligger här överallt och behövde en plats här i vardagsrummet för att förvara allt (eftersom det är här hon är och leker, leker inte så mycket inne på sitt rum men det kanske kommer?).
Sån här oordning var det före.

     
                   
Med en hylla och lite lådor att förvara alla leksaker blev allt mycket mer "ordning" på.
Visst ser att det ligger leksaker lite här och där, men så bor det ju också barn här;-)

   

Nu ligger Sarah i sängen och har föhopningsvis somnat nu (hon ligger alltid och pratar och leker så mycket.) Men nu verkar det ganska så tyst innifrån där så tror att hon har somnat. Själv så är jag i valet och kvalet för att slänga mig ned i soffan, eller börja på med något nytt på min kära symaskin:-) Tror nog det blir soffan, känns så är så trött.

God natt alla mina vänner!

    

Sjuk.

Igår när vi hade avdelningsmöte på jobbet kom vi in på ämnet sjukdom och så kom vi in på att nu var det länge sedan Sarah var sjuk. Ja underbart tyckte jag och hoppas att det håller sig så. 10 min senare när vi kommer in på avdelningen igen sitter en SUPER slapp Sarah i famnen till Torunn och är alldelses glansig och sjuk i ögonen med hög feber. Helt sjukt, skulle ALDRIG ha sagt det att nu var det länge sedan hon var sjuk och vips så är hon det. Så det var bara att gå hem med henne.

Sarah sov uruselt i natt och jag vet inte om hon har ont någonstans? Är ju så svårt att veta med dessa små. Hon hade 40 grader nu på kvällen innan hon la sig. Men fick ett stickpiller och sover hittills bra. Andreas har varit hemma idag och imorgon är det min tur. Hoppas hoppas att denna febern går över SNABBT. Och att det inte är som många i barnehagen som har haft feber i 10-12 dagar:-(

Så nu vet ni hur läget är här.

Var ju ut till Åsane igår med Monica och gick på butiken "Stoff och Stil" AHHH, jag var i himmelriket! FAnns verkligen hur mycket som helst och vi han knappt se på hälften för vi hade bara 25 min till de stängde. men vi har bestämt oss att åka dit en annan gång. Blev lite tyger med hem som jag tänkte jag skulle pröva mig med när det blir en stund över. Vi var en tur till ikea också, köpte en hylla/bokhylla (får visa er en bild sen) för att ha i vardagsrummet och få "gömt" alla Sarahs leksaker.


Söndag.

Stearinljusen är tända och jag ska snart gå och blanda till en dill dipp och så ska vi se på den sista av filmerna med Johan Falk. Vad fort den här helgen har gått, men det gör den ju alltid. Vad har ni haft för er?
Vi har inte gjort något så där väldigt speciellt. Jo, jag var en tur ned till stan ensam igår, första gången på jag vet inte när. Jätteskönt att bara kunna strosa runt i egen fart och se på allt man vill utan en gnällig karl eller unge som bara vill ut ;-) Men slutade som vanligt med att jag styrde kosan på allt som var i "Sarah" väg och det blev lite shopping till henne :-)
Allt detta fick jag på rean för under 200 lappen, det känns bra:-)
Sedan passade jag även på att hämta vagnen som varit på service. Det såg ut som om allt var fixat, men dom sa att ytterliggare en del var beställd men skulle inte komma förren om 3 veckor. Tackar och tar gladeligen emot när dom fixar allt helt gratis. Dom hade till och med satt dit ett nytt fotstöd som sedan länge var sönder. Ibland är det bra att vagnen går lite sönder under flygtransport.

       
        Söt turkosrandig cardigan och vit polo. Polo är verkligen det mest
        användbara plagg som finns tycker jag. Perfekt nu när det är kyligt och
        jättebra att ha under allt! Klänning, tröjor, ja...

      
                                Grå, söt tunika med huva.

      
              Två tights, 24;-/st Dom rosa med prinsessor var jättesöta,
              visar en närbild här under.

     

Idag fick jag sovmorgon. Vet inte när det hände sist, men skönt det var det. Tvättade och städade lite på förmiddagen och på eftermiddagen var vi ute och lekte i snön och efter det gick vi in till Amalie och lekte där en stund. En lugn och skön dag, precis som söndagar skall vara med andra ord ;-)

Imorgon är det full fart igen med jobb och allt det innebär. På tisdag ska jag och Monica åka ut till Åsane och köpa tyger på stoff och stil och det blir en tur till ikea också, det längtar jag till.

      
        Sarah börjar bli riktig långhårig och har flera gånger tänkt försöka 
        klippa henne litegrann, bara för att det ska växa bättre och få lite mer jämt.
        MEN det är ju helt OMÖJLIGT med en unge som absolut inte vill bli klippen. 
        Fick klippt luggen i alla fall sen var det absolut stopp. Jaja, vi får prova igen.

     

Nästan en halv månad har gått...

...sedan jag skrev sist. Men här kommer i alla fall årets 1:a inlägg. Inte en dag för sent, nej jag vet.

Här startade vi året med att bli sjuka. Igen. Det var i tisdags förra veckan jag åkte på världens värsta magsjuka och var hemma ons - fre från jobbet. Detta har tagit enormt hårt på kroppen känner jag, men nu börjar jag i alla fall kunna äta som vanligt igen och det är skönt. Andreas som egentligen skulle ha rest till Stavanger med innebandyn i hegen var tvungen att säga att han inte kunde vara med, för på fredags kvällen var det hans tur. (Måste bara säga att det har ALDRIG tidigare hänt att han har missat innebandy så, så det visar bara hur dåligt även han mådde.) Sarah däremot har klarat sig helt fint och inte alls blivit sjuk. Skönt!

Annars så rullar väl allt på som vanligt här. Sarah har blivit en riktig pratkvarn och pratar heeela tiden. Nästan så att man iblan skulle önska att det fanns en liten "mute" knapp. Men bara nästan :-) Hon är så duktig och förstår så mycket man frågar eller ber om. Favoritordet är mamma, vilket hon säger garanterat 300 ggr om dagen:-)
Vi har kallt och fint väder med massa snö, ovanligt här. Sist det var så här kallt och snö så länge här i bergen tror jag var 1986. Tyvärr är det lite för kallt för att kunna vistas ute allt för länge med små barn. Och speciellt Sarah har jag märkt som lätt förfryser ansiktet trots fet kuledkräm och sen är det inte så jättebra för henne när det är så kallt heller i och med att hon har sin hosta och problem med luftvägar. Men men ungen älskar att vara ute och blir så glad och springer och börjar ta på sig sina skor när man frågar om vi ska gå ut:-) Så nu önskar vi oss bara ett par minusgrader här, det hade varit helt perfekt!

                                       Dagens Sarah   

     

     

     

Här kommer lite fler bilder från senaste tiden.

     
                 
              Sarah åker pulka.

     
                              Pappa och Sarah.

            
                                    
     

    

    
                               Nybadad och myser i soffan.

    

    

    


Avslutar dagens inlägg men en film ifrån igår när vi skulle borsta tänderna:-)

   

   

RSS 2.0