Flera ord...

Sarah är så otroligt duktig med förståelsen och förstår allt man säger och svara ja eller nej om hon vill eller inte vill saker, hämtar det vi ber henne att hämta och så vidare. Hon är också en riktig "pratkvarn" för tiden, mest på sitt "eget" språk, men nu märker man att det börjar hända grejer. Tror att det tar lite extra med tid för Sarah med språket just för att det nog är svårt med svenska/norska som trots att det är ett likt språk, ändå är så olikt varandra. Hon har inte varit så väldigt mycket för att härma olika ord vi sagt, men idag så kom det flera.
Det började när jag skulle till badrummet - Sarahs favorit rum där hon ALLTID ska vara med när man ska in. Jag sa till henne: Mamma ska bara kissa. "Kissa" säger Sarah då och drar ned sina blöjor och fösökte slita av sig blöjan och drog fram sin potta och satt sig:-) Dock kom det inget för henne, men vad gjorde det, hon satt där och upprepade "kissa, kissa".
Senare när vi skulle äta middag kom det flera ord, då sa hon basja (norska för bajsa) och tog sig åt blöjan, hon hade inte gjort det, men så kul allt hon förstår och säger. Lampa var ett annat ord som också kom idag.

Hennes absoluta favortisysselsättning just nu är böcker. Böcker, böcker, böcker. Hon kan helt enkelt inte få nog av dom. Helst kryper hon upp i soffan med en bok och bläddrar och tittar och "pratar" för sig själv, för att sedan gå och hämta en ny för att "läsa":-) Hon gillar även när mamma och pappa läser för henne, men bäst gillar hon att ha dom för sig själv. MIN, säger hon:-)
En annan sak hon älskar är sin docka, dockvagn och dockans flaska. "Vart är bebisen" säger jag och hon lyser upp och springer skrattandes och hämtar dockan och flaskan. "Kan du ge bebisen mat?" Och så gör hon det.

Kära kära Sarahan vår, mamma och pappa älskar dig så otroligt mycket!

                                            


                                           

                       

Har ju helt glömt att visa er Sarahs dagisbilder som togs i höstas. Dom blev ganska så små här men det är bara för att jag laddade ned dom från fotografens hemsida.


Kommentarer
Postat av: Gammelfarmor Kerstin

Vi älskar Sarah och er två också. Du får försöka få in hennes prat på en filmsnutt så vi kan höra henne.



Skrivet: 2010-01-28 Tid: 22:17:09
Postat av: Jenny H

otroligt fina bilder på sarah! den här veckan har jag varit i sågmyra tills idag, har åkt längdskidor för första gången på 3 år, riktigt roligt var det och många gamla minnen från skidklubben kom fram =) kraam <3



Skrivet: 2010-01-28 Tid: 22:17:09
Postat av: Emma

Vad kul om jag kan ge dig lite idéer :-)



Jo det går faktiskt rätt så bra att jobba. Visst, känner av ryggen (foglossning?!) men än så länge så funkar det ändå. Försöker väl kanske lite att undvika saker som jag vet att jag får ont av. Det går ju faktiskt att be att barnen tar upp kläderna/leksakerna som ligger på golvet istället för att man själv ska gå där också plocka efter dom :-)



Visst är det kul då snacket kommer igång. Vi har en dam som varit tidig på det så vi har sår i öronen varje dag ;-)

Och visst är det som du säger. 2-språkiga är ofta senare i snacket än 1-språkiga... Det kommer ska du se ;-)



Skrivet: 2010-01-28 Tid: 22:17:09

URL: http://http:/emalee.blogg.se
Postat av: mormor stina

Kul att hon har blivit vän med pottan!





Skrivet: 2010-01-28 Tid: 22:17:09
Postat av: farmor Pia

Alltid lika roligt att läsa din blogg Johanna. Det gör att längtan man ständigt har känns lite mindre i alla fall.

Här nere i Skåne har vi 3:e (tror jag) snöstormen denna vinter. Igår kunde vi åka längdskidor utanför dörren och ner till ett litet slott, såg rådjur och kronhjort och fikade på varm choklad. Mumsigt!!! Kram till er alla



Skrivet: 2010-01-28 Tid: 22:17:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0