SARAH 1 ÅR IDAG!

Klockan 18:14 den 26 juli 2008, för ett år sedan då valde du att komma ut till världen och hälsa på din mamma och pappa. 4650 g och 56 cm lång var du, nu har det gått ett helt år och du väger ett antal kilo mer och är ett antal centimeter längre och är det absolut dyrbaraste mamma och pappa har. Blir helt nostalgisk av att tänka tillbaka till den dagen för ett år sedan, och jag har nog förträngt det mesta av det jobbiga av den 26 timmar långa födseln. För det var absolut värd all smärta för att just vi skulle få den finaste skatt förvalta.

        
                                                  26 juli 2008

        
                                              26 juli 2009

Dagen idag började med paket öppning för Sarah. Visade väl inte så överdrivet stort intresse för att slita av papperet av presenterna, men men det kommer nog det :-)

                       
       Paketöppning.                             Puss puss syster                   Det var en bil! 

                                               
          Pussel och mumin.               Bokstavsmagneter.                      Kläder.

                                                
                       Natalie fixade klistermärkena                Sen var det bara att köra!                
                       på bilen.            

Sedan tog vi det bara lugnt och myste och lekte innan det var dags för alla att hoppa in i duschen och göra sig  i ordning för att ta bussen ned till stan. Vi hade bestämt oss för att fira Sarahs första födelsedag med att gå ut och äta på restaurang, Steak house. Något som verkligen hör till ovanligheterna, så det var jättemysigt och framförallt GOTT! 

         
                                                Hela familjen!

                                          
                             Glad Sarah.                           På väg hem.

På kvällen kvällen när vi kom hem fick vi födelsedagsbesök av hela familjen här ovanför oss, och Sarah fick en jättefin docka i present. Vi åt tårta som jag hade bakat, lekte och hade det jättetrevligt.

        
           Tårtan är jag faktiskt ganska så stolt över. Det är första gången jag gör 
            någon annan slags tårta än gräddtårta och schwarzwaldtårta och det
            blev faktiskt riktigt lyckat. Har gjort allt själv. Som botten gjorde jag en 
            vanlig sockerkaksbotten. Sedan gjorde jag en fyllning med
            hallonfärskostmousse (jättegod), och en fyllning med vaniljkräm. Sedan 
            spacklade jag hela tårtan med chokladsmörkräm.
            Tänkte först att jag skulle ha marsipanlock, men provade istället att 
            göra ett av mmf (marsmallowfondat), och mycket enklare att jobba med 
            än marsipan i alla fall när man ska ha något så stort som ett lock.
            Rosorna och texten har jag gjort utav marsipan.

       
                  
           Gullungen.                        Blåser ljuset.                            Fina presenten.

                   
                    
                  Natalie, Jörgen och Fredrik                Medan de minsta, Sarah
                  byggde en koja i Nattis rum.              och Amalie var fullt
                                                                                   sysselsatta vid kylskåpet.

Vi har haft en jättefin dag idag och nu längtar vi att få fira mera när alla kommer till veckan!




 

Tiden går allt för fort!

Nu har Natalie snart varit här hos oss i snart 3 veckor, Gud vad fort tiden går. Det känns som det var igår hon kom, men samtidigt så känns det som om hon alltid ha varit här. Man vänjer sig så fort. På tisdag reser hon hem igen och det tycker vi allihopa känns så himla tråkigt. Och vad ska Sarah säga? När inte henne stora idol finns här längre. Vi får hoppas att det inte dröjer allt för lång tid innan vi träffas alla igen!

            


           

I förrgår ställde sig sarah upp själv för första gången. Hon gjorde det flera gånger och stod någon sekund, men när vi lyckats få fram kameran så ville hon inte mer. Hon är så himla duktig våran lilla tjej, och nu är det bara 2 dagar kvar till hon blir 1 år. Tänk, ingen liten bebis längre utan ett litet barn. Men det är sant hon kommer ALLTID att vara mammas lilla bebis.

Dagen idag böjade med lite pyssel här ute på gården. Hade fått massa nytt grus som skulle på, och VILKEN skillnad det blev. Jättefint. Vi hade tur med vädret och hade uppehåll, men strax efter vi var klara kom världens regn. Då passade jag och Natalie på att ta en tjejtur och gå på lagunen och titta lite och för att köpa födelsedagspresent till Sarah. Sarah och pappa var hemma och mös under tiden.

Nu på kvällen har vi gjort hemmalagad pizza, supergott. Men nu sitter jag här och är så mätt att jag knappt orkar röra på mig. Nästan, i alla fall ;-) Det är så kul nu när Sarah blir större och hon kan äta lite vad som helst. Så medan vi andra åt så fick hon också lite köttfärs, majs och lite pizza att äta, det var riktigt smaskens det. Med fingrarna och själv, det är det allra bästa sättet att äta, men grisigt värre blir det ;-)

      

       

                          

                                                         

Några videosnuttar

Hallå allesamman!
Tack för alla lyckönskningar om fint och varmt väder, men tyvärr blev det inte så:-( Ser inte ut att det ska bli bättre den kommande tiden heller.

Sarah har precis somnat och jag passar på att sätta mig här och skriva lite. Vi är ensamma hemma. Andreas och Natalie har åkt iväg ner till stan för att gå på bio, Istid 3 skulle dom se. Tyvärr får inte så småbarn som Sarah vara med så det blev att hon och jag stannade hemma. Tänkte verkligen att jag skulle ta mig mera tid till bloggen igen, så som ni är vana vid:-) Även om jag kanske inte skriver så mycket varje gång så tänkte jag i alla fall att jag kan lägga in någon bild från dagen. Så idag tänkte jag bjuda på en del videosnuutar vi spelat in den sista tiden.

Sarah älskar att leka tittut. Här har hon verkligen förstått leken och tar filten upp och ner själv.

Här är Sarah vid diskmaskinen, en av hennes absoluta favorit "leksaker". Direkt jag öppnar den för att ställa in något eller tömma den så kommer hon krypande snabbare än blixten och ska plocka och leka inne i den.

Kameran är en annan favorit hos Sarah och så fort hon får syn på den och inte får den så låter det numera så här varje gång jag tar fram den.


Här kommer 3 st klipp på Sarah och Natalie. Sarah älskar verkligen sin storasyster!
 


Dagens namnsdagsbarn - Sarah!

Grattis till Sarah som har namnsdag idag:-) Idag är det bara en vecka kvar tills hon fyller 1 år, herregud vad konstigt det känns.

            

Här i Bergen njuter vi sköna dagar, men vi längtar efter finvädret nu. Vart har det tagit vägen? Vill ju sola och bada och sånt som hör sommaren till:-) Nu har Natalie varit här i 2 veckor och ska stanna till tisdag nästa vecka. Det är verkligen helt underbart att få henne här, och Sarah tycker verkligen att storasyster är det bästa som finns. Ska alltid ge Nattis en puss eller så och följer efter vart hon än är:-) Är så härligt att se vilket utbyte de ha har som syskon, bara så himla synd att Natalie inte bor närmare, eller vi snarare ska jag väl säga, vi borde bo närmare!

Som sagt så närmar sig Sarahs 1 årsdag med stormsteg och det ska bli underbart att få fira hennes 1:a födelsdag. Fira blir det nog mer av helgen efter då vi kommer ha dop. På tisdagen i nästa vecka kommer min mamma, pappa och bröder. På torsdagen kommer min farmor och bästa Jenny. Och sen på lördagen så kommer Andreas mamma och pappa. Åhh vad vi längtar!!!! Ska bli underbart att träffa er allihopa.


         
                                                         Ny vagn!

Sarah har fått en ny vagn, en Carena. Vi har ju världens bästa Quinny freestyle vagn, men när vi skulle gå en promenad tidigare i veckan så var ena bakhjulet helt slut. Alla ekrarna hade gått av och hjulet liksom voblade fram och tillbaka. Dessutom är det någe fel på främre delen av vagnen där framhjulet sitter också. Så det var bara att gå in på Barnas hus här nede. Det vi hade att välja på var att beställa nya däck och få den inlämnad på reparation eller köpa en ny "extra" vagn. Det blev det sista, den kostade 699:-, var 30% på den och i jämförelse med att få den andra vagnen fixad tror jag vi faktiskt tjänade på det. Quinnyn är en dyr vagn, men vi ska i sinnom tid även få reparerad, eftersom det här bara är  en enklare vagn som inte är lika hållbar. Men en helt ok vagn är det, och det är verkligen nödvändigt för oss att ha en vagn annars tar vi oss ingenstans i och med att vi inte har någon bil.

Här kommer lite bilder från den sista tiden.

       
                                                  Syskonkärlek<3

   
                      

                       

                           


      
                                                   De bästa <3

Vill bara säga att jag är så otroligt glad för de kommentarer jag får! Är så kul att höra att så många tycker det är så spännande att se vad som händer i vårat liv. Och till ni som läser men inte skriver en kommentar - gör det!
Jag skulle bli så glad!
God natt och sov gott alla, och jag hoppas vi vaknar upp till en strålande solskensdag imorgon (drömma går ju i alla fall :-) )

Natalie är här!

Nu är det många dagar sedan jag skrev igen och verkligen på tiden för en uppdatering.

Tänkte börja med att visa några bilder från i söndags då vi var hemma hos Hanne, Johnny och Alex och åt taco tillsammans med Crille, Camilla och Filip. Jättemysigt att träffa er alla, så därför tycker vi att det är jättetråkigt att Hanne, Johnny och Alex ska flytta från oss här i Bergen till den norska huvudstaden :-(

              
                              Filip 3 mån, Sarah 1 år och Alex 2 år och 4 mån.
                                       (Inte lätt att fota barn som inte vill sitta still)

                        

                        

                                     


I måndags kom äntligen Natalie hit för att bo här i 3 veckor, SOM vi alla har längtat och nu är hon äntligen här!
Sarah älskar att ha storasyster här och hon är verkligen favoriten och vill vara i närheten och pussa på Natalie hela tiden:-)

        

        

        

Igår var vi barnvakt åt Alex här hemma. Sarah och Alex busade och hade det helmysigt i varandras sällskap. 

                            

                      

                               


Idag har jag jobbat (vad jag hoppas) kanske var min sista dag på Accessorize. Nu ska jag ha semester i nästan 3 veckor och meningen är att jag ska jobba några dagar sista veckan i juli, men jag hoppas jag kan byta bort de på något vis eftersom både min och Andreas familjer kommer hit och vi ska ha dop för Sarah den 2 augusti! Dessutom kommer  både farmor och Jenny också så det blir fullt hus - HÄRLIGT! Åh vad vi längtar!

Nu ska vi bara njuta av dagarna vi har tillsammans med Natalie, är underbart att ha henne här. Det är så synd att det blir så länge mellan gångerna. Men men bor man i olika land så är det inte alltid så lätt. Vi hoppas på att vädret kommer bli bättre så det blir sol och varmt igen så vi kan hitta på massa skoj ute, för det här regnet är inget vi orkar med!

Hur har ni det i Sverige? Sol och varmt, eller regn som oss?


RSS 2.0