PUHHH!

ÄNTLIGEN, sover Sarah!
Gick och la henne i 8 tiden efter att vi suttit och gosat i soffan och hon höll på att somna. La henne och stoppade om henne och gick ut. Då började det, och tröttheten som nyss hade innfunnit sig var som bortblåst. Så nu kvart i 10 somnade hon äntligen. Hon stod upp och pratad och pratade och pratade försökte in emellan sätta mig ned och stryka på henne (då brukar hon kunna somna), provade gå ut igen men då blev det bara skrik. Ja, allt. Hon ville bara leka och prata. Och vi som ska tiiidigt upp imorgon eftersom jag har tidig vakt i barnehagen. Jaja så är det.

Helgen har bara flugit förbi tycker jag och nu är också måndagen redan slut. Bra för då är det inte så lång tid till fredag och då kommer MAMMA hit! Det längtar vi till allihopa. I helgen har vi inte haft så mycket för oss, varit ute och lekt (regnet hara bara vräkt ner mest hela tiden, men det tycker inte Sarah spelar någon som helst roll) och så har jag målat alla lister, fönster och dörren i Sarahs rum. Så nu närmar det sig men är en del kvar ändå. Tänkte ju att jag skulle försöka måla i hallen ikväll, men tji fick jag med en Sarah som vägrade sova.

     
         Sarah äter inte alls bra för tiden, men yogurt gick bra om hon fick 
         göra det SJÄLV!

     

    

   

    


Tisdag.

I dag är det tisdag och jag och Sarah är tillbaka i vardagen och tillbaka i barnehagen efter att varit hemma så länge. Igår när vi kom till barnehagen och Sarah kom på var hon var så tjöt hon av gädje och skratt, och när hon fick syn på en av de vuxna på hennes avdelning så sträckte hon armarna och skrek också av glädje :-) Och jag som nästan var lite orolig att hon varit borta från barnehagen så länge att det kanske kunde bli "problem" och jobbigt att komma tillbaka. Men tji fick jag, ungen stortrivs ju och det är toppen! Fick jättemycket beröm idag av Sarah att hon alltid är så glad hela dagarna och är så "lätt" att ha att göra med, det värmde mitt mammahjärta. Idag hade dessutom 2 killar turats om att försöka pussa Sarah på munnen, men det gillade hon visst inte så mycket. Det klappar mamma händerna för, inga pojkvänner än på minst 20 år Sarah :-D

      

Stadstur.

Idag tog jag och Sarah bussen in till sentrum. Inget speciellt mål hade vi förutom att bara få komma ut och se lite folk efter att varit inne så länge. Var galet mycket folk på stan, men det gjorde ingenting (förutom att det var trångt med vagn och att hissen tog 200 år varje gång.) Sarah hade fullt upp med att se på allt omkring henne och försökte grabba tag i allt hon kunde nå från sin plats i vagnen. Vi hittade i alla fall dessa fina skorna till Sarah.
        
Det är ju helt galet att skor ska få lov att kosta så mycket som de gör till så små barn. 500-700 ;- låg alla vinterskor på, det är sjukt. Men lite tur hade vi i alla fall, för på ett av köpcentrumena var det 20% på allt i alla butiker (=kaos överallt), och där passade vi på att köpa dessa skorna. Lila jättefina skor som passar helt perfekt till jackan hon har nu, men jag insåg när vi kom hem att de kommer inte passa ihop med vinterdressen som går i brunt, vitt och rött. Jaja, det är väl vad man får kalla dagens I-lands problem, eller? :-D

När vi kom hem så gick vi alla tre ut och upp på lekplatsen. Sarah älskar verkligen det, och så här glad blev hon när Amalie kom!

      

                              
                 Sarah och mamma.                   Sarah och pappa.

        

       
                           Jag önskar er alla en godnatt!

En vecka.

Nu har jag och Sarah hållit oss "isolerade" i en vecka. Har inte bloggat för jag inte haft orken och för att det inte har hänt något avservärt intressant här i huset. Vi har hållit oss inne och "isolerade" precis som vi blivit rådda om att göra. TRÅKIGT? Ja, man har saknat det sociala, att träffa folk. Men också skönt att få vila upp sig eftersom vi inte mått så bra. Nu är vi i alla fall starkt på bättringsvägen, även om Sarah fortfarande har hemsk hosta (vilket hon har haft i över en månad nu). Och jag är också väldigt förkyld än, men halsen, orkeslösheten och det onda i kropp och huvud är bättre. Så idag tog vi oss för första gången ut på en liten promenad och på kvällen var vi ute och lekte med grannbarnen, det tyckte Sarah (och jag) var helt toppen - frisk luft och människor :-D

            

Annars så har jag påbörjat ett litet prosjekt (hur sjutton stavas det på svenska??? kan bara den norska stavningen, är det samma?) här hemma. Alla tak/golv lister, dörrar och fönsterkarmar ska få sig en liten "make over" och bli vita. ADJÖSS med den fula, mörka furufärgen. Och oj vad det kommer bli bra, det ser jag redan. Mycket lysare och finare här inne.
När jag höll på att tvätta av listerna innan målning så tyckte Sarah att det var dags att tvätta golvet, bara se :-D

    
                Sarahs nya "grej" är att hon sätter sig i sin vagn och sitter
                där och väntar på att mamma eller pappa ska köra henne
                runt i huset :-D

     
        Häromdagen var Sarah så trött att hon somnade mitt i lunchen :-)

    
       Äntligen fick de träffas och leka igen, Sarah och Amalie. Man märker
       verkligen att de är "bästisar" för båda två skiner upp som solar och
       kramar och skrattar varje gång dom ses. Men så har dom känt
       varandra hela deras liv också :-)
 
     
                               Mammas älskade hjärta <3

Nej nu börjar det väl bli hög tid att gå och lägga sig här. Sarah har redan sovit i flera timmar och Andreas är på fest så det lär dröja innan han kommer. Så inte mycket att göra, men fick i alla fall tid att skriva ett inlägg här!
Bilderna från dopet och det har vi klarat att "rädda" så nu någon dag ska jag ta och titta igenom alla hundratals av bilder alla tog och lägga upp några.

GODNATTKRAM!

ÄNTLIGEN!

Så tog Sarah sina första steg!!!! :-)

Vi satt på golvet och lekte på eftermiddagen. Sarah stod och höll i soffkanten och helt plötsligt så stapplar hon helt på egen hand bort till sin stol som stod vid sidan av. 3 små korta men ack så efterlängtade steg:-)
Jag blev helt i extas och klappade och tjoade så var väl inte så konstigt att hon inte ville göra om det sen. Men men nu har hon gjort det en gång så nu törs hon kanske igen!

Ps: Tack så jättemycket för alla hälsningar! Tycker det är jätteroligt att ni skriver, vi blir jätteglada alla 3!


Det här är ett skit!

Usch det är ett skit att känna sig så här. Dessutom tycker jag inte att det verkar bli nå avsevärt bättre heller, snarare tvärtom. Jag har fått lika hemsk hosta som Sarah har gått med i många veckor nu och hela kroppen känns helt slut. Sarah sover ute i vagnen nu. Kan väl inte vara farligt, hon ligger ju väl nedbäddad och med regnskyddet överdraget (fast vi har sol, men kallt). Jag menar hon sover mycket bättre sin middagslur ute i vagnen än cad hon gör inne. Jag passade på att plocka lite och dammsuga, tror inte jag skulle ha gjort det. Känner mig helt slutkörd. Svettas om vartannat fryser i nästa. Ena sekunden kan jag känna mig ganska så bra medan det känns som om jag vill dö i nästa. Jaja, vi kämpar på och blir snart friska hoppas vi på!

         
                                  Sarah med sin docka. 

        
                    Mamma hade bakat chokladbollar, det gillade Sarah :-)

        
                                        Sarah på sin bil.

  

Isolerad i 7 dagar...

... då vet ni vad det betyder...

Svininfluensa??

Kan börja med att säga att jag mår inte bra. Sjuk är ett passade ord. Började i förrgår kväll med hals och öron ont igen, hosta och närsan bara rinner. Igår pinade jag mig igenom en hel dag ute på friluftskurs, och idag har jag varit på jobb. Skulle nog inte ha gjort något av delarna.

Fick en telefon nyss från min chef i barnehagen. En kollega på min avdelning har fått svininfluensan och eftersom att han visste att jag inte heller var helt frisk och har liknande symptom så har han beordrat mig att vara hemma i morgon och ta mig till en doktor för att ta blodpröver även jag. Helst ville han att jag skulle ta mig en tur till legevakten redan ikväll, men eftersom Andreas inte är hemma så får det vackert vänta till imorgon. Usch hoppas verkligen inte jag har fått detsamma, utan att det bara är vanlig influensa. Men i och med att hon har fått det är det ju inte helt osannolikt att jag har fått detsamma. Men jag hoppas verkligen inte på det! Sarah har varit hemma i tisdags och igår men var i barnehagen idag. Hon är inte frisk hon heller och även hon är beordrad att vara hemma imorgon.


Host, host, host!

Sarah blir verkligen inte bättre vad det gäller hostan, nu har hon haft den i snart 3 veckor! Var till legevakten igår efersom vi är så oroliga, och tänkte så att det inte hade satt sig på lungorna eller så. Men doktorn undersökte och ordinera oss inget annat än att ta nässpray så att det kanske kunde "öppna upp" och inte göra så att hon hostar så mycket.
Idag har inte alls varit en bra dag, hostan har blivit värre igen och hon har grina och gnällt i barnehagen mest hela dagen, ingen feber. Någon som har ett råd?? Kan inte vara normalt att hosta i så många veckor. Och det är inte lite "host host" utan snarare "HOST HOST" tills hon gråter och spyr. Hon spydde rejelt nu innan hon la sig, så imorgon får hon bli hemma. Men vill att hon ska bli frisk NU, och framförallt vill jag veta VAD som är fel?!?!

Tuff dag på jobbet även för mig då vi var full styrka med barn men en sjuk bland oss vuxna. Tidig vakt imorgon så blir nog att gå och lägga sig snart. Men somnade ju som vanligt tidigare ikväll så är inte så väldigt sugen på att sova heller. Men måste, nätterna är jobbiga just nu me den Sarah som vaknar ofta av all hosta och gallskriker.

Hoppas ni alla är friska och krya i alla fall!

Helg.

Det är så underbart skönt med fredagar nu för tiden, nu får jag verkligen den där fredagskänslan av att det är helg. Det fick jag inte tidigare när jag jobbade i butik och man skulle jobba ven på helgen. Jag stortrivs verkligen att jobba i barnehagen, även om det såklart tidvis blir väldigt slitsamt att ha hand om så många små (0-3 åringar). Tror heller aldrig jag trivts så bra som jag gör nu med alla arbetskolleger, så jag tror verkligen jag har "hittat rätt".

Idag var det meningen vi skulle hem till Joanna på besök, men hon hade blivit sjuk så vi ska träffas på måndag istället, längtar tills dess :-)
Jag och Sarah tog istället och städade huset ordentligt på förmiddagen (så skönt att få gjort) och på eftermiddagen gick vi en lång promenad och stannade och lekte på olika lekplatser. Var inom barnas hus också för att se hur det går med min Quinny vagn, men kommer dröja en stund till innan den blir klar för dom väntar på delar som är beställda.
Andreas har varit på dugnad hela dagen och nu är han borta på fest. Sarah sover och jag sitter här och funderar på om inte jag borde gå och lägga mig jag också. Skulle VERKLIGEN behöva det. Men tror att jag ska se en av filmerna vi har hyrt - En shopoholikers bekännelser. Igår såg vi "Män som hatar kvinnor", den var riktigt riktigt bra även om jag är lite av en mes vad det gäller thrillers men med kudden i famnen som jag kunde gömma mig i ibland så gick det bra:-) Har inte läst böckerna men väntar med spänning på film 2 och 3.

När jag duschade i morse så hade jag dörren öppen som vanligt för att hålla koll på vad Sarah gjorde under tiden. Helt plötsligt ser jag henne uppe lekandes i våran säng. Då har hon klättrat upp i sängen helt själv. Hon älskar att busa och slänga sig i sängen, men blev lite rädd så jag sprang dyvåt ur duschen och in för att ta ner henne. Då trodde hon jag bara ville leka och skrattade högt:-) Busunge får inte skrämma mamma sådär!
Här kommer en film på hur det ser ut när hon leker:-)


  

 

    

    

    

 

Från idag.

                

                                   

                             

                                Dagens middag :-)


HA EN FIN KVÄLL!


Några filmer.

Sarah har verkligen blivit duktig på att prova mer olika sortes mat. Idag hörde jag i barnehagen att hon hade slukat i sig vattenmelon, så nu är det bara att införskaffa lite av det:-) Idag till middag gjorde jag lasagne och också det föll den unga damen i smak. Bara se här på filmen!
Efter vi har ätit middag om kvällarna så brukar vi oftast ta oss en liten tur ut och upp til lekeplatsen. Jag brukar säga att det är för att hålla Sarah vaken, men det är nog närmare sanningen att säga för att hålla mig själv vaken. Är verkligen helt slutkörd och trött om kvällarna nu för tiden, men det hjälper oftast med lite luft!

Det Sarah gillar mest med lekeplatsen är ett litet hus som står där och där kan hon vara länge och leka med sig själv. Gå in och ut, prata med sig själv, krypa genom fönstret. Fast jag kom på att det Sarah nog älskar allra mest är nog alla goda stenar som finns att smaka på ;-)


RSS 2.0