Måndag.

Hösten är här. Det gick fort. Bladen börjar gulna och falla, det är mörkare på morgonen och kvällen och kallare i luften. Men det är härligt! Vi har haft strålande sol hela helgen och det ser ut att det skall fortsätta hela veckan ut!

I tordags fick Sarah feber så vi var hemma på fredagen men under dagen var den som bortblåst och hon klagade bara på lite ont i magen. Konstigt för feber på henne brukar ju sitta i ganska länge, men ingen är gladare än jag att det gav sig så fort. Förkyld är hon dock, snoret rinner och hon har hemsk hosta. Hoppas hoppas bara att det är vanlig förkylningshosta och att det inte är problem med luftvägar igen. Hon har ju varit så bra så länge nu och vi har inte behövt ta någon medicin alls. Men det kom nu igen när det började bli kallare ute så... 
Förkylda är vi dessutom hela familjen. Och jag har även ont i hals och örer. Igen. Men men många som är sjuka nu.

I lördags var jag och Sarah ned en sväng till stan och handlade nya vinterskor till henne. Helt sjukt vad det är dyrt med barnskor. Gore tex är det ända som gäller och då får man punga ut med mellan 700 - 900;- Hittade i alla fall ett par lila fina från Ecco och var dessutom 20% så blev ju lite billigare i alla fall. Str. 26 blev det. Herregud, hon växer. Enligt måtttabellen ska hon ha ca str. 25 nu, men kpte en str större eftresom jag vill att hon ska kunna ha dom inte bara nu utan även i februari och mars och då blir nog 25 för litet. Får hellre ha en extra socka eller lägga i ett par sulor så blir det nog bra. Så nu kan vi bocka av både vinterdress och vinterskor på "måste ha listan". Men än är det mycket mer av kläder och utstyr som behövs inför kallare tider, men vi får ta det lite eftersom.

Igår gick jag och Sarah bra långt över en mil. Eller jag gick och Sarah satt i vagnen, men även hon gick mycket och var jätteduktig. Vi hade ju underbart väder så hela eftermiddagen var vi ute och njöt. Vi gick till Stend, som är en jorbruksskola. Var inte alla djur som var ute men vi fick i alla fall se hästar (det bästa enligt Sarah), får, höner och massa andra små och stora fåglar. Först var hon lite rädd för att närma sig dom och ville att mamma skulle vara med och hålla henne, men sen blev hon modigare och modigare och gick sen fram helt själv. Helt till att en häst slickade henne på hela handen. Då var det stopp igen:-) För hennes händer får man inte röra, dvs får inte bli skitiga eller smutsiga. Då är det kris!!! :-D
Vi hade en kanon fin dag!
Om ni undrar vart pappan i huset höll hus så visades det visst extremt viktiga fotbollsmatcher som man inte kunde missa.

Förresten har vi skype nu så Sarah fick först se och prata med farmor och farfar och senare även mormor och morfar. Och Svea såklart;-) Varför har vi inte skaffat det tidigare???

          
                            
Kvällsmys i soffan i lördags med saft och chips:-)

           
                                        Hälsar på hönsen.

          
                                                    Fåren.

          
                                                     Fika.

          

          
                    - Traktor mamma, traktor! Ropade Sarah helt överlyckligt.

          
          Hästarna. sarah ville inte gå härifrån. Men jag lugnade henne med att morfar
          har lovat henne en sån:-)

          
              Här vid den gamla tågstationen med ett gammalt tåg blev vi länge och
              lekte - spännande!


Hur har eran helg varit?

GoDnAtTkRaM!


Kommentarer
Postat av: mia

Vilket underbart väder ni hade på er lilla utflykt! mysigt med alla djuren. Här nere på österlen har vi riktigt höstrusk nu...funderar på att plocka fram vinterjackan...men det är ju mysigt också för igår plockade jag frm lite ljus att tända i höstmörkret.



ha de bra allihop!



kram från oss i komstad



Skrivet: 2010-09-27 Tid: 22:28:21

URL: http://waldemarsikomstad.blogspot.com
Postat av: Jenny H

Mysiga bilder! Här är det också soligt men ändå rätt kallt och otroligt blåsigt! I fredags var jag på After Work med jobbet och i lördags deltog jag i SATS gruppträningsmaraton (3h) och sen på em kom Hanna och hälsade på tills på söndag kväll, kul med besök hemifrån! Puss och kram <3



Skrivet: 2010-09-27 Tid: 22:28:21
Postat av: Gammelfarmor Kerstin

Vad härligt ni haft det. Vi har också haft fint väder men kallt i ett par dar. Jag ska också skaffa Skype. Kram.



Skrivet: 2010-09-27 Tid: 22:28:21
Postat av: Pernilla

Nu har jag fixat och bokat tåg hejvilt (helknäppt att det ska vara krångligare att ta sig från gbg till arlanda än från sverige till norge) men nu är allt fixat så jag hoppas du är redo för besök första advent :) ska vi baka peppisar? ska vi göra pepparkakstryffel? ska vi griljera julskinka?!

PUSSKRAM!



Skrivet: 2010-09-27 Tid: 22:28:21

URL: http://chibichibimoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0