Måndag.

Måndag och ny vecka. Jag sitter här och har så ont i ryggen att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har haft lite problem med ryggen ända sedan jag gick gravid. Men har inte tidigare varit så plågsamt som det har varit de senaste två veckorna. Det är en speciell plats mitt på ryggraden, är belastningskada känns det som för jag böjer ju ryggen upp och ned och bär dagarna i ända i och med jobbet med småbarn. Men nu har det gått så långt så tror jag måste kontakata en kiropraktor.. Jaja nog om det.

Vi har i alla fall haft en riktigt fin helg. I lördags åkte jag och Sarah med Karianne och Elina ut på stoff och stil. Köpte inte så mycket nu, men blev i alla fall materiel till att göra en saccosäck till sarah, så det har jag gjort:-) När vi sedan skulle bli avsläppta hemma så sa Elina till Karianne "Sarah vara med och hem, Pleeeeease?" Det lät så himla kul, så Sarah blev med dom hem för andra dagen i rad:-) Jag var hem en tur och gick sedan för att hämta henne, men blev själv kvar där en stund ut på kvällen. Sarah hade det hur kul som helst och trivdes som fisken i vattnet. Andreas jobbade lördagen med så han såg vi inte mycket till och på kvällen skulle han sen ut.
Själv så spenderade jag min lördagskväll med att sy det blev saccosäcken och en byxdress. Känner mig bara så otroligt "låst" här hemma när jag de senaste veckorna in princip har varit själv med Sarah. Inte bara kunna gå ut en tur eller ned på butiken om man har glömt något. LÄNGTAR till jag skal få en kväll där jag kan göra vad jag vill..

          
                                               Saccosäcken.

          
                                             Sarah provsitter.

          
                    Blev en del tyg över så det blev en byxdress med.

          
                             Fikar hemma hos flickorna Henneli.

          
                                     Elina och Sarah cyklar.

          

Igår var vi mest ute. Vi har haft kononväder här i helgen med sol och ett par minus. Och så lekte Sarah med Emma.

          

          
      
Idag har Sarah haft fri från barnehagen för Andreas har varit ledig och ville ha henne hemma innan han nu på kvällen har rest iväg till Köpenhamn med några kompisar för att se på fotboll och kommer tillbaka på onsdag kväll. MEN då har han Natalie med sig och DET längtar vi efter!!!

Ska gå och lägga mig nu.
Godnattkramar!             
       


Karneval och lekebesök.

Idag har vi haft karneval i barnehagen. Alla barn var utklädda till vad de önskade, Sarah var jättesöt som Pippi men hade allra helst velat varit julenisse om hon fått bestämma:-) Vi dansade, åt korv och "slog katten utav säcken" (slog på en påse med massa godis i). En instensiv men rolig dag. Nu är jag glad för att det är helg!

         

          

         
                                                   Dans.

         
                                      Pippi och sjörövaren :-)

         
                               Sarah provade min peruk igår kväll.

På eftermiddagen följde Sarah med Elina hem. Första gången som hon följer med någon hem för att leka efter barnehagen helt själv:-) Elina är lika gammal som henne och går på hennes avdelning och jag jobbar med hennes mamma. Det hade gått jättebra och Sarah hade haft jättekul med Elina och hennes tvilling storasystrar. Jag kom för att hämta henne och blev även kvar där en stund innan vi gick hem nu på kvällen och hela familjen fäljde med oss hem på en "kvällstur".

Just nu kopplar jag av med lite vin och Andreas har precis kommit hem. Han är helt slutkörd stackarn efter snart 2 veckor med övertid varje kväll. Men på söndag ska det vara klart:-)
Just det, igår slog jag till med att baka semlor. MMMM, så GOTT!!!

          
                 Tyvärr hittade jag inte min sprits så jag kunde spritsa grädden fint, 
                 det smakade bra ändå ;-)

God helg till er alla!

Tisdag.

Idag har Sarah varit på teater med barnehagen. jag var också med med några av "mina" barn:-) Sarah älskar musik och drama, men idag tyckte hon det var lite läskigt faktiskt. Hade nog med belysningen att göra för den var lite "skum" och hon sa: "tänd lyset mamma":-) Men det var i alla fall riktigt kul att "komma iväg" och göra något helt annat en dag!

Slutade tidigt idag. Så fick jag låna bilen av Janet (jättesnällt, TACK) så jag kunde åka och handla mat (utan att dras med vagnen och en trött Sarah och hundra kassar.) Hämtade Sarah efteråt och vi gick ned på Toys ´Rus och köpte Pippikostym till Sarah som hon ska ha på karnevalen i barnehagen på fredag. Hon gick helt "bananas" bland alla leksakerna, och skulle pröva varenda cykel/bil ja allt... Vi kikade i lite mer affärer på lagunen innan vi avslutade med att äta på McDonalds. Vi äter in princip aldrig ute någon gång, men idag kände jag bara hur trött jag var och jag orkade verkligen inte tanken på att ställa mig och laga middag när vi kom hem. Speciellt med tanke på att vi är ensamma och Andreas jobbar. Sarah åt mest pommes som hon doppade i ketchup, MEN hon prövade till och med på att äta 4 hela tuggor av hamburgaren. Det var något nytt;-)

När vi kom hem pratade vi med både gammelfarmor, Eric och mormor och morfar på skypen. Sen blev Sarah helt akut dödstrött och bad själv om att få gå och "lalla":-)

Blir nog en tidig kväll för mig ikväll också känner jag. Behöver all sömn och energi jag kan få.


                                   
                                                          Mitt ♥

              
                                        Här kommer Pippi Långstrump...

Söndag.

Ja den sista tiden har det inte blivit mycket skrivet här, men det har ju som sagt sina orsaker. Efter att ha varit hemma och sjukskriven i nästan 4 veckor så har jag nu jobbat en hel vecka som vanligt igen. Tufft minst sagt, med tanke på att jag inte känner mig bra än. Har fortfarande huvudvärk (kommer och går) och blir fortfarnde yr och känner mig matt och sliten. Men jag kämpar på. Dessutom har Andreas haft (och har) jättemycket med jobbet för tiden, så han har inte varit hemma förren sent om kvällarna och så har han jobbat in princip hela helgen som var. Kommer att bli likadant kommande veckan innan allt skall vara klart till på söndag/måndag nästa vecka. 

            
       Här har Sarah själv valt alla kläderna hon har på sig plus klätt på sig själv - duktig tjej!

I fredags gjorde jag MR av hjärnan och bihålene, men kommer dröja ca 1 vecka innan jag får nått svar från det. Skall bli så skönt att få svar om det är någonting...

Igår tog jag och sarah oss en liten busstur till biblioteket på Nesttun och lånade böcker, något hon verkligen älskar. Jag hade så fint lagt böckerna som jag lånat både till mig själv och Sarah sist gång i korgen under vagnen. Men när jag skulle ta upp dom och lämna tillbaka dom så fanns bara mina böcker där. Dom andra hade på något mystiskt sett klarat att ta sig helt ut av vagnen och tillbaka in i bokhyllan på Sarahs rum igen (såg jag när vi kom hem). Haha ja ni kan ju gissa vem den skyldiga var? Hon hade tydligen ingen lust att lämna tillbaka dom:-)
Efteråt gick vi en tur på café och Sarah fick själv välja och då valde hon "skillingsbolle" (stor kanelbulle med strösocker på) och chokladmjölk i tetrapack med sugrör:-) Efteråt handlade vi mat innan vi åkte hem igen. 
Väl hemma hade Sarah ingen lust att gå in så vi klädde på oss varmare kläder och gick ut och lekte på den andra lekplatsen i andra "bofältet". Där träffade vi flera barn från barnehagen och blev där ute ett par timmar innan det blev kväll och dags att gå in och laga mat. En riktig mysig mor/dotter lördag hade vi ♥

             

Idag (precis som igår) så vaknade jag kl 7 av att lyset på Sarahs rum var tänt och jag hörde hur hon satt och lekte och prata med sig själv. Då har hon tydligen gått upp och tänt lampan och satt sig och lekt och när jag kom upp så sa hon glatt: "Hej mamma, jeg er våken jeg:-)" Idag hade hon byggt en tågbana på sitt rum, före kl 7 på morgonen:-) Både jag och Andreas har sagt att hon bara kan komma in till oss om hon vaknar, men hittills har hon aldrig gjort det förutom när vi ropat på henne och sagt "kom" :-) Sötunge ♥

Andreas åkte iväg och jobbade på morgonen och jag och Sarah gick ut ett par timmar och lekte på förmiddagen. Vi var på lekplatsen och så gick vi vidare till skogsdungen här uppe och hade med oss saft och kakor. Medan sarah sov middag passade jag på att dammsuga och plocka ihop. Sen gick vi ut på eftermiddagen igen. Solen har otroligt nog visat sig framme den här helgen så man får passa på att vara ute så mycket det går, dessutom älskar Sarah att vara ute och leka. På kvällen har vi bakat pizza och kollat på solsidan - den är ju bara helt underbart kul den serien. Sarah hade högläsning ur sin favoritbok (Bockarna Bruse) för mig och Andreas nu på kvällen och hon kan inprincip vartenda ord som står där. Hon bläddra och berättade så kul att höra på,  vilken stor och duktig tjej vi har!

              

             

             
                  Här hade Sarah besök tidigare i veckan av Emma som bor ovanför. 

"Bläddrade" tillbaka i bloggen för ett år sedan och såg en sak jag totalt missat! Semlor!!!! Hur kunde jag?? Men det finns ju inte här i Norge, dom har bara något liknande men absolut inte detsamma! Måste baka en dag snart!

Hoppas ni har haft en bra helg! Nu ska jag ta en dusch och ladda inför en ny jobbvecka imorgon. Jag har förresten tagit ut mina hårextensions. Håret var inte fint längre och kändes bara tovigt och fult och slitet. Jättebesviken för jag älskade min långa hår... Så nu har jag "kort" hår igen. Men måste boka en tid hos frisören snarast för håret är slitet och olika längder, vet inte sist jag klippte mig men var lääänge sen...

God natt!




      

RSS 2.0