Nytt på syfronten!

Sarah har fått sig en ny klänning/tunika (utan armar) i rosa fleece med en grå prinsesskrona på. Försökte få en bra bild, men har kommit på att hota kläder är väldigt svårt;-)
Här är den i alla fall:

      

Blev ganska så nöjd, så har tänkt mig att jag ska sy flera fast i andra färger. Men måste ta mig till stoff och stil snart. Varför ska det ligga så långt ut i skogen på helt andra sidan stan?? Svårt för att säga helt omöjligt att ta sig dit utan bil. Har så lust att försöka mig på att sy byxor och tröjor, men behöver mudd...

Här har vi haft en lugn helg. Sarah har haft 2 helt crazy nätter och det har slitit på oss alla.
Mycket OS tittande har det blivit och oj oj oj vilket skidlopp det var i går. Superspännande att se!

Idag har vi ätit Dragonkyckling med rostad potatis. Recept från superkocken Pernilla:-) Pernilla som för övrigt fyller 25 idag, GRATTIS!!!! Det var i alla fall supergott tyckte jag och Andreas. Sarah däremot öppnade inte ens munnen. Men inget ovanligt, ända gången det går ned mat i henne är om det pasta och köttfärsås. Och för att inte nämna smörgås, polarbröd med leverpastej eller prim (messmör), det går det många i den lilla magen varje dag. Men så bor vi också i smörgås landet nr 1. Här äts det ju smörgås heeela tiden. Eller skiver som det heter.

         
                                              Maten.

  

       
    Sarah älskar vatten och så här stod hon lääänge och diskade och lekte
    medan jag lagade maten.

Karneval

Idag har vi haft karneval i barnehagen. Alla, både liten och stor klädde sig ut. Så var mängder av prinsessor, pirater, olika djur, pippi, häxor, superhjältar m.m som sprang runt och dansade och hade det jättekul:-)
Sarah som älskar att "klä sig ut" i mina och Andreas olika mössor och halsdukar och allt, ville absolut inte ha på sig den supersöta nyckelpiga dräkten. Men efter lite skrik och grin (och mutning) imorse så kom den på och vi kunde till och med måla ansiktet lite. Själv så var jag katt. Sarah hade det hur kul som helst och dansade och höll ordentligt igång. Så varsegod här kommer filmer och bilder!

             
Tiiidigt imorse. Jag hade tidig vakt i barnehagen och det var bråttom att klä på och göra
i ordning både en nyckelpiga och en katt:-) Vet ni vad nyckelpiga heter här i Norge förresten?
 - Mariehöne:-) 

          
       Världens sötaste nyckelpiga med sin älskade matbox, på väg in till frukost.

         

        

        
    En sak vi gjorde var att "slå katten utav säcken". Vi hade målat och pyntat en stor
    säck som vi fäst i taket och så skulle alla barna pröva och slå dne ned med en käpp
    medan vi sa en ramsa. I låg massa godis :-)

      
                    Här kommer 2 st filmer på dansdrottningen:-)

      






          
           Hemma igen och nu är det helg, det firade Sarah med ett glas med saft:-)

         
                   Ramlade och slog sig lite då var nappen god och ha:-)

        

Önskar er alla en riktigt god helg. Här är det OS som gäller för fulla muggar med hockey och snart skidor det som jag gillar allra mest. Vet ni förresten vad OS heter här i Norge? Jo OL (Olympiske leker).

GOD NATT!

          

Idag är det...

... både allahjärtansdag och här i Norge har vi även morsdag idag. Så vad var en bättre present en mamma kunde få än att få en ordentlig sovmorgon, att bara få ligga och dra sig i sängen. Det var underbart. 

            
                                           TILL MAMMA!
Tidigare i veckan gjorde vi morsdagkort i barnehagen, jag passade på att göra ett även till mamma:-)

          
                                 Fin dikt till alla mammor!

          

Igår var jag ut:-) Vet inte sist jag var det, men jag hade en kanon kväll. Agnesa som jag jobbar med har fyllt år och vi var ett gäng som först åt och sedan gick vi vidare ut för att dansa. Så tusen tack för en jättekul kväll!

På eftermiddagen/kvällen idag har vi haft mysigt besök av Chrille, Camilla och Philip.
Vi åt god tacos och till efterrätt hade jag bakat semlor. GOTT, men är otroligt mätt just nu:-)
Helt plötsligt nu på kvällen blev Sarah dock jätteslapp och varm. Vi provade tempen och ja, hon har feber igen:-( 39 grader. Så hon måste vara hemma imorgon, vem av oss som må bli hemma med henne får vi se.
Herregud, tar detta aldrig slut?? Kan vi inte få vara friska?

         

         
                                   Smörgåsrån är smaskens!

         
                                        Efterrätt: Semlor!

         
                                                  Philip.

         
                 Såhär kan det gå när pappa Andreas är med och leker ;-)

        
                                    Febrig tjej i pappas famn.

        
                           Vår lilla utklädningsgalna tjej igår :-)

   

GRATTIS!

Sarah ville bara önska storasyster Natalie ett stort GRATTIS på hennes 11 årsdag idag!
Vi älskar dig och saknar dig. Hoppas att du har haft en jättefin dag. Vi får fira dig sen när du kommer hit till påsk. VI LÄNGTAR!

        

         

Sarah önskar morbor Eric (som fyllde 22 år för 2 dagar sedan) också ett stort grattis!

          


Onsdag.

Dagarna går ju så rasande fort. Tänkte att jag skulle ett inlägg i helgen, men det blev inte och vips så är det redan onsdag. Blir en lite kortare "jobbvecka" för mig denna vecka, då jag ska på kurs på fredag. Det längtar jag till, är ett kurs som heter: Språkstimulering för de minsta, ska vara på ett av hotellen nere i stan och håller på hela dagen och vi får mat och allt. Ska bli riktigt roligt att göra något "annat" en dag:-)

Annars är väl det mesta helt som vanligt här. Jag känner mig bara så otroligt trött, och sliten och dessutom känns Sarah så otroligt "krävande" för tiden. Hon har verkligen kommit underfund med att hon har en egen vilja och att man kan välja om man vill göra en sak eller inte. Hon vill ingenting. vill inte klä på sig, inte äta, inte borsta tänderna, inte ta sin medicin och ja så fortsätter det. Men det är bara med mig som hon är så. I barnehagen får jag bara "skyt" över henne, att hon är så snäll och glad heela tiden och så "välvillig" till allt. Men jag märker att så fort jag är i närheten och hon ser mig bli hon så gnällig. Jaja, det är väl en period som jag hoppas går över. Men är ganska jobbigt när man först har 15 barn hela dagen som ibland skriker och gnäller och så kommer man hem och det fortsätter. det tar liksom aldrig slut. Känns som om jag inte har någon energi över. Men men det blir väl bättre det med.


Här är det senaste jag har sytt till Sarah:

          

          

          

          

Nya byxor. Dom blev väl ok, men känner mig inte helt nöjd. Var jättesvårt att få till kanten runtom vid hals/armar. Övning ger färdighet. Monika har anmält sig på en sykurs till att sy barnkläder och frågat om jag vill vara med. Jag VILL inget hellre, men tyvärr vill inte plånboken detsamma. Kostar 900:- Men ÅH vad jag önskar att jag kunde gå på den...

Här kommer lite mer bilder på prinsessan:

          
                                       Från kvällens bad.

         
Sarah älskar att "klä ut sig", med det menas att ta våra skor, väskor, mössar och annat och ta på sig:-)

        

        
Att vara ute aoch leka är bäst! Igår gick Sarah till och med (nästan) hela vägen hem från barnehagen. Lite farligt dock med bilar och en Sarah som inte alltid går som man vill och vägrar totalt att "hålla hand".

        
                                     Hallå allesamman!

          
                                          - Se på mig!

         

         

        

        

        
                En väldigt vanlig Sarah position: Läsande en bok.

Tävling babyshop.se

Som mamma är jag stort fan av att läsa mammabloggar. Speciellt ett par som jag följer, som också är svenskor men som bor här i Norge, precis som jag med andra ord. Just nu pågår en tävling som jag är med i hos Kajsa - fotballfruen där man har chansen att vinna ett valfritt plagg från babyshop.se


Hade jag haft turen att vinna så skulle jag önska att få ge denna jacka till min lilla prinsessa. Den är av märket Molo, och ännu bara en dröm eftersom den inte ligger riktigt i min prisklass. Älskar deras kläder så skulle bli enormt glad om jag skulle bli den lyckliga att vinna.
Den är dessutom vind och vattentät - perfekt och et MÅSTE för väderförhållandena här i Bergen!

    


RSS 2.0