Några filmer.

Här kommer två videosnuttar på Sarah från i morse.

Tänk hur mycket hon ändrats vad det gäller och smaka mat (även om hon fortfarande är väldigt kräsen).  Efter att ha börjat med knäckebröd och smörgåsrån så går nu även några bitar mjuk smörgås ner i den lilla magen:-)


 
Jag lockade med babygymmet bakon stolarna. (Hon älskar att snurra runt på en kula på den). Jag tänkte att hon skulle ta sig fram till den och krypa runt, men Sarah såg ju att det var mycket närmare att ta genvägen underbordet och mellan stolarna:-)


Hemma i Bergen igen!

Ja då har vi kommit hem igen, eller kom ju igår men blev att jag inte skrev något då.
Morgonen började redan halv 5 för mig igår eftersom vi skulle med tåget som gick från Falun kl 06.17. Vad kan jag säga om resan igår? Jobbig! Men det visste jag ju är inte enkelt med så mycket saker som skulle med och en 9 månaders bebis som inte vill göra sig nöjd :-D Men men vi kom hem i alla fall, även om det var på näppen att vi inte gjorde. För när vi skulle checka in på arlanda så ville den sura mannen egentligen inte låta oss resa eftersom vi inte hade något pass till Sarah. Har ju gått hur bra som helst alla andra gånger vi flygit men inte nu. Tur var så släppte han oss med i alla fall, så nu är bland det första jag ska fixa ett pass!

                                                   
                                             Sarah och mormor på tågstationen.

När vi kom hem så kändes det först konstigt vet inte varför, men tomt på något sett. Saknar verkligen er där hemma i Sågmyra, vi har haft det så bra. Men det ändrades när Andreas kom hem, både jag och Sarah blev jätteglada. Vi hade ju inte setts på 3 veckor! 

                                                  
                                                Sarah och pappa gosar igen!

Idag tar vi det bara lugnt. Har tvättat en del och just nu ligger Sarah ute i vagnen och sover och jag ska fortsätta plocka här inne. Solen tittar fram ibland, men är mycket moln men ändå skönt ute. Vi glömde dock det viktigaste man kan ha här i Bergen, nämligen regnskyddet till vagnen. Ett MÅSTE att ha här om man vill gå ut, så om någon av er därhemma vill skicka det så skulle det vara snällt. Annars måste vi köpa oss ett nytt.

Här har i alla fall våren kommit för fullt!

                                             
                    Maskrosorna blommar för fullt!         Bladen på träden har slagit ut så fint!

  

Sista dagen här i Sågmyra och Sarahs 9 månaders dag!

Nu ska jag snart gå och lägga mig och sova sista natten här i Sågmyra för den här gången. Vi måste upp tiidigt imorgon bitti eftersom vårat tåg avgår 06.17 ifrån Falun. Det mesta är i alla fall packat, men HJÄLP vad jag är nervös för hur allt ska gå imorgon. Ska vi hinna av tåget på arlanda? Övervikt på bagage? Hur ska flygresan gå med Sarah? Ja, ganska mycket som surrar runt i huvudet. Det känns både skönt och tråkigt att åka härifrån. Tråkigt för vi har haft det så otroligt bra här med alla och Sarah har haft en underbar tid och verkligen i "rampljuset". Men också skönt eftersom vi saknar pappa Andreas så mycket och vi har inte setts på så länge så det ska bli jätteskönt att få komma hem till eget hus. 

       
                                     Älsklingen blir 9 månader idag:-)

Annars har vi haft en relativt lugn och skön dag (förutom att jag kännt mig stressad och nervös halva dagen över packning och resan). Jag, sarah och mamma var upp till min absoluta favorit barnaffär, Calimero som ligger här i Sågmyra.
                     
    Sarah i havet av                         Villervalla gör så mycket       Sarah provsitter i en
    villervallamössor.                       fina barnkläder.                       "mini ressigörstol.

Det följde med oss en påse hem med mycket fint i. TACK MAMMA!
                                      
                 Skön sommardräkt, mössa                  Två nya och välbehövliga
                 och shorts. Allt från Villervalla.              pyamasar.

På kvällen har vi haft "hejdå" besök av farmor och Arne, Jenny och Lotta. (och Stefan såklart, men han har varit här hela dagen:-) ) Jättekul att träffa er allihopa och få säga hejdå, hoppas vi kommer ses snart igen. Jag hade bakat ostekaka som jag lärt av Ingrid Anne och den var väldigt uppskattad:-) Malina och Sigrid ringde och önskade oss lycka till på resan också.

Nästa gång jag skriver då är jag hemma i Bergen igen:-)

Hit, men inte längre....

        

        
... Kom vi idag:-) Vi hade bestämt oss att åka till skogen, till en jaktstuga vi har för korvgrillning. Men vi kom ungefär halvvägs in på skogsvägen sen bestämde vi oss för att vända. Det gick inte att åka längre var så mycket lera och snö och skit så vi gled bara med bilarna. Tråkigt, men vi åkte hem igen och bestämde oss att vi grillade hemma nede vis sjön istället och det var minst lika mysigt det! I förmiddags var jag och hämtade mormor inne i Falun och Stefan var också med oss hela dagen. Vi har haft strålande sol, riktig sommarvärme - UNDERBART! Men jag har bränt mig lite men men, äntligen lite färg på min kritvita kropp:-)

                  
         Äter grillad korv.                 Saknar detta! Att bara            Sarah har det mysigt
                                                        kunna gå ned på gården       på filten.
                                                        så är man vid sjön.

  
                
  Victor tar årets första dopp!      Efter lite "bråk" med Victor    Stefan och jag tog en
   (Isen försvann för 2 dagar       åkte även Eric i (med             rotur på sjön.
     sen.)                                           kläderna på).

                      
             
                           Sarah och morfar.                       Farmor och Arne kom 
                                                                                   också och hälsade på!


Blev mycket bilder idag. Men måste bara visa vilken mysig heldag i solen vi har haft.
Nu har jag precis tagit en (välbehövlig) dusch och ska snart krypa till sängs.
Hoppas ni har haft en lika bra dag som vi!

Fredag!

Då var det helg igen och jag och Sarah har bara 2 dagar kvar här i Sågmyra innan vi reser hem till Bergen och pappa igen:-) Vi saknar dig, Sarah blev SÅ glad när hon hörde din röst i telefonen idag:-)

        
                                     Coolingen i morbrors mössa.

Idag så tog jag, Sarah, pappa och Eric turen in till Falu stad. Vi gick en sväng på stan, jag fick mig ett nytt puder och Sarah fick en solhatt och ett par vita linnebyxor. Kände inte direkt att jag fick så stor tid att se mig runt i affärena med Eric och pappa "trampade" utanför.. Jaja, det är väl så med män och gå i affärer, eller?

Sen gick vi till mammas jobb, köpte med oss bullar från fokus och så drack vi kaffe där.

                      
  Sarah, morfar och mormor          Sarah lekte tittut.                     Broder Eric.
   på mormors jobb.

Sen avslutades vår "Falutur" med en sväng till City Gross för att handla mat. (Gud vad jag önskar att vi hade den affären hemma i Bergen, så billigt och så mycket olika slags mat.)

På kvällen tittade Jenny förbi en sväng och vi pratade och var ute med Sarah i gungan en sväng.

                                     
                         Jenny och Sarah.                             Mamma och Sarah.

Bjuder på en mindre vacker bild på mig och Sarah från dagens middag:-) Currykyckling i ciabatta bröd och massa grönsaker och gott - MMMMM :-D

                                                       

Nu ska jag krypa ned i sängen med vetevärmaren, har så himla ont i magen att jag knappt vet vad jag gör... Ska ta ett par tabletter och hoppas jag kan somna. God natt!

       

Sågmyra runt, på en halv dag:-)

Idag har solen strålat här så vad passade bättre än att ge sig ut på promenad? Vi började vår "runda" med att hälsa på hemma hos farmor och Arne. Där pratade, fikade och lekte vi, och så fick farmor laga mina byxor IGEN. (Tänk om jag hade en egen symaskin vad mycket man skulle kunna göra...) Tack för en mysig eftermiddag!

                                           
                          Sarah och mamma.                            Jag och farmor.

Sarah somnade i vagnen och farmor följde oss en bit på vägen. Vi gick sen vidare upp till Prosgårdarna och gick in till farfar för att se hur det var med han och för att Sarah hade vaknat och ville ha mat, så det passade ju bra:-) Vi tog oss en tur upp till Slätthagen för att se hur allt såg ut där också. På vägen ned mötte vi Tilda och Cornelia som inte alls var så små längre... Tyckte det var nyss dom var små och jag såg efter dom och nu går dom redan i 2:an. Vart tar tiden vägen? Är det bara jag själv som inte blir äldre? :-P Så vi följde med dom hem och pratade med Pähr och Sonja också, kul det för det var länge sedan.

Sen var vi väl hemma igen vid halv 7 och det var åter kväll igen. Hjälp vad tiden går... Sarah har börjat totalvägra en del mat, det är som hon kommit på att hon faktiskt kan bestämma att det här vill jag ha och det här vill jag inte ha. Har varit en del problem med både flaskan och gröten, men hoppas det blir bättre snart. Hon drack i alla fall gladeligen flaskan nu på kvällen som Victor gav henne :-)

           


Heldag med mormor/gammelmormor.

Imorse så bestämde vi med mormor/gammelmormor att vi skulle åka till Lumsheden (där mormor och morfar bodde förut). Så sagt och gjort så satte jag och Sarah oss i bilen och styrde kosan mot Falun där vi hämtade upp mormor och åkte sen vidare mot Lumsheden. Där verkade i alla fall det mesta vara sig likt. Vi började med att åka till mormors kusin Lena och hälsade på, där fick vi äta både fläskpannkaka och tårta - gott:-) Lena var förresten den som först upptäckte och skymtade en till liten tand till vänster nede brevid de andra små grynen. Det är ju inte så lätt att "få lov" att titta in i Sarahs munn, men visst är det en till liten tand som snart är på väg upp:-)

                                           
                       Lena, sarah och mormor.        Sarah fick smörgåsrån, naaam :-)

Sen var vi iväg en sväng till kyrkogården och plockade bort lite visset från vintern och så var vi in en sväng till mormors moster Märta innan vi begav oss hemåt igen. Det blev en lång, men jättemysig dag vi haft tillsammans idag!

            
                                                       Sarah och mamma.


Jag blir så arg på mig själv!

Varför skulle jag somna till i soffan nu på kvällen för?? Jovisst jag var som vanligt väldigt trött och tänkte att jag bara skulle vila ögonen lite... Nu känner jag mig helt "groggy" i huvudet och vet inte om jag är trött eller pigg. Är nog bäst att försöka ta en tidig kväll idag. Vet ju inte heller om en liten dotter kanske vaknar snart och är hungrig. Hon har nämligen hungerstrejkat från klockan kvart i 3 i dag. (Förutom knäckebröd). Sen har hon inte sovit middag sedan kl 2 heller. Så vi får se, hoppas på att hon sover hela natten i alla fall!

Idag blev det en "stadsvända" för mig och Sarah igen. Hade bestämt att vi skulle träffa Jenny på hennes lunchpaus, så vi var och fikade på ett nyöppnat ställe. Sarah sov i vagnen och vi fick lite tid för lite "girltalk" :-) Både jag och Sarah tycker om dig jättemycket Jenny!

                                                     
                                                         Sarah och Jenny.

Efter vi sagt hej då till Jenny så bar det av till mamma/mormors jobb för att hälsa på där. Och så var det dags för Sarah att få lite mat. 

                                                      
                                                        Sarah och mormor.

Så efter denna "stadsrunda" så bar det av mot Sågmyra igen och hem till familjen Karlsson. (Karlsson skulle hjälpa mig byta däck på volvon.) Så medan han gjorde det så studsade jag och Stefan lite på studsmattan och Lotta och Sarah busade med familjens två bestar, hundarna Emil och Morris. (Sarah tyckte dom var lika intressanta som Svea) :-)
Sen gick vi in och lekte och pratade på Stefans rum innan det var dags att åka hem igen.

                     
        Sarah och Lotta.                    Stefan gör volter.                       Emil och Morris.

Så så har våran dag varit. Hur har eran varit?


Sova på magen är bäst:-)

        
                       " Hej det är jag som är Sarah bök och stök:-) "

Jag förstår inte hur mycket man kan böka runt i sängen som Sarah gör när hon ska sova. Helst ska hon ligga med fötterna på huvudkudden och huvudet i fotändan ;-) Och täcke?? Absolut inte! Men efter mycket om och men så gör hon sig i alla fall till ro och nu sista tiden har hon alltid somnat på magen. Man har ju hört att små inte ska det, men vänder jag henne så ligger hon garanterat inte så som jag la henne sen ändå:-) Sen måste vi ta och sänka sängen när vi kommer hem igen, för hon börjar bli så pass rörlig nu så det är dags.

Imorse vaknade jag och Sarah till ett tyst hus det var lite ovanligt, men lite skönt också:-) Sen gjorde vi oss i ordning och åt gröt och så tog vi bilen in till Falun. Tänkte att jag skulle hitta en vit tunnare bomullsmössa till Sarah, men det visade sig omöjligt antingen var det solhattar eller varma vintermössor. Ingenting där i mellan. Vi gick även förbi Ica för att se om Jenny var på jobbet, men det var hon inte och så tänkte jag gå och spontant hälsa på min gammla klasskompis Stina. Men det visade sig att hon var i Kambodja så det blev lite svårt;-) Så vi strosade runt på stan och kikade och njöt solen. Sen så åkte vi upp till morfar på jobbet och Sarah fick mat.

Nu har jag nyss varit ute på en kvällspromenad med Svea och burrr vad kallt det var - 1. Tyck gärna att jag är löjlig, men det är väldigt stor skillnad mot dagen. Imorgon blir det nog en vända till Falun igen för att möta mamma på jobbet och träffa Jenny en sväng. 

Godnatt!


Söndag.

Idag har vi haft en jättemysig söndag här. Det började med att jag var och hämtade mormor i Falun för att hon skulle komma hit och vara med oss idag. Sen har också Malina, Stefan och Jenny varit här. Helmys med massa besök!
Vi har ätit riktigt god söndagsmiddag med fläskfilé, potatis, sås och grönsaker. Kan inte med ord beskriva hur duktig min mamma är att laga mat, även den simplaste mat smakar himmelskt - min stjärnkock nr. 1!

      

Sen har vi haft en skön eftermiddag ute i solen. Har suttit ute på gården och varit ute och gått tur.

                   
Sarah får fruktpuré i gungan.                                            Jag, Jenny, Sarah och Stefan gick på tur.

Idag är sista dagen med mycket folk hemma om dagen. Mamma ska jobba, pappa som varit hemma och haft "påsklov" ska också jobba, Victor och Eric har skolan. Så imorgon blir det bara jag och Sarah på dagen, som vanligt. Vi får se vad vi ska hitta på då:-)

Ejji = Svea

När ni ser på den här videosnutten och undrar vem ejji är så kan jag berätta för er att det är Sarahs favorit Svea:-)
När Sarah satt och åt gröt nu imorse och hörde att Svea skällde ute så ropade hon "ejji". Nu filmade jag en snutt där Sarah "crawlar" sig fram och jag och mamma lockar med dalahästar och Svea:-)

   


Hon är så duktig!

Det känns verkligen som om det händer nya saker med Sarah hela tiden. När jag hade pratat i telefon med Andreas nu på kvällen och gick in i vardagsrummet där alla andra var så såg jag inte Sarah och undrade om hon hade gått och lagt sig. Men nej det hade hon inte, hon tittade fram lite busigt under soffbordet och när hon fick syn på mig som satt en bit bort så började hon liksom "crawla" sig fram med armar och ben jättefort. Hela tiden flyttade jag stolen en bit bort och hon snabbt efter:-) Så ännu en teknik som hon hittat - underbara unge ;-)

            
                         Sarah var så fin så i klänningen som Jenny hade köpt i Thailand.

På eftermiddagen åkte jag och Eric in till falun för att köra hem mormor från sjukhuset och stannade där i några timmar och hjälpte henne med diverse saker. Sarah hon var hemma med mormor, morfar och Malina och hade en mysig eftermiddag med dom. Sen har kvällen gått i ett och vi har ätit jättegod hembakad pizza och myst vid tv:en. Fastnade för en film som jag precis sett klart, vet inte hur länge sen det var jag hade "ro" att sitta still och faktiskt se färdigt en helt film, men nu gjorde jag det:-) Så passade jag även på att skriva lite här men nu är det sängdags även för mig.

Måste bara visa en bild på mig och en annan sak jag gjort idag ;-)

            
Johanna 15 år :-) Hahaha. Letade fram en gamla pärla, en gammal mustang. Efter ett antal!!!  springrundor upp för backen för att sen försöka rulla igång den så gick det till slut:-) Och jag tog mig en sväng och kände mig som 15 igen:-)

Äntligen sol igen!

Under påskdagarna var det jättefint väder, men sen har veckan bara varit grå och trist. Tills idag:-) Solen har strålat från en klarblå himmel - underbart! Hoppas att det komemr hålla i sig lite.

Imorse fick jag lite sovmorgon igen:-) Detta är verkligen lyx, men får ju passa på för det är ju inte ofta man får sova på morgonen. Men var nästan ännu tröttare när jag vaknade sen igen och då var pappa framme med blodsocker mätaren och skulle promt sticka mig i fingret för att se. Först stack han en gång, men så blev det fel och han var tvungen att sticka en gång till (tror han gjorde det med flit för att han vet hur rädd jag är för nålar) :-P Det visade i alla fall att allt var helt bra. Så jag vet inte varför jag känner mig så slapp och trött hela tiden.

Sen gjorde vi ordning lite mat och pappa åkte iväg in till stan och jag och Sarah gick ut i det unerbara vädret.
På eftermiddagen gick jag, Sarah, Eric, Victor och Svea till gammelfarmor Kerstin för att fika och hälsa på min kusin Malina som kommit för att hälsa på.

           
                      Sarah sitter hos morbror Eric och gosar med mamma:-)

     
               
     Sarah tyckte det var jätte-        Sarah och Malina.                   Stolt morbror.
     spännande att spela på 
     keyboarden.


Jag har förresten fått denna "Award" av Pernilla 

                        

Den har jag fått för att hon tycker att jag har en fin blogg&personlighet:-)
Tack kära vänn för det! Önskar att du kunde ha kommit "hem" så vi kunde få träffat dig!


       
                          Kvällsmys med mormor innan sängdags.


Torsdag.

Vill börja med att säga att jag blev jätteglad att det var några kommentarer när jag tittade idag, det gjorde mig jätteglad. Fortsätt så:-) Blir aldrig tröttsamt att läsa även om ni skulle skriva varje dag:-D

Idag har Sarah sovit middag i hela 3 timmar!!!! Pappa gick ut med henne i vagnen vid 10 tiden i morse och hon somnade direkt sen väntade, väntade och väntade vi och 3 timmar senare kl 1 då vaknade hon:-) Det har aldrig någonsin hänt att hon sovit så länge någon gång på dagen. 1 timme har väl vänt, men vanligtvis så brukar det bli ca en halv timme. Så gissa om jag förvånad, var till och med tvungen att gå och se om hon andades flera gånger.

På eftermiddagen var jag, Sarah och morfar iväg till Leksand och handlade lite. Så var vi upp till farfar och Sigrid en sväng. Sen tittade även farmor förbi och gav en jättefin tröja till Sarah som hon hade stickat. Hon föreslog att vi skulle åka till Grycksbo för att hon ville ha fler handarbeten, så vi åkte dit och jag fick välja mönster på en fin vit kofta som blir perfekt till sommaren och så önskade jag en "jordgubbsmössa" till hösten också:-) Tänk vilken tur jag har som har en farmor som kan sticka och göra så mycket fint. Önskar att jag kunde detsamma. Vi var även in på apoteket för att köpa järntillskott och folsyretabletter till mig. Är ju så sjukt trött hela tiden (har varit det länge), och fick ju svar på doktorn att jag måste ta dom tabletterna innan vi reste hit men sen har det falt i glömska. Så jag hoppas jag får lite mer energi nu!

Nu på kvällen har vi ätit jättegod fiskgratäng och potatis och sås. Var så sjukt gott och jag är proppmätt än. Jag sa till mamma att "det här var det absolut godaste jag hade ätit någonsin". Då påpekade hon att jag sagt samma sak härom dagen. Hehe, men man blir så bortskämd här för mamma är så duktig och göra så himla god mat!

           
En bild från igår, batteriet på kameran tog slut idag och jag har inte hunnit ladda det. Men nya friska bildtag imorgon:-D

Middag hos Jenny.

Idag har jag och Sarah varit inne hos Jenny i Falun och ätit mat och pratat massa skit:-)
Jenny hade lagat en jättegod tacopaj men Sarah hon fick gröt:-) Tack för en fin eftermiddag/kväll vännen!

                     

                                       
    Sarah tyckte Jenny hade många fina 
    cd skivor:-)

Jag trodde ju att jag skulle klara att hålla Sarah vaken under resan hem, men tji fick jag. Efter 5 sekunder i bilen hade hon somnat och sov hela vägen hem. Jaja, fick bli lite gosigt kvällsmys med mamma och mormor i soffan innan det var dags för sängen:-)



Förövrigt så känner jag att jag inte har så stor lust att skriva så mycket här längre.... Känns som att jag lägger ned så mycket tid med bloggen men får så lite tillbaka. Är jättetråkigt att se varje dag 0 kommentarer, när jag i verkligheten vet att ni faktiskt är en del som läser. Så om DU skulle vilja lämna ett litet avtryck så skulle det göra mig så glad!


Sarah hoppar!

Idag har vi varit i Borlänge hela dagen med Lotta och Stefan. Vi gick på Kupolen, var flera år sedan jag var där sist så det var jättekul. Sarah fick en hoppgunga av Lotta. Tack så jättemycket, hon älskar den:-)

Här kommer en liten videosnutt på när hon hoppar!

 

Sarah har inte varit helt i form idag heller och verkade väldigt täppt i näsan. Och jag själv känner mig fortsatt lika sliten och trött. Får hoppas ingen av oss blir sjuk nu bara.

Till sist måste jag få säga ett stort GRATTIS till Chrille och Camilla som blivit föräldrar till en jättefin liten pojke. Var in på facebook och då såg jag kort som Chrille lagt ut:-) Jättegrattis till er, vi gleder oss till att få se den lille!

En vecka har gått, två kvar.

Det är egentligen sjukt hur fort tiden gått. Tyckte det var nyss vi kom hit men det har redan gått en vecka, nu är det två kvar sen får vi hem och träffa pappa igen! VI SAKNAR DIG JÄTTEMYCKET!!!!

Idag har det regnat här hela dagen. Jättetråkigt med tanke på hur fint vi haft det nu under påsk, men men vi är ju van vid detta Sarah och jag så;-) Varken jag eller Sarah har varit i någon vidare form idag.  Jag hade den otroliga lyxen att efter jag gett Sarah välling vid 7 så fick jag sova länge idag igen så somnade om till 10. Har dessutom sovit middag för jag har känt mig helt orkeslös. Sarah har också haft en mindre bra dag och varit ganska så gnällig. Men vi misstänker här att det kanske är nya tänder på G. 

                                                                  
                                                                      Svea är favoriten :-)

Tänkte visa upp lite saker vi har fått:-)

Jenny har varit i Thailand och både mamma och Sarah fick saker:-)

                             
    Jag fick jättefina skor!          Supersött sommarset         Volang klänning och skor.
                                                      från Billabong.

                          
                                     
                    Randig fin mysdress fick            Jättegosig nalle fick Sarah av tant Lotta.
                   Sarah av gammelfarmor.

Nu är det dags för mig att hoppa i sängen, imorgon ska jag och Sarah följa med Lotta och Stefan till Kupolen:-)
                                               

Seg dag.

Idag har det varit en riktigt riktig seg dag för min del. Igår kväll var vi hemma hos Jenny och sedan gick vi vidare ut på Harrys. Hade en jättekul kväll, men tyvärr har jag inte mått helt bra idag, jättetrött och ont i huvudet:-( Jaja, tur det inte är ofta man är ute. Tack Jenny för en jättekul kväll!
 
Mamma och pappa tog i allafall Sarah som vaknade vid 6 i morse och lät mig sova vidare, tror jag gick upp vid 11 kanske och jag vet inte hur länge sen det var jag fick ligga och dra mig i sängen så länge, men det var så skönt!
Sen var det bara att masa sig ur sängen och klä på sig för vi skulle iväg till farmor och Arne och äta påskmiddag. Jättegott men var ju så trött så efter maten så slocknade jag och broder i en varsin soffa:-) 
                                                                    
                Sofforna var ockuperade så Morfar och Sarah låg på golvet och läste tidningen :-)

Sarah har förresten lärt sig att vinka, gör det kanske inte så där på direkt beställning men vinkar gör hon:-) Helst till Svea, men hon både klappar händerna, skrattar, pratar och säger "hej" till henne. Svea är verkligen en favorit!

                                                           
                               På kvällen nu fick Sarah bada i ena vasken, det var skoj:-)

Nu är det skönt att den här sega dagen snart är över. Ska gå och se lite på tv och sen hoppa i säng.
Godnatt!

         

GLAD PÅSK!

                
                                                           ÖNSKAR SARAH!

Dagen idag började med att vi klädde ut Sarah till påskkärring, visst blev hon söt? :-)
Sedan åkte jag, Sarah, mamma, pappa och Lotta in till Falun för att hälsa på både mormor och farfar som låg där.

                               
Hälsar på hos gammelfarfar.          Påskkärringen Sarah blev   Hälsar på hos gammelmormor
                                                              SÅ populär bland
                                                              alla sjuksköterskorna. En av
                                                              dom tog Sarah och gick runt
                                                              och tittade och hälsade:-)

När vi kom hem igen så tog jag och Sarah en promenad bort till Maud för att hälsa på och för att Jenny var där hemma. Så eftermiddagen spenderade vi där:-) Både mamma och Sarah fick jättefina saker som Jenny hade köpt i Thailand till oss:-) TACK!!!!! Visar bilder på det imorgon.
 
                                                                 
                                                              Jenny, påskkärringen och Maud.

Nu ska vi äta mat och sen kommer Jenny och hämtar upp mig och broder Eric för att vi ska åka hem till henne i Falun, får se om det eventuellt blir så att vi går ut senare. Sist jag var ut var också med Jenny när hon var och hälsade på oss i bergen i december, så det hör verkligen inte till vanligheterna att jag går ut. Sarah blir hemma och gosar med mormor och morfar hon:-)

Här provar hon att gunga för första gången:-) (Gungställningen satt fast i en STOR snöhög och då menar jag STOR, vet inte hur mycket snö jag skottat bort före jag fick fram den men vad gör man inte för att gullet ska få gunga) :-)

                             

Långfredag.

Denna fredag har varit allt annat än lång, tycker dagen gått väldigt fort jag. Tänk snart har vi redan varit här i en vecka, det är sjukt vad tiden går fort.

Imorse tog Pappa med Sarah och Svea och gick ut på promenad, då passade jag på att ta en dusch och få göra mig i ordning helt själv. Det kallar jag vardagslyx det:-) Senar tog vi bilen upp till Sigrid och farfar (fast farfar är inte hemma han är på sjukhuset.) Hos Sigrid var vi och tittade på hönorna, men när jag skulle ta en bild så försvann allihopa.

                                           
                                                             Morfar och Sarah.

Stefan har varit här och förgyllt våran dag igen, du är härlig Stefan! Han och grannpojken här har lekt hela dagen och bara tokat sig. På eftermiddagen har vi haft besök av min morbror Peter och Kicki och kusin Anton och Louise. Jättekul att träffa er och framförallt dig Louise, var ju jättelänge sedan vi sågs sist. Louise blev förresten snabbt "offer" för Stefan och hans kompis Oskar. Hon hann knappt innanför dörren då sa Oskar: - Åh hon var snygg om hon sätter sig brevid mig när vi fikar kanske jag ger henne en kyss. (Han är 7 år.) Och sedan fortsatte det så hela tiden:-) Efter en stund gick dom ut och cyklade och efter en liten stund så kom Stefan in och frågade Louise om hon ville komma ut och se på dom när dom stegrade på cyklarna;-) (Dom ville inponera.) 

                                                     
                                              Här visar dom sina konster:-)
När jag sen gick ut för att fota dom så hörde jag dom säga till Louise:  - Är du lite kär i oss nu? Hahaha vad jag skrattade. Sen gick dom hem till Oskar men under tiden hann dom alla åka hem och när dom kom tillbaka så hade dom gjort teckningar och var JÄTTE besvikna på att dom åkt utan att dom fick säga hej då. 

                                                     
              Det här var teckningen. Den stora är Louise och den på cykeln är Oskar.
              Snacka om olycklig kärlek ;-) Men fint gjort av en som är 7 år att ge och
              säga till en som en 21 ;-) Hade jag aldrig vågat.

                 
                  
                                              Tack för en fin eftermiddag.

Nu på kvällen har vi ätit mammas supergoda smörgåstårta och myst vid tv:en och sett på Så ska det låta. Är jättetrött (som vanligt jag vet), så det är väl snart dags att hoppa i säng.
Hoppas ni alla har haft en lika fin dag!

Skärtorsdag.

Här hade vi en ganska så lugn start på morgonen och förmiddagen idag med mys och lek. Sen blev mamma tvungen att åka in med mormor till akuten och var inte hemma igen förren på kvällen. Mormor/gammelmormor jag och Sarah skickar massa pussar och kramar till dig! Vid halv 1 kom pappa hem från jobbet som bara hade halv dag idag och eftermiddagen fortsatte med mycket bus och lek. Stefan kom också hit och han, Victor pappa och Sarah hade disco här hemma och dansade som tokar till musiken.

                                                                    
                                                                                   Disco.

Själv passade jag på att komma mig ut en liten stund själv och tog bilen till Bjurs för att köpa tidning och majskrokar som jag tänkte Sarah skulle få prova. Kom bara hem med tidningen, majskrokar hade dom inte där är väl för liten affär. Men ett paket smörgåsrån fick följa med hem och Sarah knaprade glatt i sig ett halv sånt:)

                                                                      

Förstår inte hur det kunde gå ner i lilla damens mage när hon vägrar in princip allt annat. Det är som hon har världens bästa luktsinne och är det något som luktar konstigt så får man inte upp den lilla munnen ens. Hmm lite kräsen kanske. Jaja är bara att prova vidare!

Sen tittade gammelfarmor Kerstin förbi också, läste en bok och gosade med gullet. Sarah fick en fin randig joggingdress också, tack så mycket!

                                              
                                  Läser bok.                  Stefan i pappas gamla motorcykelhjälm,        
                                                                        som han alltid vill låna när han är här:)

På kvällen har vi ätit tacos, sitter här och är mätt än. Är ju såå gott! Mamma badade och nattade Sarah och jag plockade undan och diskade. När jag tittade in till Sarah lite senare så hade hon somnat så här:

        

Och med den bilden säger vi tack för idag och godnatt!


Besök hos gammelmormor!

Idag har jag och Sarah varit och hälsat på gammelmormor Anna-Britta inne i Falun. Farmor och Arne körde oss in och så tog vi mormors bil hem sen igen. 

                

Nu på kvällen tittade Lotta och Stefan förbi. Stefan ville som vanligt inte åka hem men han blev lovad att han skulle få komma hit imorgon igen efter skolan så:-)
                                
                                                            
                          Stefan och Sarah i skolan igår när vi var och hälsade på han.

Nu har mamma tagit hem sin bärbara från jobbet så nu kan jag lägga upp bilder igen:-) Blir så tråkigt utan tycker jag.
Så här är två stycken från när vi åkte i måndags:

                                                        
                                 Sarah på flygplanet.                           Sarah på tåget.

Avslutar med en bild på hur det ser utan när morbror Eric har matat Sarah:-)

         

Nu är vi i Sverige!

Ja då har jag och Sarah kommit "hem" till Sågmyra för att hälsa på:-) Kom igår kväll efter en hel dag med resa. Puhh, säger jag bara. Märkte jättestor skillnad från sist gång vi flög i julas och nu, Sarah ville göra allt annat än sitta stilla i mammas famn + plus att hon var kanontrött. Så ett par minuter innan vi skulle till och landa i Stockholm då äntligen somnade hon:-) Sen var det massa jobb med väskor och vagn och ta sig överallt och in på tåget o.s.v. Kände mig helstressad och svettig hela dagen, var allt annat än lätt att resa ensam med en 8 månaders bebis ända från Söråshögda i Norge till Kvarnstigen i Sverige. Så jag känner mig riktigt stolt som klarat det!

När vi kom fram till Falun så kom mamma och mötte oss och vi körde hem mot Sågmyra. Mormor och Sarah satt och lekte i bilen och skrattade. Men när vi kom hem så blev det nog lite väl många intryck och för mycket folk så var en ledsen liten tjej på kvällen igår. Men efter en natt sömn så var hon i toppform idag:-)

Idag har vi tagit en lugn dag Sarah och jag. Packade upp lite saker och fixade på morgonen och busade med Svea (hunden). Sarah är jätteintresserad (skräckblandad förtjusning tror jag) av henne och kikar runt för att se om hon ser henne och gör hon det så skriker hon av skrat:-) Sen tog vi oss en lång härlig promenad i det underbart vackra vårvädret vi har haft idag, gick till skolan och hälsade på Stefan och stannade där en stund och pratade med alla barnen och det uppskattades av Sarah:-) På kvällen var jag och mamma in till Falun och handlade mat och Sarah fick vara hemma med morfar och morbröderna. Jag oroade mig väldigt för det, men vad var det att oroa sig för? Nej ingenting, hade gått hur bra som helst medan vi var borta mellan 5 och halv 8. Det enda var att Eric ringer en kvart efter jag kört hemmifrån och undrar vart det finns nå kläder till Sarah, hon hade nämligen bajsat ut hela sig och kläderna med. Haha, det var lyckat att åka precis så att dom själva fick klara av det;-) När jag och mamma kom tillbaka och Sarah fick syn på mig så blev hon såå glad och hela hon strålade och mitt mammahjärta smälte totalt. Tänk att hon blev så glad av att se mamma igen:-)
Köpte välling idag (finns ju inte hemma i Norge) och Sarah fick prova lite innan läggdags. Hon verkade gilla det jättebra men var nog fortfarande väldigt mätt efter dunderportionen med gröt hon fått av morfar tidigare:-) Så vi provar imorgon igen.

Imorgon är planerna att jag och Sarah ska åka med farmor och Arne in till Falun och så ska dom lämna av oss hos mormor så ska vi hälsa på henne på eftermiddagen och sedan får vi ta hennes bil hem så att vi har en bil medans vi är här och hälsar på. Det är verkligen toppen för man blir annars ganska så "låst" här i Sågmyra, så nu kan vi ta oss lite runt:-)

Tyvärr blir det inga bilder upplagda nu:-( Eric har förgäves försökt hjälpa mig att få in bilderna från datorn till kameran men det ville inte fungera. hemma stoppar jag ju bara i minneskortet i vår bärbara, men det funkar inte här så imorgon ska mamma ta hem sin bärbara från jobbet så då ska det nog gå:-)

Usch vad rörigt det här inlägget blev men jag är trött och har ont i huvudet plus att datorn bara stängde ner av sig själv mitt i jag skrev 2 ggr... Ahhh.

Nej nu vill Victor att jag ska gå från datorn så han kan gå och sova (sitter på hans dator på hans rum så).

Godnatt!  

Söndag.

Ja det var inte länge finvädret varade nej. Idag är det igen regn, regn, regn.... Jaja, får visa några bilder från då det var sol i alla fall:-)

                         
                               Solbrille tjejer :-)                                                    Sarah på lekplatsen.
                                                                                                                 Hon sitter nog och längtar
                                                                                                                 tills hon blir så stor så hon 
                                                                                                                 kan springa runt som dom
                                                                                                                 andra barnen:-)

Andreas är iväg och tittar på innebandy idag igen. Sarah sover just nu men vaknar nog snart och vill ha mat:-)
Måste även börja packa så att allt är klart inför imorgon, för då kommer vi SVERIGE :-) Vi längtar jättemycket efter att träffa er alla. Men vi kommer att sakna dig pappa jättemycket som blir kvar här.

Ps. Ja, jag VET att jag inte ska ta för mycket med mig ;-)

Hälsning från ett soligt Bergen!

 

Här strålar solen idag också så vi har tillbringat mesta av dagen ute idag med. Är så mycket mer vi kan hitta på och göra och utforka när det är så fint ute och Sarah älskar det och skriker högt av lycka:-) Allra roligast är det när vi träffar på andra barn då pratar och skrattar hon och dom är jättenyfikna på henne med. Andreas har åkt iväg för att titta nån innebandy och just nu ligger Sarah och sover i vagnen ute. Har rensat en del av ogräset som ni såg på den lilla videosnutten men har sånna problem med min rygg så nu sa det verkligen stopp. Fick undan en del i alla fall så det ser lite bättre ut. Nu ska jag gå ut och njuta i solen igen och ta med mig en kopp med kaffe. Hoppas ni har en lika fin dag!

GRATTIS PAPPA!

Sarah önskar pappa ett stort GRATTIS på födelsedagen, då han idag blir hela 31 år!! 

                  

Dagen började med att jag och Sarah fixade lite kaffe på sängen till pappa och gav han ett paket:-)
Sen åkte Andreas iväg till jobbet och jag och Sarah duschade och gjorde det sista på tårtan och tog sen bussen till Andreas jobb för att lämna den. Detta blev resultatet.

                 

Vad tycker ni? Jag blev faktiskt ganska nöjd. Andreas ringde sen och berättade att den blivit väldigt uppskattad på fikat på jobbet i alla fall, en ville till och med ha receptet på den. Det måste ju bara betyda att den faktiskt var god också;-)

Sen har vi in princip varit ute hela dagen idag för solen STRÅLAR här i Bergen idag och det är riktigt riktigt varmt ute. Ska gå ut en tur snart igen tänkte jag, för man får ju helt enkelt passa på det är inte varje dag det är sånt här kanonväder! Men ska ta på både mig och Sarah våra solbrillor för det var inte roligt för varken henne eller mig när solen sken så starkt, men men ska absolut inte klaga för detta vädret är  underbart och man blir verkligen så himla glad!

                                                                 
                                                       Hittade några tussilago på vägkanten.

           

Puuh!

Är helt slut i kroppen, har stått i flera timmar och bakat tårta. Älsklingen fyller år i morgon och önskade sig en Schwarsvaldtårta som han kunde ta med till jobbet. Det var inte riktigt såå enkelt som jag hade trott men men det blir nog bra när jag får pynta den färdigt i morgon bitti:-)
 
                

Idag har jag och Sarah varit ned på jobbet på lagunen. Hade bestämt med Laila att vi skulle träffas och prata lite om sommaren och jobb. Ska få jobba på lagunen i alla fall under sommaren så får vi se sen. Men det är jätteskönt så är det inte så långt hem jämförelse med om jag måste ta bussen ner till stan varje dag. Fick även träffa och prata med en ny som börjat och som jag ska jobba med, Linn Iren hette hon. Jättesöt och trevlig tjej och jag tror det kommer bli kanon.

Var såå massa fint vi hade i butiken nu och jag faktiskt längtar lite efter att börja jobba. Men hjälp vad konstigt det kommer kännas att inte se Sarah på hela dagen, kommer ju längta ihjäl mig. Jaja, den 1 juni börjar jag i alla fall, bara knappt 2 månader dit...

Nej nu ska jag plocka ihop lite i köket efter mitt tårtbak och sen blir det rätt i säng!

Nattinatt!

RSS 2.0