Sjuk igen.

Det känns som om man aldrig blir helt frisk. Var ju bara 3 veckor sedan jag fick pencillin för lunge och bihåleinflammation. I torsdags började jag få ont i hals och örer igen och jag mår inte alls bra. Hostar, känner mig helt orkeslös och har ont i huvudet och jag har knappt någon röst. BLÄ!

Kan börja att berätta om gårdagen. Då var jag med de minsta från vår avdelning i barnehagen + Sarah och de andra minsta barnen på hennes avdelning iväg till Ablegöye lekesenter. Det var verkligen helt kanon, här är en bild: 

   

Det var massa olika gångar och labyrintyer man kunde gå med bollrum, rutschbanor. 2 våningar högt och allt var helt "säkrat". Fanns även några mindre "karuseller". Visste inte om att detta fanns, men det kommer säkerligen bli flera turer hit med Sarah för hon älskade det!

  

  

  


Vår dag idag började strax efter kl 06.00 imorse då Sarah vaknade och Andreas reste till Stavanger. Kände mig verkligen heelt kass imorse, men somnade på soffan i 8 tiden och det gjorde Sarah också, fast på golvet:-) När jag vaknade till efter att slumrat till en stund så hittar jag henne så här:

  
Hon hade gått och hämtat sin napp och goseko som låg i sängen och lagt sig på en av soffkuddarna som låg på golvet och somnat hon med - det var så sött!
Kände mig i alla fall liite piggare efter den lilla blunden och vi bestämde oss för att ta en tur ned på lagunen och fixa några saker och därefter ta bussen till Nesstun och gå till legevakten (doktorn).
På lagunen var det första vi gjorde att träffa på Torunn och Mia. Torunn är en av Sarahs "fröknar" i barnehagen och Mia är en barnehagekompis till Sarah och som Torunn passade idag. Så vi följde med dom och fikade och pratade - riktigt kul!

                                        

Sen var det dags att ta bussen och åka till doktorn. Jag visste ju att det brukar vara lång väntan, men herregud idag tog priset. Fick vänta i 3!!! timmar innan det blev min tur. 3 timmar med massa männinskor i trångt utrymme och där hälften hade munnskydd på sig pg.g.a av svineinfluensan. Kan ju säga att man inte kände sig friskare efter att ha varit där. I alla fall så visade det inget speciellt högt på sänkan. Hade alltså ingen infektion, men virus, för jag var jätteirreterad och "tjock" och sår i halsen. Men inget pencillin mot det, utan bara att gå hem igen 350:- fattigare. För ingenting. 3 timmars bortkastad tid.
Doktorn lyssnade även på Sarah angående hennes host (som är värre igen). Hon har ju hostat i 3 månader nu och det är f*n i mig inte normalt, men ingen doktor vill ju lyssna känns det som. Nej da allt bara låter fint. Men nu är det första jag ska göra på måndag, ringa till min fastlege och be om en timme och då ska jag banka händerna i bordet och beordra om att få bli vidaresänt till någon som är mer specialicerad. För detta orkar vi inte längre, ingen av oss.

Är det inte meningen att man ska vila upp sig under helgen. Jag känner mig ännu mer slut nu än annars. Ska bli skönt att Andreas kommer hem imorgon. Och nu är det banne mig min tur att åka bort 2 helger på rad (drömma går ju) :-) För det känns jobbigt att vara ensam och sjuk och jag saknar er FAMILJEN helt enormt!
Varför ska det vara så långt????

         
                                         GOD NATT!

Söndag.

Att Sarah skulle "ställa om sig" efter klockan kan jag tala om var bara en önskedröm. Som jag skrev igår kväll så gnällde hon stora delar av kvällen och ville inte alls ta sig till ro. När jag sedan skulle gå och lägga mig i 11 halv 12 tiden så vaknade hon och var helt klarvaken. Tog då med henne in till vår säng men hon ville inte komma sig till ro där heller. Hon satt upp, stod upp, pratade, skrattade, grinade, gnällde om vartannat i måånga timmar långt ut på natten. Klockan 05.15 (vintertid) så tyckte hon det var dags att gå upp, så det var inte så mycket annat att göra. Så en söndag, när man egentligen har 1 "extra" timmes sömn, då får man gå upp tidigare än vanligt. *Jippie* Inte... Hela morgonen och förmiddagen kändes som om den gick i snigelfart och när klockan var 9 så kändes det som om den skulle vara 14 - 15 på eftermiddagen.

Eftermiddagen känns däremot ha gått rekordsnabbt. Vi har varit på besök hemma hon Gry med familj och ätit gott och haft det jättemysigt. Vid halv 1 tiden tog jag en sovandes Sarah i vagnen och gick ned till Lagunen där vi mötte Gry, Mathilde och Tobias och gick vägen hem till dom. På vägen stannade vi och lekte i en barnehage. Sen flög tiden bara iväg och helt plötsligt var det dags att åka hem. Tur som vi hade det så var Grys man jättesnäll och körde oss ända hem. Hade blivit lite väl långt att gå och kallt och mörkt, så det var bra.
Tusen tusen tack för en jättemysig eftermiddag allesamman, jag och Sarah har haft det super.

Sarah somnade kl 19 idag med och jag håller alla tummar och tår för att den här natten ska bli bättre (ja för den kan knappt bli sämre).

    
                           Mathilde, Gry och Sarah.

    
                            Sarah styrer båten.

    
                                      Gungar.

    
                     Sarah matar Mathilde med flaska :-)

     
                       

    

    



Kvällen avslutades med ett bad för Sarah.




Äntligen helg!

Leksakerna är ihopplockade, diskmaskinen igångsatt, tvätten hängd, Sarah sover och stearinljusen är tända - Det är helg! Jag sitter här vid datorn och bara njuter med ett glas vin och körslaget hörs på tv:en i bakgrunden.
Vad har ni för er?

Vår morgon började tidigt imorse med att Andreas skulle resa till Stavanger och med att han stängde igen ytterdörren så vaknade Sarah och då var denna dagen igång kickad. Vi låg och myste och busade i vår säng en lång stund innan vi gick upp och lagade gröt till frukost.
På förmiddagen så var vi en vända in till stan. Tittade i affärer och myste. Sarah fick med en vinterjacka hem, något hon verkligen behövde. Börjar bli så kalt nu om dagarna och speciellt tidigt på morgonen när vi går till barnehagen och jackan hon har nu är allt för tunn (höst och vårjacka). Hittade en jättefin lila täckjacka med päls runtom luvan som hon var jättefin i. Hon har ju str 80/86 i kläder nu, men köpte faktiskt str 92. Går fint att vika upp armarna och eventuellt kanske hon kan ha den nästa vinter med? Fingervantar och kuldekrem fick också följa med hem. Hoppas hon kan "leka" lite bättre nu med fingervantar, hon har ju jättefina tumvantar i ull, men när hon får dom på sig så sitter hon stel som en pinne med händerna och vägrar röra sig. Kuldekrem köpte jag för hon är alltid så röd och kall i ansiktet när hon är ute så hoppas det hjälper. Vad heter det på svenska? Köldkräm? Nej det lätt knäppt. Kylkräm? Hmmm...

På eftermiddagen har vi varit och handlat mat och varit ute och lekt på lekplatsen med grannbarnen. Sen har vi tvättat och lekt och lagat mat. Sarah var extremt trött nu på kvällen, kanske inte så konstigt i och med att hon bara sov en liten lur på 30 min nede i stan. Så hon slockade vid 7. Hon har dock gnällt en del så har varit tvungen att in och stryka henne på ryggen och stoppa in nappen måånga gånger redan. Hoppas på en lugn natt!

        
          Inte lätt att ta bilder längre, hon ska ju springa iväg bara :-)

        
                               Mjölk é livet tycker Sarah :-)

      
                            Fikar på bussen i förmiddags.

      
                                      Nya jackan.

      
                                  "Modellar" för mamma.

      
        Pappa ringde nu på kvällen och ville prata. Sarah sa "hej", men sen
        var hon bara knäpptyst och log heela tiden. När vi sen lagt på så tog 
        hon telefonen och "pratade och pratade" och sa paaaaapa papapa pa
        och massa "abojja" hennes favoritord som hon använder massa, men
        har ännu inte lyckats klura ut vad det kan betyda :-)

     
                      Trött prinsessa innan läggdags. 

     
                Ha en riktigt god kväll och fin helg vidare!

 

PS: Hur är det man ställer om klockan inatt? Bakåt eller framåt? Alltid lika svårt det där ;-)

Måndag.

Då var ännu en ny vecka igångkickad. Är trött idag riktigt trött. När ska vi få sova om nätterna igen?

Efter en slitsam natt med Sarh igen var det imorse dags för att gå på jobb igen. Måste bara säga en sak. Inte en enda dag sen jag började i barnehagen har jag känt att "nee jag vill inte gå på jobb idag". Inte en dag. (Det kände jag varje dag med de andra jobben jag har haft.) Har aldrig trivts så bra med ett jobb eller med arbetskollegar som jag gör nu, så har verkligen hittat "rätt". 
Idag var vi iväg hela dagen med 9 barn på konsert nere i stan i Grieghallen, jättekul men även slitsamt. Slutade vid 16 idag och vid halv 5 kom Amalie som vi skulle passa ikväll. Sarah blev superglad och det har gått jättefint. Vi lekte, var ute, gick och handlade och sen var det dags för gröt och läggning för båda två. Här märkte jag att det är lite jobb med att ha två så små barn. Så en fick först gröt och då fick den andra sitta i min famn och sedan bytte jag. Efter 7 började båda två bli jättetrötta och Amaile slocknade som en sten i Sarahs vagn. Sarah däremot stretade emot och gnällde och gnällde inifrån hennes rum och ville inte alls sova (fast hon var stuptrött.) Till slut somnade även hon och nu är också Amalie hämtad. Vi har haft en jättefin kväll och det är jättebra att ha så underbara grannar/vänner. Nästa gång så kanske jag och Sarah skulle kunna ha Sarah hos dom en kväll. Det vore ju helt topp om vi äntligen kunde få någon som barnvakt.

Nej nu ska jag gå och lägga mig och be till Gud att vi får lite mer sammanhängande sömn inatt:-)
Imorgon är det dags för fotografering i barnehagen - spännande :-)

  
                                  I vagnen.

   
                                 Trötta tjejer.

     

Härlig höst-lördag.

Vi har haft en jättefin dag här idag. I strålande sol (men kallt) begav jag och Sarah oss ut i förmiddags för att ta bussen ned till stan.

    

                                         På bussen.

    

På stan mötte vi upp Gry (min arbetskompis som jobbar på Sarahs avd.) och hennes barn Mathilde och Tobias. Sarah som hade somnat på bussen sken som en sol och skrattade högt när hon såg Gry som tittade ned i vagnen. Såg lite fundersam ut också, hon tänkte väl att det var väl lite konstigt att Gry skulle vara där hon är ju i barnehagen hon :-) 
Vi hade bestämt oss för att ta flöybanan och jag kan säga att vi var inte dom enda som hade tänkt den tanken idag :-) Vi köpte oss i alla fall bara envägs biljett (upp) pga att Gry har sån enorm höjdskräck att hon inte klarade att ta den ned igen, så då gick vi. Vi har haft en otroligt fin dag ute och efter ett antall timmar så var vi nede på stan igen efter mycket lek och prat. Tusen tusen tack för en fin dag!


     
                                              Fika i solen.

     
                                Sarah och Mathilde.

     
                                    Gry och Tobias.

     
                                 Bergen by idag.

     
                                 Lek i sandlådan.

                         (Sen tog batteriet i kameran slut.)

Önskar er alla en riktig fin lördagskväll vidare!

Torsdag.

Vi är riktigt trötta här i huset om dagarna. Sarah har fått för sig att vilja vara vaken om nätterna. I förrgår vaknade hon vid kvart i tre på natten och var klarvaken. Pigg och glad låg hon och pratade och pratade inne i sitt rum, i en timme gick jag in och försökte lägga henne men inte ville hon det hon blev ju superglad när mamma kom in och ville leka. Det ville inte mamma. Så vid 4 plockade jag in henne i vår säng, men hon gjorde sig inte lugn där heller utan höll på och "lekte". vid 5 somnade hon äntligen, men själv så skulle jag upp vid halv 6 så det blev inge mer soving för min del. Igår natt var en bra natt. Men inatt var det igång igen vid 2 tiden ända till efter 4 någon gång (eller egentligen ända fram till vi gick upp). Hoppas inte detta fortsätter både jag och Andraes känner oss som zombies. Men hur ska man få en 15 månaders tjej att förstå att man ska sova och inte leka om natten. Så i natt hoppas vi på en bättre natt, ska dessutom komma hit en som ska titta på våra fönster kl 07.00 imorgon bitti! Kunde ju har varit lite senare, men men...

  
                                 Dagens Sarah.

  
                Sarah ääälskar att stå i badrummet och plaska i vettenkranen
                 och "borsta" tänderna :-)

Sverigebloggen?

Jag och mamma satt och pratade om hur roligt alla tyckte det var och hur alla uppskattar bloggen så mycket, just för att ni alla ska kunna "följa med" i vad som händer med oss. Men vi da? Vi vill ju "följa med" er med. Så nu tycker jag att ni gemensamt kan starta en blogg för vår skull, för min, Andreas och Sarahs. Så Sarah kan se vad mormor och morfar har gjort, eller vad Jenny pysslar med, eller vad farmor och farfar har gjort. Alltså min uppmaning är att ni våra nära och kära gemensamt startar en blogg där ni kan lägga in en bild eller skriva något kort. Jag tycker det låter som en strålande idé (kanske för att det var min) hehe. Men tänk på saken, vad tycker ni? Verkar det för krångligt tycker ni så kanske ni kan skicka några kort på mail ibland, just för att vi ska få se hur ni har det.

     
                                Dagens Sarah.


Tomt.

Nu har mamma åkt tillbaka hem till Sågmyra och Sverige igen. Usch vad tråkigt, det känns verkligen så tomt.
Har verkligen varit underbara 10 dagar när du har varit här och du har hjälpt oss så enormt mycket med allt.
Så just nu känns det faktiskt väldigt jobbigt och jag kommer på hur otroligt mycket jag saknar alla er "därhemma". Märktes på Sarah att hon också tyckte det var konstigt och tittade liksom frågande på den tomma sängen där mormor hade legat och hållit henne sällskap. Hoppas inte det dröjer för länge innan vi kommer att ses igen.

    
             Mormor och Sarah myser i soffan tidigt imorse.

Sarah blev helt i "extas" av att komma till barnehagen imorse och få träffa och leka med alla kompisarna igen efter 1 veckas "ledighet". Alla blev så imponerade på hur duktig hon hade blivit att gå, mammas duktiga tjej :-)

   
                             Dagens Sarah.

  
              Envisas med att ta på sig pappas nycklar runt halsen,
              hon vet ju i allafall hur de ska sitta :-)


Sarah bara går och går och går :-)

Mammas och pappas prinsessa har blivit så otroligt duktig. Det har hänt så otroligt mycket nu sista veckan när mamma har varit här. Hon går väldigt mycket nu, längre och längre sträckor hela tiden. Det är när hon får väldigt bråttom och vill fort fram som hon kryper.
Hon brukar ha hjälp av en liten ministol som hon går runt med här överallt. Här kommer 2 st filmer. En på när hon går själv, och en när hon busar i soffan för att sen ta stolen och gå iväg.

 





I helgen har vi bara tagit det lugnt. Igår var vi ner till lagunen en sväng och kikade i affärer och handlade lite mat och så var vi ute och lekte. Idag har vi varit ute hela eftermiddagen och hjälpts åt att göra lite "höstfint" här ute på gården. Rensat i rabatter, i gruset, klippt den lilla gräsmattan och tagit bort massa skräp. Skönt att få det gjort och fint blev det. Var också uppe på lekplatsen och där träffade äntligen Sarah och bästisen Amalie varandra igen :-)

Här kommer en hel del bilder, för er som är intresserade :-)

     
                        Mormor och Sarah myser.

                  
                           Sarah och mamma. 

  
                           Pappa och Sarah.

  

  

  
                                Sarah på lagunen.

  
            Så här såg det ut innan i min trälåda, vissna vilt växande
            sommarblommor.

  
                     Mormor och Sarah fixar... 

  
                                   Höstfint!

  
               
  
                  Sarah med bästisen Amalie.

  
   

  

Fredag och helg!

Idag har det varit en riktigt rolig dag på jobbet, vi har haft planleggingsdag. På förmiddagen hade vi en "ritkurs" med en känd tecknare som gjort massor av barntv program. Han visade bland annat hur man väldigt enkelt kan göra  flera djur bara genom att utgå från 3 cirklar i olika storlekar. Riktigt spänannde och lärorikt, speciellt för mig som inte kan rita för fem öre. Sedan åt vi underbar god lunch, pesto och vitlökskyckling med pasta blandad med scampi och championjoner (bland det bästa jag ätit). På eftermiddagen fortsatte vi med att diskutera diverse ting.

Nu sitter vi här och väntar på att idol ska börja. Min favorit är Calle, vilken är din?
Vi har ätit supergod plankstek till middag och sen blir det äppelkaka till efterrätt.

Hoppas ni alla får en riktigt fin helg, här ska vi njuta dom sista dagarna med mamma innan hon reser hem igen på måndag. Usch vad den här tiden gått fort, tyckte det var nyss hon kom hit. Får gärna stanna kvar längre om hon vill :-)

      
         Igår när mormor och Sarah stekte pannkakor, Sarah älskade det.

     
           I bara blöjan och med mammas mössa på huvudet :-)

     
           Sarah fick stå på sin stol och borsta tänderna, en riktig hit nu när 
           hon nådde vattnet och kranen :-)

     

     

Torsdag.

Tänkte att det kunde vara dags för en liten uppdatering. Ni är säkert några som undrar hur det går med oss.
Igår gick jag till jobbet på morgonen, men bara för att tala om att jag gick hem igen. Mådde så dåligt. Ringde till doktorn och både jag och Sarah fick en tid på eftermiddagen. Vi tog prover och sänkan visade högt, alltså infektion på både mig och Sarah. Vi fick oss en varsin antibiotikakur igen (3:e nu på väldigt kort tid) och hostmedicin. Känner mig faktiskt redan lite bättre, så imorgon tänkte jag gå på jobbet igen. Mår så dåligt över att jag varit borta och sjuk så mycket redan fast jag inte jobbat där så länge, men men det är väl så att jobba i barnehage.

Just nu sover Sarah en sväng, är verkligen supergnällig idag så jag vet inte om det är för att hon har ont någonstans eller vad det är. Kanske hon saknar alla sina kompisar i barnehagen?

     
 Sarah fick syn på chipsskålen i lördags och det dröjde inte lång tid innan först ett
 och sen ganska många fler åkte ned i den lilla magen :-) Första gången hon
 smakade det.

       
                              Sarah är ute och går.

     
                                    Kvällsmys.

                           
           I väntrummet hos doktorn.               På apoteket.

      
                     Mormor och Sarah ute i regnet.

       

       


Sjuka igen...

Här har vi blivit sjuka igen. Sarah har feber och är förkyld och jag är förkyld, hemsk hosta och allmänt risig. Mamma och Andreas har än så länge hållt sig friska.

Här i Bergen bara vräker regnet ner och det blåser in princip orkan (eller nått ditåt). Igår var vi ute och gick en tur här i området och var innom flera affärer, och Sarah fick en fin potta av mormor.
Idag har vi bara hållt oss inne och hemma eftersom vi inte mår nå bra. Sarah har mestadels varit jättehängig men nu står hon och håller konsert för mormor och pappa i soffan (det är tabletten som verkat).
Känner att jag nog egentligen inte skulle gå på jobb imorgon i och med hur jag mår, men men vi får se.Tur mamma är här och kan se efter Sarah i alla fall.

Hoppas ni alla har haft en fin helg!

         

NU....

ÄR MAMMA/MORMOR HÄR!


RSS 2.0