Sjuk?

Blir ett snabbt litet inlägg här. Håller på och packar och plockar ihop eftersom jag och Sarah flyger till Stavanger imorgon. Men Sarah är nog inte helt frisk, hon är vaken än och ligger och gosar med pappa i soffan. Tog tempen nu på kvällen och då visade den 38 grader, och man märker på henne att hon är lite "slapp" och gnällig. Men hon har fått en paracet nu så får vi se imorgon hur hon mår, men vi hoppas på att det inte blir värre. Hon har ju aldrig varit sjuk tidigare, så någon gång måste ju bli den första... Ringde i alla fall till Ingrid Anne, men hon sa att vi bara skulle komma och det gjorde inget om Sarah började bli sjuk, och hon kommer bli väl omhändertagen där:-)
 

Resultatet

Två helt enkla billiga bodys från lindex, blev till två jättesöta orginella :-D Blev riktigt riktig nöjd! Sarah kommer bli urgullig i dessa!

                       


Tordag.

Igår började Sarah så smått och hosta, det har fortsatt lite smått idag men jag hoppas inte det blir värre. Tog även tempen, den visade 37,5, men det är väl inte feber eller? Förut när jag tagit tempen har den legat på 36 någonting, men det är väl först efter 38 grader man har feber eller? Hon har ju aldrig varit sjuk, så jag vet inte...

Det har trots allt varit en bra dag idag torsdag = babysång, och det är verkligen helt topp tycker vi:-) Efter sången gick vi iväg och åt lunch på lagunen med Nina, Alva, Birte och Amalie. Vi köpte också lite småpresenter till Victor, Juliane och Oscar eftersom jag och Sarah flyger ner till Stavanger på lördag för att hälsa på och fira Oscar 2 årsdag, så vi blir där ända till onsdag! Längtar verkligen att träffa min "2:a" familj! Köpte också en helvit body, för jag har beställt tröjtryck på internet som ska tryckas på:-) Så det ska jag börja med nu tänkte jag, visar er senare hur det blev :-D
       


Bebisträff!

Idag var det bebis/mammaträff som stod på agendan! Idag träffades vi hemma hos Birte och Amalie, så var ju inte särskilt långt för oss att gå ;-) Vi åt i alla fall en jätte god lunch och pratade och lekte, 5 mammor och 5 barn!
Vi la alla barnen på en rad för att ta kort, men är ju inte alltid så lätt att fota småbarn nej ;-)

            
                                     Joacin, Amalie, Sarah, Nikolay och Alva.

         
           
                   Allihopa!                             Amalie och Sarah.            Joacin och Amalie.

                              
       
                                Sarah och Nikolay.                   Alva och Sarah.

                             
       
                                  Nina och Birte.                       Synnöve och Joacin.


Nej nu ska jag gå och hänga upp en tvätt och stoppa i en ny. Sen ska jag gå och lägga mig tidigt idag. Sarah har i det sista fått en dålig ovana att vakna halv 5 - 5 på morgonen. Då är hon i strålande humör och ligger och pratar i sin säng och har inga vidare funderingar på att sova vidare:-( Vilket heller inte mamma får, så är så trött hela tiden.

Babykino!

Igår undrade Synnöve (en i vår mammagrupp) om jag och Sarah ville var med på babykino (bio) idag. Det ville vi såklart:-) Så först tog vi en fika på stan och sen gick vi till bion. Kan ju berätta vad som menas med babybio om ni vill. Varje tisdag kl 12 så visar dom en film nere på bion som just är till för föräldrar med småbarn. Den visas i den största salen, ljudet är lite lägre och ljuset är delvis tänt. Så är verkligen kanon bra, visst var det en del babyskrik men det är ju vad man får räkna med:-) Men Sarah var jättejätteduktig och tyckte det var hur spännande som helst med den stora skärmen, så det funkade hur bra som helst och hon somnade till och med en liiiten stund. Filmen var dessutom väldigt bra - Slumdog Millionaire. Så vi har haft en kanondag idag, så babykino blir det fler gånger :-D¨

                                        
               Sarah, Synnöve och Joacin.                     Sarah i biostolen :-)

Nej nü är det dags för mig att göra mig i ordning och gå, tisdag = kördag för Johanna:-)
Förresten glömde jag berätta igår att jag var ute och sprang igår. Jada ni hörde rätt, nu ska fläsket bort!!!

GRATTIS PÅ HALVÅRSDAGEN ÄLSKADE UNGE <3

Äntligen kunde jag få sätta mig och skriva lite här, datorn har nämligen varit ockuperad hela kvällen så...


             

Idag blev alltså Sarah 6 månader, tänk bara ett halvt år till och hon fyller 1!!! Det är sjukt alltså vad tiden går fort. Det är konstigt, på ett sätt känns det som om det var igår hon föddes, men på ett annat sätt känns det som om hon alltid har funnits här hos oss. Mamma och pappa älskar dig hjärtat!

Idag tog jag och Sarah turen förbi barnehagen (dagis) som vi har sökt om att hon ska komma in på i 1:a hand. Tittade runt lite och pratade med han som är chef för barnehagen. Tyvärr ligger Sarah väldigt långt ner i kölistan för att få en plats, var över hundra som ansökt och dom tar bara in en liten del av det... Så som det såg ut nu så kommer hon inte in i 1:a uttagningen, men är ju alltid folk som tackar nej av olika grunder så vi får hoppas och se. Har sökt på 3 andra platser med, och hoppas att hon kommer in på något av ställena i alla fall. Eller hoppas, hon måste finns inget annat alternativ... Om inte mormor och morfar och farmor och farfar vill flytta hit till Bergen da, det skulle ju vara ett alternatviv med .-D

Sarah fick en ny pipmugg av mamma idag. Tycker det är så svårt det här med pipmuggar. Antingen så rinner vatnnet ut över hela ungen eller på dom som det är droppstopp på så förstår inte Sarah helt hur man ska göra. Så köpte den här med mjuk pip på apoteket idag, så får vi prova imorgon och se:-) En annan sak som jag har velat ha ett tag (för jag visste det fanns i Sverige i alla fall, har inte sett det här i Norge) är en liten nät påse med handtag som man kan läga fruktbitar i. Så kan Sarah suga på den utan att riskera att få några stora bitar i halsen, plus att det är väldigt bra om frukten är kall för då kyler den ner den kliande gommen:-) Och nej Sarah har inte fått några tänder än, även om vi trott att det varit på gång en längre tid. I allefall som helst idag när jag kom in på apoteket så var det första jag såg just en sån, så gissa om jag blev glad:-) Kan även tillägga att Sarah älskar den, helt perfekt:-)

                                                
                                         Nya saker.                                        Mmm :-)

    

Söndagskväll.

Äntligen har då Andreas kommit hem till oss igen efter han varit i Oslo hela helgen. Sarah somnade i pappas famn i 7 - halv 8 tiden, men då hade hon varit trött länge. Inte så konstigt kanske eftersom hon allt i allt idag bara sovit 3 korta pass på 15 min... Nu på kvällen har vi bara tagit det lugnt framför tv:en, ätit god plankstek och spelat lite poker på datorn:-) Jag kom faktiskt 3:a i en och Andreas vann en:-)

Nej nu är det sängdags! Godnatt!

                                                     
Sarah somnade så gott i pappas trygga famn.                     Gooood mat :-)

Joanna på besök:-)

Har verkligen haft en kanonbra dag idag, känner mig så glad! Joanna kom i 12 tiden och så åt vi lite lunch. Sen har eftermiddagen ägnats åt att prata och leka:-) Jättejätteroligt tyckte både Sarah och mamma! Har saknat henne jättemycket och var verkligen skönt att få prata! Vi bestämde oss också att vi skulle träffas mycket snart igen och gå på bio. Ska bli så kul, har inte varit på bio sedan innan Sarah föddes, så är dags för det igen. Både Sarah och mamma fick jättefina presenter (du är allt för snäll Joanna), tusen tack. Sarah fick ett jättesött set med kläder, en "fem myror är fler än 4 elefanter" body, gosedjur och hårgrejer;-) Mamma fick ett jättefint armband, och duk och doftljus som passade köksgardinerna perfekt! Säger det igen, tusen tusen tack för allt fint vi fick!!

Just nu ligger Sarah på lekmattan och "pratar", tror att hon säger att hon vill att pappa ska komma hem, och snart kommer han - längtar!

                        
                          Joanna och Sarah!                                                   Mammas presenter.

                                                    
                                 Mamma och Sarah!                   Sarahs presenter.



Ps: Dom små bilderna jag laddar upp är klickbara, bara så ni vet ;-)

Lååång dag.

Imorse bestämde jag att vi skulle göra en utflykt och hälsa på en mycket saknad vän Joanna. Trots att vi vaknade tidigt som vanligt så tar det ju ungefär 300 år innan man kommer ut ur huset. Kläder ska på, blöjor ska bytas, Sarah ska ha mat, Sarah ska sova och så fortsätter det och vips så har halva dagen gått i ett nafs. Hur som haver så tog vi i alla fall bussen, eller bussarna. Det är sjukt men fick ta 4 olika bussar innan vi äntligen kom hem till Joanna och stod utanför hennes dörr och det tog 3 timmar!!!! 3 timmar, det är ju som att resa från Sågmyra till Stockholm. Men här handlade det inte om 25 mil som det är till Sthlm utan snarare 2,5 (om man åker raka vägen, vilket inte bussarna gör.) Oavsett så hade vi inte ringt eller så innan utan jag tänkte att vi skulle överraska henne, för det var alldelses för länge sen vi både hade hörts och setts... Så tog en chansning, men tji fick vi. För när vi stod och ringde på dörren så öppnade Joannas sambo, och sa att vi hade missat henne med 10 minuter.... Ahhhh, då blev jag matt, här hade vi åkt buss och väntat tagit en till buss o.s.v de senaste 3 timmarna och så var hon inte hemma.... Jaja, en stund senare ringde hon mig på mobilen för då hade hennes sambo ringt och skvallrat att vi varit där, så vi bestämde att vi skulle ses imorgon. Så imorgon får jag och Sarah besök:-) Längtar verkligen för var såå länge sen vi sågs, ska bli så skönt att få prata och se henne igen!

Klockan 7 kom vi hem, trötta och hungriga. Sarah fick en flaska med ersättning som gick i ett nafs, inte så konstigt med tanke på att hon knappt ätit nått under dagen. Men hon ville inte ha bröstet och inte ersättning heller (hade kokat vatten som jag hade med i termos), så det var inte så mycket att göra. Men väl hemma igen så åt hon, tror hon tyckte det var skönt att komma hem för hon lyste verkligen upp när hon såg att vi var hemma:-) Dagen blev lite konstig vad det gällde hennes sovtider, så lilla sessi somnade inte förren i 9 tiden, då vi hade myst i soffan en stund så somnade hon i min famn. Ahh, är en sån underbar känsla att sitta där med det absolut finaste man har i famnen, och dessutom sover hon:-)
Sen var väl kl halv tio innan jag själv äntligen fick i mig någon mat, och då hade jag inte ätit på hela dagen sedan frukost tidigt imorse. Trodde verkligen att jag skulle dö av hunger, men nu sitter jag här och tror jag ska dö av mätthet;-)

Nu borde jag verkligen gå och lägga mig, är dödstrött!
Andreas, vi saknar dig!

                       
           Gullungen imorse!                  Sarah och mamma!                   Hej allihopa!

Innebandyänka... Igen...

Jaha, då sitter man här själv igen. Andreas har rest till Oslo nu på kvällen och kommer inte hem förren på söndagkväll:-( Åt tacos nu innan Andreas åkte så jag sitter här i soffan proppmätt och tittar på let´s dance. Sarah ligger och sover sött i sin säng och egentligen borde jag väl ta och följa hennes exempel för jag är verkligen trött och sliten. 
Får se vad vi hittar på imorgon, har varit hemma så mycket i det sista så känner att jag vill hitta på nått skoj imorgon både för min och Sarah skull!

Nej orkar faktiskt inte skriva så långt inlägg idag, är så trött!

Nattinatt! 

Mina favoritbyxor - förstörda :-(

Var verkligen jättenära att faktiskt börja gråta när jag såg vad som hade hänt med mina favvo byxor idag. Hade lagt dom i tvättmaskinen och när jag kom tillbaka och skulle hänga upp tvätten märkte jag att dom såg ut såhär.

                                                                    

Ena kanten av byxbenet hade suttit fast i tvättmaskin dörren, och jag hade stängt igen utan att se det. Så den hade snurrat en miljon varv runt i tvättmaskinen och till slut hade byxan slitits av. Nu tycker ni kanske jag är fånig som kan vara ledsen över ett par byxor, inte speciellt fina heller. Men jag köpte dom här tunna mjukisbyxorna på mammaavdelningen på HM när jag var gravid och sen dess har dom använts flitigt. Var ju redan väldigt slitna men jag använder dom in prinicip varje dag, det första jag gör när jag kommer hem är att ta på mig dom här byxorna. Har varit och tittat tidigare om det fanns kvar flera eftersom jag ville ha ett par nya, men det gör det inte. Fanns bara en tjockare variant som inte alls var lika skön. Så är faktiskt innerligt ledsen!

Tidigare idag var vi på babysång igen, är verkligen superskoj. Det tycker både mamma och Sarah :-D Det enda negativa är att det börjar kl 10, och det är då Sarah brukar ha sin första lilla vilostund för dagen. En av Sarahs favorit grejer vi gör är att alla bebisar ligger ned på rygg och så håller vi mammor i ett stort blått genomsiktligt "nät tyg" ovanför dom och sjunger om havet och drar upp och ner nätet så att det ska likna vågor, då skrattar Sarah högt:-) Och så älskar hon "lille petter edderkopp" också, vilket är den norska varianten på imse vimse spindel!

Provade maten jag lagade igår också. Hade fryst ned det i smakportioner i sånna små isbits kuber, så jag kan ta ett par smakisar av varje och prova lite varje dag. Allt gick faktiskt in med god aptit, både potatis, morot och majs. Men majspurén blev inte så bra. Trots att jag kokade majsen först så blev det inte helt "slät" när jag hade mixat den utan blev lite bitar i den vilket jag inte gillade. Nån som har nått bra förslag så att jag kan få den mer slät?

När vi satt och åt middag nu på kvällen så tittade Sarah jätteintresserad på mjölklitern som stod på bordet, och hon blev helt överlycklig när hon fick den och leka med och pratade och pratade:-)

                        

Onsdag.

Sitter här och ser på semestersvenskar på fyran och herregud vad jag önskar jag fick resa till Thailand! Tänk sol, värme... Ahhh, vad härligt det skulle vara. Här har vi haft både ösregn, blåst, snö, åska och ungefär i 1 minut tittade solen fram idag.... Pissväder med andra ord, så vi har bara varit hemma idag, är så tråkigt att inte ens kunna ge sig ut och gå en tur, men är ingen som helst vits med detta väder då Sarah ändå skulle behövt ligga nedbäddad i vagnen med ett svart regnöverdrag och inte kunna se nått ut. Så nej, vi struntade i det och stannade inne, så dagen har känts lite lång idag. Men vi har haft det mysigt och lekt och sjungit:-) 

Så har jag passat på att laga lite barnmat till Sarah idag. Vi har kört med bara gröt nu här ett tag eftersom hon inte tyckt att "mat" varit särskillt gott. När vi var hemma i Sverige över julen däremot åt hon burkmat, men finns så mycket mer godare varianter där för barn från 4 mån. Hon älskade den med potatis och majs. Här i Norge finns inte det, här finns det bara grönsakspuré och potatispuré för barn från 4 mån.... Alltså inte så mycket att välja på. Så idag har jag kokat potatis, morot och majs och gjort pureér av det så imorgon ska vi börja på igen och ge lite smakportioner med mat. Tänkte jag skulle göra lite av blomkål och brockoli och prova det också. Använde mig av stavmixern för att göra puréerna och det fungerar helt super. Enda nackdelen är att varje gång jag använder stavmixern så börjar Sarah gallskrika, hon bara vrålar rätt ut. Det gör hon aldrig annars, men just när jag använder den så blir det ett liv utan dess like. Förstår inte varför, det låter ju knappt, bara lite brummljud, men hon blir helt otröstlig. Så jag fick slå på tv:en och sätta på dinsney chanal på hög volym så fick hon sitta i sin matstol och se på det medan jag fick mixa ifred. Tycker bara att det är så konstigt att hon blir så rädd av det ljudet, hon reagerar ju inte på andra höga ljud på samma sätt, men måste vara nått extra läskigt ljud av en stavmixer?!

Idag har jag bara ammat Sarah en gång (på morgonen), är nu andra dagen irad som det bara blivit en gång. Men det är något Sarah valt själv, hon vill helt enkelt inte ha fast jag erbjuder henne många gånger per dag. Känns lite tråkigt på ett sätt... Så nu får hon gröt 2 ggr per dag plus ersättning, det är därför vi måste börja på igen med mera "mat". Finns ju knasigt nog inte välling här i Norge (är tydligen ett svenskt påfund), för det hade jag ju tänkt börja med nu när hon är 6 månader. Så om någon därhemma i Sverige skulle vilja skicka ett lass med välling vore det snällt:-)

Nej nu ska jag hänga upp en tvätt och ta fram lite gott och äta. Har gjort en sats med "kalla det vad du vill bollar", med det menar jag negerbollar. Tänkte först skriva chokladbollar, men varför?? Menar ju inget som helst ont med att säga negerbollar, men jag har alltid kallat dom det, och det tänker jag fortsätta göra.

Måste också säga att det är jätteroligt att ni är så många som kommenterat inläggen nu i det sista. Fortsätt med det, är såå skoj ;-) Ha en fin kväll vidare!

                        
            Råvaror....                         .....som blev till puréer                Sarah sitter i sin matstol 
                                                                                                               och skattar, leker, enda 
                                                                                                               tills mamma tar fram mixern...


                                                         
                                                     "Kalla det vad du vill bollar" :-D

Johanna sjunger igen :-)

När vi var på babysången i torsdags så frågade jag hon som hade hand om den (hon är kantor i kyrkan) om dom hade någon kör, det hade dom och idag var jag där för första gången. Så efter 3 år utan sång är jag i gång igen, och jag hade det så roligt. Hade helt glömt hur roligt det är att sjunga, ganska svårt att börja läsa noter och så igen men jag kom snabbt in i det. Jag var yngst av alla, medelåldern var väl ca 50:-) Men det gjorde inte mig ett dugg, hade det hur trevligt som helst. Huvudsaken är att jag får sjunga. Är kanske inte världens mest seriösa kör, men det lät väldigt bra i alla fall.  Var ju inte direkt som när jag var med i Cantamus (en kör nere i Stavanger), där fick jag lov att göra inträdesprov för att dom skulle se att jag passade in. Men jag sjunger igen - tralalala ;-)


Sarah leker med Snyggve!

Sarah gillar att leka med alla sina leksaker, leker lite med nått kastar sen iväg det och tar tag i nått annat. Det är så det brukar vara men hela förmiddagen nu har hon bara föredragit en sak - Snyggve:-D Snyggve är en docka som hon fick av morfar i julklapp (morfar som har döpt honom), och hon har "pratat", kramat och pussat (eller snarare försöker äta upp honom).  Roligt att se att hon börjar visa speciellt intresse för en sak. Så här får ni se 2 filmer när Sarah "pratar" med Snyggve.


Fika och lek!

Idag har jag och Sarah varit uppe hos Birte och Amalie och hälsat på. Fikade, pratade och lekte:-) Var så roligt att se på Amalie och Sarah, börjar bli stora nu för man märker att dom blir mer och mer intresserade och "leker" med varandra:-) Jätteroligt har vi haft det! Amalie är förresten född en hel dag före Sarah:-) 
Sen gick vi ut och gick som vanligt och handlade lite. Idag provade jag att köpa pampers blöjor istället för libero. Har haft libero hela tiden, men i förra veckan fick vi "låna" en pampersblöja av en på babysången och den var mycket mer "smidig" eller vad jag ska säga. Lite tunnare, så tänkte att det kanske är lite lättare att röra sig i den, så ska prova i alla fall så får vi se!
Andraes har varit hemma från träningen idag, så vi har sett på idrottsgalan och haft det mysigt:-)
Nu SKA jag sova!
Nattinatt!

                                 
         Amalie och Sarah!              Sarah sitter stadigt i bumbon nu!   Pappa och Sarah myser!


Skitväder.

Idag har vi inte gjort mycket alls. Faktiskt inte varit ute alls, men det har ju sina orsaker. Har blåst nästan storm och ösregnat, som sedan gick över till snöstorm och nu regnar det igen:-( Riktigt tråkigt, men ingen vits att gå ut när man måste hålla i både sig själv och vagnen för att inte blåsa bort. Andreas är borta och spelar innebandy, men kommer hem snart hoppas jag. Så Sarah och jag har bara haft en mys och slappdag inne idag. Hon vänder sig väldigt mycket från rygg till mage nu, men blir fort trött av att ligga på magen så då är det bara att springa och vända henne (så jag har faktiskt fått liite motion idag haha...) Just nu ligger hon och sover. Hoppas Andreas kommer hem snart för nu börjar magen att kurra så det blir snart dags för mig att laga middag. Ständigt återkommande fråga jag ställer mig: "vad ska vi ha till middag idag?" Är less på att "komma på" vad vi ska äta, sen just när man kommit på det är det ju roligt att laga, men framförallt att just ÄTA :-D Haha. Men tror att det blir lövbitar och pommes idag, det blir nog bra! Har flera gånger funderat på att göra ett matschema vecka för vecka, och tror faktiskt att jag ska börja med det. Blir så mycket enklare då, och så slipper jag tänka ut vad vi ska äta just den dagen. Ja, det får bli dagens I- landsproblem det ;-)

Lördag.

Vad tiden går fort, nu är det helg igen fast jag tyckte det nyss var det. Jaja, idag har vi varit borta, har varit och sett Andreas lag i innebandy. Tyvärr slutade det i förlust.... Gud vad jag önska att vi hade en bil! Är ett sånt jäkla styr att ta sig överallt, visst det går men är jobbigt att på och av med barnvagn och allt. Var dessutom tvungen att gå en bra bit från bussen och till och från hallen, plus att det blåste så jag trodde vagnen skulle flyga med nästan. Jaja nu sitter vi i allafall här hemma i värmen och har det bra, har gjort hemmalagad pizza nu på kvällen och det var smaskens!
Ha en fin helg vidare!

                     
                                                                Dagens Sarah :-)


                   
               Pappa och Sarah sitter och skrattar och gosar framför tv.en innan sängdags :-)

Sitter här och funderar...

... Och tänker på kommentaren som Emma skrev till mig i mitt sista inlägg. Hon undrar varför det inte är fler som ger en kommentar till vad jag skriver, och det undrar jag med!? Vill passa på och säga tack för alla fina kommentarer vi får av dig Emma, det värmer jättemycket! Jag kan ju se hur många det är som besöker min blogg varje dag, och jag kan ju säga att det faktiskt är en del :-) Så när ni ändå är inne och läser och kollar släng in en lite kommentar, behöver inte stå så mycket men det är ju det som sporrar mig att skriva vidare, att man får lite feedback :-D

Sarahs träningsmatta!

Hittade den här mattan nere på lekebutiken här idag när vi var ute och gick. Det är en matta som är som ett pussel och man kan plassera om siffrorna hur man vill, så den är ju roligt fortfarande när hon blir lite större. Kostade bara 69:- så jag slog till och köpte den, och den är verkligen super!! Hon började ju vända sig för drygt en månad sedan, men så tog det bara slut helt plötsligt. Men nu dom sista dagarna har hon börjat på igen, och igår vände hon sig först från rygg till mage och sen vidare över på ryggen igen. Så det slutade att hon låg inne mot soffbordet:-) Så den här matten är verkligen jättebra, är dessutom "hårdare" material så det gynnar hennes träning med alla rörelser. Här bjuder vi på 2 videoklipp från idag. Ett först när Sarah "läser"bok och pratar. Och så försökte jag vara med med kameran när hon gjorde någon av sina vändningar, men det var lättare sagt än gjort det blev ett halvdant resultat men men :-D




       





Babysång:-)

Imorse vaknade vi kl 7, efter att försökt ge Sarah mat en lång stund (hon ratar brösten för tiden), gav jag upp och Sarah fick ligga kvar med pappa i sängen medan jag gick för att duscha. Vi skulle nämligen möta Birte kl halv tio för att sen gå och möta Nina och gå gemensamt ner på Babysången som startade idag. Så jag tyckte jag var ute i riktig god tid, men 2 timmar är ingenting när man har en bebis som som inte vill ha mat, man ska klä på både sig själv och Sarah, byta blöja, försäka ge Sarah mat igen, byta en blöja till och försöka få i mig nått ätbart själv. Det sista fick jag strunta i för tiden räckte ändå inte till och hon var närmare 9.40 innan vi hade kommit oss ut ur huset och låst dörren, alltså 10 min senare än vi hade avtalt. Sarah var då jättegrinig eftersom hon varit vaken i nästan 3 timmar och vanligtvis så brukar hon sova en liten stund 2 timmar efter det hon vaknat på morgonen. Men iväg kom vi i alla fall, tävärr han hon bara sova i 10 min eftersom babysången började kl 10. Men hon var glad som vanligt ändå (lite trött kanske), men blev ännu gladare när vi började sjunga och göra rörelser, så babysången var en hit:-) Efteråt fick vi lite fika och satt och pratade en stund.
När det var slut och vi skulle gå så bestämde jag, Birte och Nina att vi skulle gå en tur ner till Nesttun (och äta lite mer :-D ), och efter ett par timmar och mycket prat senare så gick vi vidare från Nesttun och hem. Så vi har fått oss riktigt med motion idag, både jag och Sarah var helt slut när vi kom hem nu på eftermiddagen så vi låg i sängen i säkert 45 min och bara myste lekte och hör och häpna hon ville ha mat, båda brösten dessutom:-)
Så vi har verkligen haft en kanondag idag, just nu sover hon den sista lilla vilan innan natten och jag har passat på att plocka ihop lite här hemma. Men kände nu när jag satt mig ner hur trött jag är. Så ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt!!

                                                           
             Nina, Birte, Sarah, Alva oh Amalie i vagnarna och såklart jag bakom kameran :-)


Jätteglad och överraskad!

När älsklingen kom hem från jobbet idag så knackade han mig på ryggen (jag stod och lagade mat), gav mig en kyss och räckte fram ett litet paket.  - För att fira våra 3 år tillsammans sa han:-) Blev jättejätteglad, hade verkligen inte väntat mig det. Så jag öppnade paketet och i låg ett jättefint halsband med ett hjärta. Du är verkligen det bästa som hänt mig Andreas, älskar dig!

                                                  

3 år!

Idag är det exakt 3 år sedan vi träffade varandra för första gången. Och här är vi 3 år senare och tillsammans har vi en underbar liten dotter. Jag älskar dig så mycket, du betyder allt!    


                      

Känner mig lite som en ny människa :-)

Tänk vad ett besök hos frisören kan göra med en! Kl halv 6 nu på kvällen ringde jag en frisörsalong och frågade om det fanns någon ledig tid nu på kvällen, det gjorde det:-) Har väl aldrig känts nå speciellt tidigare att gå till frissan, men det var 40 minuter av 100% bara Johanna tid (vilket det inte blir mycket av nu för tiden) så jag njöt! Brukar inte alltid vara nöjd efter att ha klippt mig heller, men det var jag absolut idag. Kändes att det här var precis vad jag behövde, eftersom jag känner mig sliten och trött för tiden och sen ska vi väl inte prata om när jag klippte mig sist, men det var läääängesen.

Tidigare idag var jag och Sarah ner på ett spontantbesök på helsestasjonen, hade lust att väga och mäta henne och också se om vår helsesöster var där för hade en del funderingar och frågor och det var hon. Fast vi inte hade någon tid så tog hon sig tiden att hjälpa oss med vägningen och mätningen och sen fick vi komma in och prata. Hon är så snäll och behjälplig av sig vår helsesöster Gro:-) Sarah hade inte vuxit på längden så mycket sen sist, men hon är redan väldigt lång. Men hon hade gått upp en del i vikt, är nog det att vi har börjat med annan mat gröt och sånt så nu väger hon 8070 gram. Vilket är helt perfekt så nu har kurvan blivit lite mer jämn, innan låg långt upp på längdkurvan, men lite lägre på viktkurvan.

                      
                Här sitter gullungen i sin stol och följer noga med när mamma gör i ordning gröt!


Sen tog vi lite bilder iklädd pappas keps, kunde inte välja ett så får bli några stycken :-)


        

Puuuuuhh.

Nu är jag trött! Har suttit i flera timmar nu och gått igenom massa bilder och lagt upp på bilddagboken, ända från när Jenny var här och hälsade på oss i början av december tills idag! Så om ni har lust får ni gärna gå in och titta. Kommer nog mest hålla till här på bloggen, och lägger ju upp en del bilder här, men har så många så då är bilddagboken jättebra att ha. Gå in här och se om ni vill ha nått att göra i ett par timmar :-)

  

Måndag.

Idag har vi varit på långpromenad jag och Sarah, det var skönt! Det är grått och tråkigt ute och regnet "hänger" i luften, men var ändå väldigt skönt ute med ca 8 plusgrader och vi klarade oss från regnet medan vi var ute så det var bra:-)

                                                             
                                                   Sarah i vagnen innan vi gick ut.

När vi kom hem igen var både väldigt hungriga, så Sarah fick en stor portion med gröt (som hon för övrigt älskar), och själv åt lite rester efter igår. Har förresten kommit på ett bra sätt att ge Sarah lite vatten till maten nu. Har tidigare både provat med nappflaskan och ge med sked, men inget gick något särskiollt bra. Så har provat pipmugg nu och det fungerar super, eller är ju en god del vatten som rinner ut ur munnen med men hon får i sig en del med. Så nu älskar hon att dricka vatten när det är ur pipmuggen, hon blev helt exaltrerad när hon såg att jag tog fram den till gröten och sträckte och visade att hon ville ha, ville nästan ha den mer än maten:-)

Vi har precis legat på fällen och lekt och lyssnat på cd och sjungit och nu ligger Sarah på mage på en kudde här bredvid och tittar på vad mamma gör, gillar ljuset från datorn tror jag och helst ska hon vara med och skriva med så här kommer en hälsning från Sarah: kklwggggggggggggggg999kfelöjro34lqkqlqwwjbn43ju5ykh Detta får ni tolka som ni vill :-D


Seg dag.

Idag har väl egentligen inte varit en av mina bästa dagar... Sarah vaknade kl 6.30 i morse och var klarvaken, så det var bara att gå upp det... Och jag som hade tänkt och framförallt hade behövt sova lite längre, men men. Ska snart gå och lägga mig och hoppas på mer sömn i natt. Sen har jag varit trött och sliten dagen igenom, har dessutom ösregnat och blåst mycket ute idag så blev inte av att gå ut och gå idag heller. Vi som är ute varje dag och går, men idag orkade jag helt enkelt inte, men man måste väl få känna så vissa dagar också..? En seg dag idag alltså. Men snart är den över och jag hoppas på en mycket bättre i morgon! :-) Dessutom har Natalie åkt härifrån idag, och det känns jättetråkigt och tomt här utan henne. Men hoppas vi ses snart igen! 

Idag har jag lärt mig hur jag får in ett videoklipp här på bloggen, så tänkte visa två stycken. Först ett på Sarah när hon sitter i sin stol medan vi andra äter frukost och visar att hon vet precis hur man gör med skeden:-) Och ett när Natalie leker med Sarah!







Lördag.

Är alltid en så underbar känsla man får i kroppen när det blir lördag och helg. Förut när jag jobbade varje dag var det ju såklart att lördagen var speciell eftersom det var då man var ledig och man kunde sova ut. Sarah däremot bryr sig varken om att det är måndag eller lördags morgon så det är bara att tassa upp ur sängen och göra sig klar för en ny dag:-) Men lördagen känns fortfarande speciell och det är den dag vi kan vara tillsammans hela lilla familjen:-)

Idag har vi varit och sett på innebandymatch, Nornen - Sola. Andreas hade lånat bil från jobbet så att jag och Natalie och Sarah kunde ta oss till hallen utan att ta buss och byta flera gånger - underbart skönt var det. Gud vad jag saknar att ha bil, vore så skönt att kunna ta sig lite fortare till saker man skall och kunna handla lite mer än det lilla som får plats i korgen under vagnen. Men, men får ju en jäkla motion av alla gånger man går upp och ner för backen, och det är ju inte illa det! Efter matchen körde jag och Natalie och köpte mat från mc donalds som vi tog med oss hem. Andreas åkte vidare för att dömma en match i innebandy.

Nu sitter vi i soffan och äter godis och tar det lugnt. Har precis sett på körslaget, vad sjutton gör Magnus kvar?? Tycker han är så självupptagen och verkar bara bry sig om att han själv syns och hörs så är allt bra... Synd Nanne åkte, dom var bra idag. Natalie sitter här och håller på med lite läxor eftersom hon missar några skoldagar för att hon är här. Själv fick jag lite tid vid datorn, skönt att sätta sig ner lite. Känner mig så stressad hela tiden och har så svårt att koppla av, och hittar hela tiden på saker att det där måste jag göra och det där måste fixas.... Jaja.
Nu ska jag ta och försöka lista ut hur jag får in en film här på bloggen och på you tube, Natalie har filmat lite med kameran. Hmm, kommer nog inte gå så bra eftersom jag är världens minst tekniska människa :-P

                                                       Mamma och Sarah på innebandymatch
                                             Sarah och mamma på innebandyn.

                                                     
                                                           Natalie och Sarah.

                                                         
                                  Sarah somnade (otroligt men sant), trots allt liv i hallen.


Ps. Har nu försökt att få in film , men fattar ingenting. Jag ger upp.


                


Nu har julen städats bort.

Idag har vi haft städdag här i huset. Alla julsaker åkte bort, känns verkligen så tomt eftersom jag älskar allt som har med december och jul att göra. Men men nu är december slut och ett nytt år har börjat. Så det känns faktiskt lite skönt och fräscht att få sätta upp nya gardiner och vanliga pyntsaker. Natalie har varit jätteduktig och sett efter Sarah så att jag kunnat få gjort saker. Dom har det verkligen härligt tillsammans dom två, Sarah älskar verkligen att busa med sin syster och tvärtom. Önskar vi bodde närmare Natalie så vi kunde ses mycket oftare, vi kommer sakna henne jättemycket allihopa när hon reser hem på söndag.

Nu på kvällen har vi haft besök av Hanne, Johnny och Alexander. Vi åt tacos och var såklart tvungen att spela lite guitar hero. Så vi har haft en riktigt trevlig kväll här. PLUS att jag slog Andreas på guitar hero, på lättaste nivån, och på hans favorit låt:-D YES!!!! Såg dessutom (med ett halvt öga) på prämiären av Let´s dance. Vad sjutton har blondinbella gjort så att hon kvalifiserats sig att vara en av deltagarna på programmet? Jo skriver en blogg. Så nu bara väntar jag på att tv 4 ringer mig nästa år och frågar om jag vill ställa upp :-)

                                                          

                                                          

                                                          

                                                              

                                                        

Sarahs nya stol:-)

Ville bara visa att Sarah har fått sig en egen matplats:-) Hon fick ju sitta i matstol nu när vi var hemma i Sverige och det var helt perfekt. Så mamman fick ta bussen till ikea i tisdags och inhandlade en stol till lilla sessi. Hon sitter jättebra i den och jättepraktiskt med ett eget bord till med. Så här sitter vi och äter gröt och annat gott!

            


Torsdag.

Just nu är det guitar hero som gäller här hemma:-) Är såå kul! Andres är bäst (tror han iaf). Men vem är egentligen bäst att spela gitarr på riktigt?? Mm, just det och det är ju det som räknas. PUNKT.


                                                                      

                                                                      
                                   Nattis med gitarren

Idag har jag och Sarah varit iväg på en gruppträff och pratat av oss lite. Måste bara säga att Sarah är så stark, för när hon låg på mattan med dom andra bebisarna så fick hon tag på handen till en tjej som är mycket mindre än henne och hon klämde den så hårt att den andra lilla tjejen började grina och vägrade att släppa taget när jag skulle ta bort den. Rackar unge alltså. Natalie kunde inte vara med på det så hon fick vara med Andreas på jobbet. Men tror att hon gillade det faktiskt för när jag ringde så satt hon och höll på och målade skyltar:-)

Nu på kvällen har i tagit det lugnt, och Sarah har fått sig ett bad. Andreas har varit och tränat och jag har hjälpt Natalie att skaffa sig en egen blogg:-) Sarah hon höll sig envist vaken till pappa kom hem från träningen igen, ville inte sova. Hon somnade i min famn men så fort jag la ner henne och gick ut ur rummet så vaknade hon och gallskrek. Andreas tror att hon kanske är mörkrädd, men jag vet inte... Vi har ju alltid haft det becksvart i rummet när det är dags att sova för natten och hittills har det ju varit bra. Får bara se lite på det och om hon somnar bättre med lampan tänd får den väl vara tänd helt enkelt.

Nej ska väl ta och återgå till guitar hero och se till att slå Andreas en gång för alla:-D Och så blir det lite glass!
God natt!

         
                                     Världens sötaste badflicka!
      
         
                                         Världens sötaste datanörd :-D

                                                      
                                                  Sarah i pappas keps:-D

Nytt år - Nya tag.

Började ju så bra med bloggen, men så reste vi till Sverige i 2 veckor och det blev noll tid till datorn. Så nu tar vi nya tag igen:-)
Har som sagt varit hemma i Sverige i 2 veckor, vilket var UNDERBART. Första veckan spenderades nere i Skåne med Andreas familj och sen var vi hos mina föräldrar i en vecka. Har haft det så bra. Varit väldigt intensivt med alla man ska träffa och allt man skulle göra men så otroligt roligt på samma gång. Har en del bilder så dom får väl säga lite av vad vi har haft för oss. Tänkte lägga opp några här, men de flesta tänkte jag lägga in på bilddagboken. Så gå in där! missyoshi.bilddagboken.se

I måndags landade vi åter på norsk mark igen:-) men det har tagit ett par dagar att plocka ihop och tvättat och allt efter resan så nu börjar man komma in i vardagen igen. Känns lite tråkigt när man är van att så så massa folk omkring sig hela tiden, men lite skönt ändå samtidigt. Vi har förresten Natalie här hos oss:-) Var egentligen inte meningen, utan hon skulle flyga hem och vi hem i måndags men norwegian totalvägrade att låta henne flyga ensam eftersom hon inte hade nått pass. Idioter säger jag bara, visade ingen som helst omtanke eller försökte ens ordna så det kunde gå. Så det blev att hon följde med oss hem till Bergen:-) Men vad gjorde det? Alla var bara jätteglada för det och Sarah älskar när storasyster busar med henne. Så nu får vi lov att ha henne här hos oss ända tills på söndag!

                                            


                                            


                                                                                  
  
                                                                                  

                                                                                  

                                                                                  

                                                                                  

                                                                                  

                                                                                  

                                                                                  

                                                                                   

Har fler bilder, men då får ni kolla på bilddagboken:-)

GOD NATT!

RSS 2.0