Skrattattack!

Idag har regnet öst ner hela dagen, bara grått och tråkigt ute. Därför tänkte jag liva upp lite genom att visa dom här två filmerna på Sarah från helgen.


 

Igår var vi på helsestasjonen. Skulle egentligen inte mäta och väga denna gång utan vi skulle bara prata. Men jag vägde och mätte Sarah själv efteråt. Eller försökte i alla fall, spralligare unge får man leta efter. Om det nu var riktigt så var hon i alla fall 75 cm lång och vägde 9400gram!

Nu ska vi gå och hämta soptunnan, hej så länge:-D

Då var helgen över.

Helgen har gått allt för fort! Det har varit jättemysigt att haft dig här Pia! Vi saknar dig redan.

           
                        
                                                              Sarah och farmor!

Dagen började med strålande sol men när vi äntligen hade kommit oss ut så hade det blivit molnigt. Men var väldigt skönt med en promenad! 

                     

Sen var det dags för mig att ge mig av mot kyrkan för att träna lite innan konserten skulle börja kl 17. Det var ett musikspel (eller vad jag ska säga), där vi kören var med, en barnkör, två duktiga solister och ett band som spelade. Tyckte det gick väldigt bra men nu är jag trött och sliten efter all träning och framförallt att vi har stått så mycket. det har verkligen tagit på ryggen min. Andreas, Sarah och Pia var och tittade och Sarah var jätteduktig där hon satt i både pappas och farmors knä och tittade. Efter konserten var slut tog Pia flygbussen direkt för hon skulle med ett flyg i 8 tiden och Andreas och Sarah gick hem medan jag stannade kvar en stund för att hjälpa till att plocka ihop allt.

Nu sitter vi och ser filmen som går på 3:an och äter lite godis:-) Sarah har krånglat en del nu ikväll och vaknat flera gånger och skrikigt, förhoppningsvis sover hon ordentligt nu! Har säkert med tidsomställningen att göra. Vi får se hur det går med den, får ju hoppas att det blir så att hon sover en timme "längre" på morgonen nu.

Ha en fin kväll vidare!

        

   


Farmor Pia på besök!

Igår kväll kom äntligen farmor Pia hit. Hon hade med massa fint till Sarah och en varsin parfym till mig och Andreas. TACK så jättemycket! Oj nu glömde jag nästan det viktigaste, dilldippen ;-) Mmmm så gott, finns ju inte här i Norge så det var efterlängtat.

            
Underbart söt klänning med en dalahäst på. Detta är det enaste exemplar som finns då den är
specialbeställd av en jobbarkompis till Pia. 

            
                          En jättefin regnkappa. Ett måste här i Bergen ;-)

              
                                             Två jättesköna flisdressar!


Idag har jag varit borta några timmar på dagen och tränat inför konserten vi ska ha med kören imorgon kväll. Efter det mötte jag upp Sarah, Andreas och Pia nere på stan. Sarah hade fått solglasögonen vi provat på HM förut av farmor.

            
                                     Underbar bild! (Ser ni den lilla tanden i mitten?)

Vi fikade och kikade runt lite och tog sedan bussen hemåt igen för att handla mat och bara mysa hemma.
Nu sitter vi och ser på Robinson och äter av dilldippen;-)

Hoppas ni har en fin lördagskväll!

        
                                                       På café.

       
                  
                   
                          
                                         
God natt önskar Sarah alla er!

Gårdagen.

Igår gick dagen verkligen i ett så fick aldrig dit att skriva något, så det får vi ta igen idag:-)

Igår blev Sarah 8 månader! Herregud tyckte det var nyss jag skrev här att hon blev både 6 och 7 månader... Ja tiden går.

         

Gårdagen började med att vi skulle på babysången. Det var avslutning med den gruppen och alltså sista gång. (Vi ska fortsätta efter påsk.) Så meningen var att alla skulle ta med sig något att äta så skulle vi äta lunch efteråt. Eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma till bakning, så skyndade vi oss ner till ica och skulle handla med oss några kakor. Men det var sån himla kö och kassaapparaterna krånglade så vi fick springa i full fart och var nästan 10 min sen, men som tur var var 80% av alla adra det med så det hade inte hunnit börja. Efter sången åt vi en jättehärlig lunch med pajer, sallader och kakor:-) Massa mat, så jag kunde lika gärna ha struntat i den där turen in på ica.. Jaja, nu har vi kakor hemma i alla fall:-)

                        
           Mammor och barn.                 Sarah och Vegard.                 Sarah gräver i lådan.

Efter sången gick jag och Sarah och handlade lite på lagunen och sen gick vi hem och städade lite. Sen var det dags för mig att skynda iväg till kyrkan igen för att träna hela kvällen inför en konsert vi ska ha på söndag.

Idag har v en riktig seg förmiddag här, ska dammsuga lite snart och så ta mig en dusch.
Ikväll får vi jättemysigt besök av farmor Pia som kommer ända från skåne och ska hälsa på oss här till söndag:-)
VI LÄNGTAR!!!!

Mysigt besök.

Jaha det gick ju bra det där med att jag skulle lägga mig i tid... Jaja, jag ska strax hoppa i säng.
Imorse vaknade Sarah vid 6 tiden så jag gav henne en flaska med 200 ml ersättning, hon slukade den. Sen låg vi och gosade en stund och ytterliggare en stund senare så somnade hon om:-) Och sov till 8 kanske. Så hoppas hoppas hon kan göra så varje morgon nu ;-) 

Idag har jag och Sarah haft mysigt besök av Hanne och Alex. Sarah sken upp som en sol då hon hörde det knackade på dörren och någon som sa - hej:-) Vi tog en härlig promenad gick sen hem hit igen och åt lite lunch, pratade och lekte:-)
Tack för en jättefin dag!

                
                       Sarah provar solglasögon på HM, tror hon ska få ett par sen för solen
                        skiner alltid mitt i hennes ansikte när vi är ute och går. (När den är
                        framme, inte så ofta alltså ;-)

                         

                                                                                  


Måndagskväll.

Borde verkligen ha lagt mig för länge sen, klarar inte att vara vaken så sent eftersom Sarah vaknar så tidigt. Så jag har bestämt mig för att jag verkligen ska försöka vara i säng senast kl 22:30 om kvällarna! Måste få mer sömn, men vet ju inte om det hjälper så mycket ändå eftersom jag vaknar 200 ggr om natten. (Ok, nu tog jag i lite kanske) ;-P

Idag var jag och Sarah upp och lämnade jobbsöknaden i barnehagen. Men får vänta för söknadsfristen går ut först i början av maj, och dom börjar och kolla och kalla in till intervju tidigast i sluten på april. Jaja, jag har i alla fall varit dit och visat mig personligen, så jag har gjort det jag kan i alla fall :-)

Har bestämt mig nu att jag ska sluta amma helt. Har länge nu endast ammat en gång på morgonen (är Sarah eget val, eftersom hon inte visar intresse att vilja ha). Men nu funkar inte det heller nå vidare eftersom hon knappt suger nått och bara vänder bort sig och pratar eller "leker" med bröstet i stället. Inte blir hon mätt heller. På ett vis känns det skönt att jag äntligen kan släppa taget om detta med amningen, men samtidigt så sorgligt. Har verkligen känts lite som en "press" att man ska amma sitt barn fram till dom är ett år, man hör ju det överallt. Men om nu Sarah inte vill längre, är jag en dålig mamma för det?? Hon är ju trots allt 8 månader snart och hon får ju mer än nog annan mat. Då ger jag henne hellre en flaska med ersättning på morgonen när hon vaknar så att hon blir ordentligt mätt och kanske till och med somnar om en stund till på morgonen? Skulle vara helt toppen, för sliter verkligen med hennes "sovpass" om dagen. Får det inte till att stämma för nu sover hon sista gången vid 2 - halv tre på eftermiddagen och då är det alldelses för lång tid för henne att hålla sig vaken till kl 19. Nu blir hon jättegrinig och trött vid 5 - halv 6. Hmm, någon som har någon idé?

Nej nu är det nog svamlat för idag och det är på hög tid att hoppa i säng.
Kram och godnatt!

                  
                                                     Läser bok med pappa.

                 
                    Kvällsmys med pappa. Sarah är jätteintresserad av att "ta" på oss, överallt
                    ögonen, inni näsan, i öronen. Hon älskar att dra mamma i håret och brukar
                     länge kunna ligga och bara pilla på mitt örhänge:-) Är så roligt att hon
                     är så "med" och så nyfiken på allt omkring sig. 

                                                  ♥
Mamma och pappa älskar dig♥


Grattis gammelfarmor!

Sarah önskar gammelfarmor Kerstin ett stort GRATTIS på födelsdagen och skickar en stor puss och kram till dig!

            

Idag har det varit grått och regnigt hela dagen så vi har haft en riktigt slappardag här hemma och bara tagit det lugnt och skönt. Nu sover Sarah för natten och Andreas har åkt iväg för att se fotboll i regnvädret, Brann - Stabaek. Själv sitter jag här och tänkte att jag skulle skriva en jobbsöknad. Dom söker efter två stycken barnehageassistenter (en fast tjänst och ett vikariat) i den barnehagen rätt här uppe där vi också har sökt om barnehage plats till Sarah i 1:a hand. Det skulle ju vara helt toppen om jag kunde få det, plus att om jag skulle få jobb där så har Sarah en garanterad plats också:-) Så tänkte vi skulle gå upp och prata med chefen där och lämna en söknad i morgon. Hoppas hoppas jag skulle kunna få det, hade varit helt toppen!


Jag är med och tävlar i en tävling hos mammabeckas.blogg.se och om jag nämner tävlingen här i min blogg får jag en extra lott:-) Man har chansen att vinna ett presentkort hos vimsadekor.se Det skulle ju inte vara helt fel, men men får se om man har en chans bland ett 100-tals andra....

Ha en fin söndagskväll vidare!

2 års kalas!

Idag var vi hembjudna till Alexander för att fira hans 2 årsdag. Åkte vid 10 tiden i förmiddags och kom hem i 6 tiden nu på kvällen. En riktigt riktigt mysig dag har vi haft med mycket gott att äta:-) Hoppas du gillade presenten din Alex!
Här kommer dagen i bilder!
  
                       
                                                            SARAH OCH ALEX!

    
               
                                   Grattis Alex!                                                      Alex öppnar paket.

    
               
          Johnny och Alex.                                                 Pappa och Sarah.

   
               
                          Alex var så himla söt och ville gosa med Sarah.

                      
                  
                                       Sen blev båda trötta och somnade :-)

           
                                                  Tack för en fin dag!


Nu har vi ätit god fruktsallad och sett på första avsnittet av årets Robinson. Verkar väldigt annorlunda i år än tidigare jag sett, mycket hårdare och tuffare så kan nog bli spännande och kul att följa det:-) Nu blir det film.

Önskar er alla en riktigt GOD HELG!

Härliga fredag!

Underbart, vi vaknade upp till strålande solsken idag igen:-) I dag har vi gått tur i arboretet (nu vet jag hur det stavas :-D) med Birte, Amalie, Nina, Alva, Synnöve och Joaqin. Arboretet är en botansik trädgård och jag har för mi att jag läste att det finns omkring 5000 olika blommor och planter där, måste vara kanonfint att gå där i maj-juni när det börjar att blomma. Låg jättefint inne i skogen och med sjöar runtom, gamla hus och fina vägar att gå på.  Hade aldrig varit där innan så jättekul att se något nytt och underbart med skog:-) Så hit ska vi absolut åka igen, skön och avslappnande plats. Så vi har haft en knalldag idag!

               
                                                         Mamma oc Sarah.

       
                
Sarah hade det bra i vagnen.                                                 Fint!

       
               
             Blondehuset.                               Joaqin.                                     Fikapaus.

När vi kom hem igen gick jag och Sarah ner och handlade lite mat, och en present till Alexander (vi ska på 2 års kalas imorgon). Sarah fick även en hink och spade av mamma och självklart var vi tvungna att prova dom i sandlådan när vi kom hem. Tog en filt som sarah fick ligga/sitta på - hon älskade det. Och framförallt gillade hon sanden, var jättespännande att ta på sanden och hon kastade den hej vilt omkring sig. Behöver jag säga att hon var full i sand efter det? Provsmaka hann busungen också göra när mamma kollade bort en sekund ;-)

         

                                      


Full rulle!

Idag har verkligen dagen gått i ett känns det som. Morgonen började med babysång, det var näst sista gången idag. Efter påsk är det dags för en ny grupp att börja. Men vi tyckte det var så tråkigt att inte få fortsätta så vi blev erbjudna att få fortsätta i en "extra" grupp med lite större barn - jättekul:-) Efter sången gick vi (jag, Birte, Nina och Synnöve + plus alla barn såklart) och fikade på lagunen. Har varit strålande sol idag så var underbart att få vara ute och njuta den. 

                              
    Nyfikna - Sarah och Amalie.             Efter babysången.                      På café.

Vi handlade mat på hemvägen och när vi kom hem stannade vi ute. Tänkte att jag skulle passa på att tvätta fönstren medans Sarah sov, men självklart så vaknade hon precis när vi rullade in på gården. Hon fick lite banan och päron yoghurt i vagnen, sen fick hon syn på massa barn som skymtades uppe på lekplatsen och skrattade och skrattade och hon gjorde allt för att få en skymt av dom ifrån vagnen:-) Så då gick vi upp där och satte oss, Sarah blev snabbt populär hos några tjejer som blev helt saliga när dom fick hålla henne:-) Efter det hann jag precis börja på med fönstren igen då Andreas kom hem och tog med sig Sarah in. Kändes så himla skönt att få det gjort, och som Andreas sa: - Nu ser vi ut igen ;-)

Sen blev det middagslagning och bullbakning. Och jag har även hunnit dammsuga och gjort det lite helgfint. Är en så skön känsla att ha det någelunda fint och rent när helgen kommer. Så jag känner att jag har varit rätt så duktig idag faktiskt, fått mycket gjort. Imorgon ska vi eventuellt ut och gå tur vi i mammagruppen på abboreet (stavning?), så hoppas att solen kommer stråla lika fint då som idag!

                               
                 Fina!                                                Goda!                               Lite björkris får pryda
                                                                                                                    i en stor vas på golvet.

En ny tand!

Nu tror ni förstås att det är Sarah som har fått sig en ny tand. Men nej da, mamma Johanna som nu är inne på 23:e levnadsår har fått en ny tand:-) Är det möjligt?  Imorse undrade jag varför jag hade så himla ont inne i munnen, kändes liksom som ett sår. Så när jag tittade i spegeln så såg jag att längst inne i den vänstra nederkäken så är det på väg upp en visdomstand. Trodde inte det var sant, kan man få en tand så här sent??? Gör väldigt ont och den ser inte ut att växa helt riktigt heller, ser inte hel ut på nått vis som om den är trasig. Jaja, har hört att detta ska göra ont så får förberda mig på lite smärta. Men som jag själv säger så har jag en hög smärttröskel, men den kommentaren har både Andreas och min mamma bara skrattat åt. Förstår inte det, för jag har hög smärttröskel :-D

                 
                                                      Nybadad Sarah!

HEMSK start på morgonen!

Sarah vaknade ungefär som hon brukar i 6 tiden. Då tog jag över henne i vår säng och försökte amma lite. Sarah var pigg och glad och klarvaken och "lekte" där emellan mig och Andreas. Själv var jag så trött att jag visste inte vart jag skulle ta vägen, så jag blundade och slumrade till. Strax senare hör jag en enorm duns och så skrik. Sarah hade ramlat ned på golvet från våran säng. Både jag och Andreas studsade upp och det var dom hemskaste sekunderna jag varit med om i hela mitt liv. Jag reagerade genom att strörtgrina och kände mig som världens hemskaste mamma. Varför skulle jag somna om??? Men jag trodde att Sarah låg "säkert" där emellan oss, men hon hade alltså rullat ned till fotändan och därfrån föll hon ned i golvet. Det är första gången hon gör illa sig riktigt ordentligt, men usch jag har aldrig någonsin kännt mig så rädd! Hon skrek en stund, men sen blev det bättre och hon började skratta och var som vanligt igen. Är lite rött på vänstra sidan pannan/huvudet, så blir kanske en bula. MEN huvudsaken är att allt gick bra, kund eha gått värre.

Så ingen bra start på dagen alltså, men nu har hon fått gröt och jag tänkte vi skulle göra oss i ordning och gå ut. Solen tittade fram nyss och jag trodde det skulle bli fint ute idag, men nu hänger regnet som vanligt i luften. Jeje, that´s life!

               

Trött!

Nu har jag precis kommit hem från en 3 och en halv timmes körträning. Puh, känner mig rätt sliten i halsen. Men vi ska ha en konsert i kyrkan nästa söndag så blir lite mer träning nu, plus att barnkören som också ska vara med på konserten var med för första gången idag. Satt och tänkte på att det inte var så länge sen jag själv var i den åldern, och snart kommer Sarah dit. Herregud, svårt att tänka sig, men hon kommer alltid att vara mammas bebis ;-)

Måndag.

Jobb, jobb, jobb?!?! Sitter här och håller på och kikar runt om det finns nå jobb. Men är ju så svårt när man inte har någon vidare utbildning... Är mest butik jobb, och förresten finns det inte många av dom heller. Men är ju så svårt p.g.a. dom jättejobbiga öppettiderna, ända till kl 21!!! Måste ju ha ett "dagjobb" för att allt ska kunna funka här hemma med Sarah i barnehagen, Andreas jobb, träning o.s.v. Sökte på 2 jobb i helgen, men tror knappast att jag kommer ha någon chans att få något av dem. Men men försöker ju i alla fall:-) Jag har ett jag vet. Men kommer inte funka om jag måste jobba helger, kvällar o.s.v.

Sitter här och ser på familjenn annorlunda, hel härligt program det:-) Men till och med jag som vill ha många barn, har konstaterat att 10 st är nog ett par för många;-) Andreas kom precis hem från ett möte med innbandyn och Sarah sover.  
En vanlig måndag alltå.

Måste ju som vanligt visa en bild på dagens Sarah, här sitter hon i soffan strax före sängdags. Vi hade myst i soffan och tittat på hennes videoklipp. Hon älskar att se sig själ och tjuter till av skratt. Härligt!

                    

Söndagsklädd:-)

              

Så här fin var Sarah idag, med klänning från lego som hon fått av farmor och med lila rosett i håret.
Vi var iväg på familjegudstjänst i förmiddags eftersom vi från babysången skulle vara med och sjunga och visa upp oss och vad vi kunde:-) Var väldigt många i kyrkan eftersom det var 2 st dop också. Sarah skötte sig verkligen exemplariskt och hade fullt upp med att se på alla ljus och människor och framförallt den där konstiga mannen som stod längst fram och pratade - prästen :-) Efteråt stannade vi och fikade och jag vet inte hur många tanter och farbröder som kom fram och ville hälsa på lilla sessan, hon var minst sagt populär. Gissa om mamma var stolt då när man fick höra så många fina komplimanger!

Sarah blev sen så trött att hon somnade nästan direkt jag la henne i vagnen, och vi gick vidare hem. Lät vagnen stå ute och tänkte att jag skulle skynda mig att göra mig något att äta innan Sarah skulle vakna. Det hann jag! Sarah sov, hör och häpna över 1 och 1/2 timme!!! Vet inte hur många gånger jag var i dörren och kikade och tittade till henne så hon andades. Trodde ju att något var fel, men hon var nog bara trött:-) 

                                 
                                     
På eftermiddagen har vi lekt och haft det mysigt. Vi var också ut och gick en tur här i området. Hade Sarah i babybjörnen framåtvänd så hon fick titta på allt. Det älskade hon och varje gång vi mötte några människor vart hon helt galen och tjöt av skratt:-) Vi provade också att gunga här uppe vid lekplatsen, det var en "hit"!

Nu ska Sarah få sig ett bad och sen är det sängdags om inte allt för länge.

                

Klapp klapp!

   ♥♥♥
                       

Idag har jag och Sarah haft en riktigt mysig dag, (ända fram till halv fem). Då började Sarah gnälla och gnälla och gnälla och gjorde det in princip helt tills hon somnade kl 19.30, förutom en liten paus på 5 minuter då det var keno på tv:en (Sarahs favorit program). Då blev hon helt knäpptyst och bara stirrade på tv:en men när det var slut och reklamen började så satte det igång igen. Känner mig så hjälplös när hon inte kan berätta för mamma vad som är fel, men gissar på att det kanske var magont, för hon bjöd mig på 2 ordentliga bajsblöjor på kort tid. Hoppas hon får sova gott nu och vakna upp glad i morgon:-)

Måste bara visa en liten videosnutt på snuttan från idag. Här visar hon att hon kan klappa. (Är pappa som lärt henne det) och så har vi tränat och tränat och tränat, och när vi säger bravo lyser hela hon upp:-)

  

Tidigare idag var vi ute på en lång härlig promenad och då var Sarah så nöjd, så nöjd. Hon älskar att sitta och se på allt som händer runt henne. Först gick vi ned till Ica för att tippa till pappa. Tänk att det ska vara så svårt att göra det, trots Andreas förklarat hur jag skulle göra så fattade jag inte, men fick i alla fall snäll hjälp:-) Så det var riktigt duktigt av mig. Har förresten ingen aning hur matcherna gått, så kanske man sitter här och är miljonär nu... (Önsketänkade, jag vet). Men vem vet?
Sen gick vi vidare och så tog vi en tur till lagunen och Coop för att handla lite. Så nu har vi äntligen en:
                                                           
Micro. Ja, jag vet vi måste vara en av dom sista som inte hade en sån. Men har inte varit i så stort behov tidigare. Den var på tillbud och den kostade bara 299;-  så jag slog till. För nu är jag så fruktansvärt trött på att värma all Sarahs mat i vatten bad och allt vad det heter. Dessutom är det så mycket enklare att värma på rester från middagen. Så tycker inte det var ett dumt köp alls, är ju inte världens bästa kanske men duger fint till oss just nu:-)
Hade däremot inte riktigt tänkt på hur tung den var och hur skulle jag få hem den med en barnvagn?Då hade jag riktigt riktigt tur och träffade på Hanne och Johnny i kassan och dom var så snälla så dom körde hem den till oss. TUSEN TUSEN TACK!!!!
Sarah hon tyckte att kartongen den låg i var mest spännande:-)

                                                            

Nu har jag suttit och tittat på melodifestivalen och den är precis slut. Blev lite förvånad att det var Malena Ernman som vann, inte för att låten var så dålig men men "folket" ville det och då blev det så. Själv gillade jag flera, men faktiskt Alcazars var inte alls dålig. Gillar dom inte annars, men detta var en riktigt dans låt man blev glad av. Jaja, nu är det i alla fall över och vi får hoppas på svensk seger i maj!

Tacokväll.

Ikväll har vi haft mysigt besök av Hanne, Johnny,  Alex, Chrille och Camilla. Ätit massa god taco så nu sitter jag här och är fortfarande proppmätt. Tänk att man aldrig blir trött på den maten, det är ju bara för gott. Sarah lilla älsklingen hon hade inte sovit sedan klockan 2 i eftermiddags och somnade inte förren vid 8 nu på kvällen. Det är 6 timmar!!! Helt sjukt att hon klarade vara vaken så länge, men hon var verkligen helt slut lilla stumpan. Får hoppas på att hon sover gott inatt i alla fall.

Tidigt imorgon bitti reser Andreas till Stavanger för innebandy, så då blir jag och Sarah ensamma tills på söndag kväll. Vi får se vad vi ska hitta på. Nej nu är det dags att hoppa i säng, är så trött. God natt!

                          

Babysång och mammalunch.

Det är vad dagen har gått i idag:-) Morgonen började alltså med babysång som vanligt på våra torsdagar. Är verkligen så himla roligt och extra roligt var det idag för vi var så många. Var även en man där och knäppte massa kort på alla fina bebisar och så tog vi en grupp bild, dessa ska användas på en gudtjänst på söndag i kyrkan (då ska vi på babysången även vara med och visa vad vi kan, haha). Förhoppningsvis får vi kanske bilderna på en cd så kan jag visa er sen:-)

Efter babysången var vi i vår mamma grupp bjudna hem till mysig lunch hos Nina. Som tur var hade Birte bil idag så vi slapp gå i ösregnet. Glömde tyvärr kameran så har inga bilder därifrån idag. Men jag är så otroligt glad avv vi har en så mysig och bra mammagrupp, kunde verkligen inte ha blivit bättre. Sarah både åt maten glatt (spagetti och köttfärsås på burk) och sov i närmare en timme där!!! Båda sakerna är ovanligt, men hon verkade ju trivas så kanske hon kunde få bo där ett tag;-) Nej skämt osido, jag kan ju inte vara borta mer en ett par timmar så saknar jag henne enormt och känner att det är nått som fattas.

När vi kom hem så busade vi och läste böcker i sängen. - Älskade unge, du är verkligen det finaste och bästa som finns och det blir bara roligare och roligare för varje dag som går eftersom du blir mer och mer "med" i allt och du gör nya framsteg hela tiden! Sen kom Andreas hem från jobbet och myste med oss, är så underbart att se hur glad Sarah blir när pappa kommer hem, det är kärlek det! <3

Här kommer två små videosnuttar och några bilder.





                     

                                                     

Våren är här:-)

Dagen idag startade med ett besök på helsestasjonen, det andra för den här veckan:-) Men var så kort tid vi fick i måndags så vi fick fortsätta idag. Är så glad att få komma dit och prata om sådant man undrar över och Gro (vår helsesöster) är verkligen hur go som helst. Vi pratade en hel del om sömnen och mat idag. Sarah vaknar ju alltid så tidigt på morgonen så fick lite råd och tips. Hon sa också att det egentligen är en väldigt bra tid att börja sova i eget rum, vilket jag också tycker. Skulle vara skönt att kunna gå in i sovrummet och kunna slå på en lampa utan risk att Sarah vaknar, men samtidigt känns det sorgligt på något vis tycker hon är så liten än... Men tror det får vänta till efter att vi varit i Sverige och hälsat på.

Har verkligen varit underbart vår väder här idag, riktigt varmt i solen. Jag och Sarah har varit ute många timmar idag. Har varit ute och gått 2 st ordentliga promenader, sedan har vi suttit lite här uppe på leksplatsen och bara tittat på allt och inget. Var underbart att kunna sitta ute med Sarah i famnen och inte frysa ihjäl på kuppen, och höra på alla fåglar som kvittrade. Nu tror jag verkligen våren har kommit, eller hoppas i alla fall:-)

                    
                                                             Sarah är redo för ett kvällsbad!

                      
                                      Sarah i vagnen.                                        Under mina vissna ljung
                                                                                                           som jag hade i blomlådan
                                                                                                            hittade jag dom här:-)

                      
                                  Mamma och Sarah.                                          Hur är det möjligt??


GRATTIS!

                      


Stort GRATTIS till farmor Pia som fyller 52 år i dag:-) Sarah skickar massa pussar och kramar till dig! Snart får vi träffa dig, det längtar vi efter!

Idag har vi varit på helsestasjonen och haft mammagrupp träff och för att titta längd och vikt. Vi ska tillbaka igen på onsdag för det var så kort tid idag p.g.a. att alla skulle in, så vi fick en ny tid. I alla fall så väger Sarah nu 8790 g och är hela 74 cm lång. Stora tjejen ju:-)
Så här ser hennes längd och vikt ut från födseln till idag:
                   
                                             VIKT:                  LÄNGD:
Födseln                              4650 g               56 cm
3 dagar                               4450
2 veckor och 2 dagar       4940
3 veckor och 4 dagar       5185
1 månad och 1 vecka      5575                   60
2 månader och 3 veckor 6590                   65
4 månader                         7190                   68
4,5 månad                         7245                   70
5,5 månad                          8070                  70,2
6 månader och 3 veckor  8330                  72
7,5 månad                          8790                  74 


                    


              

Ännu en vecka är över.

Guud vad tiden går fort, nu är det redan söndag igen. Önskar verkligen det gick att stanna tiden ett tag, för jag vill hinna njuta av Sarah så mycket som det bara går. Dagarna bara rinner iväg och hela tiden lär hon sig något nytt:-) Är verkligen helt underbart att få vara med om detta, att få se sitt barn växa upp - mäktigt. I helgen har hon t.ex. lärt sig att klappa (tror jag), vet inte helt om hon förstår riktigt ibland klappar hon ihop händerna efter att jag eller Andreas visat, och ibland så klappar hon ned i bordet. Hon är så duktig våran lilla tjej:-)

Vi har haft en lugn och mysig dag idag. Jag har gått igenom lite papper och försökt skriva en jobbansökan, tänkte att jag skulle skicka iväg några så får vi se. Sen tog vi en promenad för att se om det fanns någon bra film vi kunde hyra, men ingen av oss fastnade så där speciellt för någon så vi gick därifrån utan film. Går ju en Beck film nu, men den har vi redan sett. Förresten det höll jag på och glömma, jag var ute och sprang en vända här på kvällen. Fy vad trött jag blev, nu ska jag verkligen försöka att motivera mig själv så jag kommer ut på en springtur i alla fall ett par gånger i veckan. Ska verkligen gå ned i vikt nu!

Ha en riktig god söndags kväll vidare allihop!

Lördag.

Imorse fick jag lite sovmorgon, det var så skönt:-) Eller ja Sarah började väl vakna vid 5 halv 6, försökte stoppa in nappen men nej hon var vaken (som vanligt). Så fick hon komma upp och ligga i våran säng och fick mat. Men somna om igen? Nej det är inte att tala om, ligger där och pillar på mamma och pappa och pratar:-) Är ju verkligen det underbaraste som finns, men så tidigt på morgonen, njaaee... Så jag la Sarah under Andreas täcke och sen somnade jag om:) Sen vaknade jag och då hade dom gått upp, så då var det väl lika bra att jag sov en stund till tänkte jag. Så fick sova ända till halv 10, vet inte sist jag fick det?!

Vi har haft en mysig dag här hemma alla tre idag, bara tagit det lugnt och skönt och varit ute och gått och lite sånt. Provade på ett nytt pizzarecept nu på kvällen. Det hade vunnit någon tävling som bästa pizza och receptet stod i tidningen så vi tänkte att vi skulle prova, och super gott var det. Det var marinerade kyckling fileér skurna i småbitar och så blandade man dom med soya, sweet chilisås och jordnötssmör. Kan absolut rekomendera det!

                                 
  - Hej hej härligger jag under stolen.    - Åh, dumma stol...                     Mot bollen...... :)


                 
                                           Dom två bästa i hela världen, älskar er!

                 
                                                                   GOD NATT!

Helg!

Idag hade Andreas tagit ledigt från jobbet och var hemma. Det passade helt utmärkt eftersom jag skulle iväg på ett möte och slapp då ha Sarah med mig. Så Sarah fick vara hemma med pappa idag, medan mamma var borta i 4 timmar! Hjälp vad konstigt det kändes att vara utan henne sådär länge mitt på en dag. Kom på mig själv att jag tänkte ta hissen, när jag nu kunde gå, och gick en längre väg när jag egentligen kunde ha tagit en genväg. Haha, men är ju så van att ha barnvagnen hela tiden, så det kändes lite konstigt. Bara det att sitta själv på ett "vanligt" säte i bussen:-) Och även om mamma saknade Sarah så var det skönt att få komam iväg lite på egen hand. Och Sarah hade det ju toppen hemma hos pappa:-) Det hade gått jättebra att äta "mat" idag, spagetti och köttfärsås. Andreas måste ha nått hemligt knep;-)

Idag har jag gjort snickers som godis till helgen och så har vi ätit plankstek till middag, mmmmm :-)

                                           
                            Gottigott:-)                                                   Krulltotten:-)

Förresten kan jag meddela alla som är intresserade att jag och Sarah kommer till Sågmyra - Sverige den 6 april, och vi stannar i hela 3 veckor:-)

Ha en riktigt god helg!

Torsdag.

Idag tog jag och Sarah bussen ned till stan för att hälsa på mitt jobb och för att se om Laila var där, för att prata om "framtiden". Såklart var hon inte där idag utan på den andra butiken på lagunen. Kändes ju lite onödigt att ha åkt buss nästan en timme för att sen ta bussen tillbaka och gå till lagunen som inte alls ligger långt ifrån där vi bor. Men men vi fick oss en trevlig liten tur i alla fall. Väl framme på lagunen så var i alla fall Laila där och det var ju bra:-) Har in princip inte varit på jobbet alls sen Sarah föddes så jag var bra nervös för att komma dit, tänk om jag inte hade något jobb kvar? Men självklart hade jag det:-) Så känns som en liten sten lyfts från hjärtat för det med jobbet har jag gått omkring och tänkt på massa. Så vi pratade lite om hur allt kunde lösas, om jag eventuellt kunde få byta butik och lite sånt. Men vet ändå inte hur det kommer att bli om jag måste jobba flera pass med "kväll", är ju öppet ända till 21 om kvällarna.... Så vi får se hur alting blir. Jag har i alla fall ett jobb:-) Men ska titta runt lite vad annat "dagsjobb" som finns. Allt måste ju stämma med lämning och hämting av Sarah på dagis, Andreas jobb, träningar o.s.v. INTE LÄTT.... Tänk om vi hade haft släkten lite närmare... Jaja, känner mig i alla fall lite positivare idag! :-D


En liten filmsnutt av Sarah från idag.

 

Gjorde i ordning en smörgås med leverpastej till Sarah nu på kvällen, skar den i små små bitar och trodde hon skulle stoppa i munnen, men gjorde hon det? Nej, hon blev skitsur och ville inte alls smaka. Men det var väldigt roligt när dom små bitarna fastnade av leverpastejen på fingrarna:-D

                                                           

Onsdag.

Idag har jag verkligen försökt att få städat lite här hemma, och då menar jag försökt. Sarah ville inte helt detsamma och rullade runt och var överallt och ville inte helt göra sig nöjd förren hon var i mammas famn:-) Så vi tog en paus och gick ut och gick en tur och det var underbart skönt det, tyckte vi båda. Även om det har blåst helt sjukt mycket här idag.
Sen kom Andreas hem och jag kunde äntligen få lite gjort. Så medan jag städade så tog pappa och Sarah och bakade lite kakor:-) Ja ni hörde riktigt.

                                    
              Riktigt goda var dom:-)                          Sarah smakar babykex:-)

Vet förresten inte hur jag ska göra för att Sarah ska äta "mat". Provar både burkmat och potatis jag gjort själv. Hon äter lite skeptiskt ett par skedar sen är det tvärstopp. Hon får kväjningar och kniper igen munnen så jag har inte en chans att få in nå mer... Någon som har ett förslag på hur jag kan göra? Gröt älskar hon och kan äta hur mycket som helst, men mat? Nej...


Heldag med Joanna:-)

Idag har jag och Sarah haft en jättemysig dag med Joanna. Hon kom och hämtade oss och så styrde vi kosan mot Åsane. Där åt vi god lunch, kikade runt i massa olika affärer och gick sen till ikea för att titta runt där:-)
Så idag har jag verkligen haft en toppendag, är så glad att ha dig som vän! Vi bestämde oss dessutom för en "dejt" på lördag, då blir det bio:-)

                                         
                         Joanna och Sarah.                                   På ikea.


                                                    

Hittade 2 st kjolar för 99:- på Gina, guud så mycket vårfint det fanns där. Tänkte den gråa kunde passa fint till tights och stövletter och den jag älskar marin randigt så den andra blir kanon till sommaren. På ikea fyndade jag en limegrön bordslampa till hallen och ett säng överkast (som jag tänkt lääänge att jag vill ha), älskar billig kroken, den är topp och man kan hitta mycket fint; för en billig peng-)

Måndag.

Idag har jag och Sarah varit ner på stan en sväng, och jag hade också en timme hos doktorn. 
Det känns verkligen som om våren är i antågande nu, och det börjar också synas på träden:-) Knoppar på blombuskarna här utanför har vi därmot haft länge:-) Längtar så mycket till det blir sommar och varmare! Man slipper ta av och på massa varma kläder och allt vad vagnpåsar och filtar heter, ahh det blir härligt!

                    
                                                                     Världens finaste!

                         
      Sarah i väntrummet.                           Vår snart?                        Sarah och pappa läser 
                                                                                                                       skvallerblaska:-)



RSS 2.0