Utelåst...

En sak jag lärt mig idag: Ha alltid en extranyckel ute!

Slutade tidigt på jobbet idag så jag och Sarah stannade ute här på lekplatsen när vi kom hem.
När vi senare kom in och klädde av oss så såg jag inte Sarahs vantar som jag visste att hon hade haft på sig. Så jag tog bara på mig tofflorna och sprang upp för att se. När jag kom tillbaka igen så var dörren låst. Av Sarah. Med bara Sarah inne. Så där stod jag i bara tofflor ingen jacka ingenting och det blåste iskallt. Fick total panik och bankade på ett fönster till Sarah kom dit. Jag var jättearg och rädd och där stod hon bara på innsidan och log glatt och ropade "hej mamma"! Sa till henne att hon måste ta hennes lilla stol och ställa vid dörren och vrida upp låset igen. Hon ställde stolen där och provade och provade men fick den inte upp. Till slut började hon grina och vart ledsen och då fick jag ännu mer panik. Sprang in till grannen och lånade telefonen och ringde till Andreas. Han var kvar på jobbet, men skulle skynda sig hem. Fick låna en jacka av grannen och fick Sarah att öppna ett fönster (tänkte att jag kunde klättra in där.) Men fönstret går bara att öppna en viss del sen så måste man haka upp ett lås på innsidan, vilket jag såklart inte nådde. Stod där och prövade och prövade men gick inte. Sen kom äntligen Andreas hem och kunde låsa upp. Hur länge jag stod där? Vet inte men kändes som en evighet.
Var helt skakig och frusen och rädd flera timmar efteråt. Usch hemsk känsla var det att bara stå där och inte komma in. Tänkte till och med tanken på om jag skulle krossa ett fönster. Tur var gjorde jag inte det..

Så en sak jag lärt mig idag: Ha alltid en extra nyckel ute!


Vår för en dag!

Våren kom. Våren gick.
Nej riktigt så är det väl inte men igår hade vi en kanonfin dag med strålande sol och man kände att den riktigt värmde. Idag vaknade vi upp till sommartid och till nyfallen snö:-) Den regnade dock bort under dagen.

Vi har haft en lugn och mysig helg tillsammans hela lilla familjen. Känns som om det var en stund sedan sist. 

           
                                 Sarah och Emma åt lunch ute igår.

           

           
                   Vi gick till lekebutiken där Sarah fick den här fina sparkcykeln.
                   Lite svårt var det nog, men perfekt för henne som behöver träna
                   balansen litegrann.

Annars är allt som vanligt här. "Trotset" fortsätter... Tips någon??
Hon kan vara så otroligt bestämd och envis. Men samtidigt är hon ju den sötaste och finaste lilla tjej i världen!
Hon är fantastisk duktig att hitta på lekar och sysselsätta sig med en det ena, en det andra. Så otrolig vild och härlig fantasi så jag och Andreas bara tittar på varandra och skrattar när vi hör allt "tok" som kommer från den lilla munnen:-)

Idag blev det ingen middagsvila för Sarah. Allt är ju lite konstigt när man ställer om tiden, det tycker jag med fast jag är vuxen. Tror inte Sarah helt fattade att det redan var läggdags för: "Det är ju inte mörkt ute mamma" som hon sa:-)

Hoppas ni alla har haft en fin helg! Jag har haft extremt ont i ryggen från i eftermiddags och har fortfarande. Är på det speciella stället mitt på ryggraden som jag haft problem med tidigare, men så ont som jag haft idag har jag aldrig haft. Känns som knivar som sticks in och strålar ut i hela ryggen. Var tvungen att lägga mig raklång på golvet många gånger. Hoppas smärtan försvinner med nattsömnen!


Energi sökes!

Är så trött! Önskar att jag bara kunde få vakna pigg en dag och slippa känna mig så trött hela tiden...
Jag och Sarah är ensamma hemma. Andreas reste till England i fredags och kommer inte tillbaka förren sent på tisdag kväll. Vi har haft en fin helg med massa lek, tur till stan och massa mys. MEN jag är så fruktansvärt trött på att alltid måste ta alla 911 "kamper" med Sarah varje dag. Trotset har slagit till i huset och det har slagit till på stort! Envisare barn fårt man nog leta efter. Vet inte vad jag skall göra, skall bli skönt när pappan i huset kommer hem igen så man får lite "avlastning". Vi har varit mycket ensamma senaste tiden och det har tärt på mig. Förkylning är dessutom i kroppen igen och det gör inte att man känner sig så mycket piggare. Nej nu ser vi fram emot vår och varmare tider! Vi har ju trots allt det härligaste prinsessa i världen ♥ Om hon bara kunde bli pyyytte lite mindre envis så tackar jag för det :-)

Saknar verkligen min kära kamera, den är med till England så det har bara blivit ett par dåliga bilder från mobilen i helgen.
Igår reste vi med buss och bybane (Sarah älskar det) ned till stan för regnkläder jakt. Hittade inget där som jag gillade, men hittade till slut ett på xxl på Lagunen. Jättefint lila med hjärtan och fjärilar på, hoppas det är bra.
Hela eftermiddagen spenderades ute lekandes med grannbarn. Härligt!

Idag har det regnat (surprise?) men vi var ute och lekte flera timmar ändå och sedan följde Sarahs kompis Emma med oss hem och dom lekte och vi lagade våfflor. Sarah åt nästan 2 st!!! Det ni ;-) Och med jordgubbsylt, en sak hon totalt ratat förut. Till middag åt vi torsk, potatis och god sås. Gud så gott det var! Vet inte sist jag åt torsk, men det ska absolut bli en återkommade rätt här i huset. Sarah åt till en början väldigt bra och tyckte det var gott. Sen blev det som vanligt helt stopp och hon började krångla som hon alltid gör med middagsmat, tyckte helt plötsligt det var varmt, och spottade ut den och sa "liker ikke"....

           
          Dålig bildkvalite som inte gör färgen rättvis, köpte str 4 år och det kommer
          från Stormberg.

           
                                              Sarah och Emma. 

           

           

           
                  När jag säger SMIL till Sarah så tar hon det bokstavligt :-)

Måste bara berätta om fredags i barnehagen också. Varje fredag har vi fellessamling hela barnehagen och det var Sarahs avdelnings tur att hålla i den. Dom hade hade ett litet skådespel om Bockarna Bruse, vilket är Sarahs favorit äventyr 8hon kan in prinncip hela utantill.) Hon var i alla fall den minsta bocken Bruse, men när hon var färdig så hoppade hon helt plötsligt ned till den som var "trollet" och hade väldigt lust att vara det med:-) Och vrålade högt: "Nu kommer jag och tar dig!" Såg SÅ roligt ut och dom var jätteduktiga allihopa.

           
      
           

           



Hyttetur.

I helgen som gick reste jag och Sarah tillsammans med Janne och hennes barn Emil och William på hyttetur (hytte = stuga/sommarhus för er som undrar över det:-) Den låg på en lite ö som heter Huglo ett par timmar härifrån så vi var tvungna att ta 2 st färjor för att ta oss dit. Vi var där fredag-söndag. Otroligt skönt att få komma bort ett par dagar och göra något annat. Vi hade riktigt fina dagar men så mycket vila och "semester" var det knappast med 3 st småbarn på 3, 2 och 1 år gamla:-)

           
           
                        Huset låg alldeles vid vattnet. Jättefint ställe. 

          
                                      Utsikten från huset.

          
                                      Här sov jag och Sarah.

           
                                           Kök och vardagsrum.

          

          
                                 Kvällsfika när vi kom fram.

          
                               Och massa bus innan läggdags.

          

          

          
                  MASSA lek ute under lördagen. Vattnet var väldigt spännande.

          

          

          

          

          

          
          Vi grillade korv till lunch, och Sarah åt för första gången i sitt liv (upp!!!) 
           en korv i korvbrödet:-)

          
                             Sen blev det vila och lite dvd tittade...

           
         Innan vi spenderade eftermiddagen ute. Härligt med sol som tittade fram!

          
                 Gick en tur och lekte vid en gammal barnehage.

           

           
          
                         Sen lagade vi hemmagjord pizza till middag.

         
                                                  Emil.

         
                                                  William.

         
                                 Lördagsgodis framför barnetv:-)

         
                                       I bilen på väg hem.
 
Tusen tusen tack för fina dagar med fina vänner ♥   
 
           

Tur till Fløyen.

Idag har jag och Sarah varit på tur till Fløyen. Vi var 16 stycken, 11 barn och 5 mammor som reste med barnehagen sin minibuss. Vi parkarede vi Skansenmyren och tog därifrån Fløybanan upp till toppen.
En underbart härlig dag har vi haft!
Det var bl.a. äventyrstund där vi hörde om Bonillus med mycket musik och dans, KUL! Åt god matsäck, och lekte massa innan vi många timmar senare bestämde oss för att gå nedåt till Skansenmyren igen. Sarah var otroligt duktig och gick hela vägen ned. Bitvis var det ishalt så då fick vi åka på rumpan som ända alternativ:-)
Nede vid skansenmyren så åkte matsäcken fram ändå en gång till alla hungriga barn och vi lekte och hoppade på stora studsmattor som fanns utomhus där innan vi tog minibussen och körde hem igen.

          
                             Mamma och Sarah på toppen.

          
                                Ser på äventyrstund och äter matsäck.

          

          

          

          
                                       Elina, Gry och Sarah.

          

          

          
                                  Delar av gänget på väg ned.

          

          

          
              Precis satt oss i bussen och skall köra hemåt, få sekunder senare
              somnade Sarah ;-)


Tusen tack allesamman för en fantastisk fin dag!


Det sa plopp :-)

Nu förstår jag att det här kanske inte är så rolig läsning för er (så jag får varna känsliga läsare ;-)) men jag måste bara berätta om ett stort genombrott i Sarah 2,5 åriga liv! Imorse direkt när jag och Sarah gick upp så frågade jag direkt om Sarah hade lust att sätta sig på toaletten och kissa, och det ville hon. Hon satt en liten stund och så hörde jag henne ropa: Åhhh mamman! FÄRDIIIG! När jag kom in så så hörde jag ett litet ljud pschh och sen ett rejält plopp! Hahaha, "oj" sa Sarah och hade den förskräckta minen. Sen började vi båda att skratta och var överlyckliga över att hon för första gången i sitt liv hade bajsat på toaletten:-) Hon börjar bli stor den lilla damen. Hon har den senaste veckan tagit av sig blöjan själv och gått och hämtat trosor och haft bara dom på sig och igår gick hon utan i flera timmar på eftermiddagen i barnehagen. Det slutade tyvärr i en liten olycka precis när Andreas kom för att hämta henne och dom hade klätt på sig och skulle gå. Ingen av oss tänkte på att hon inte hade blöja på sig så vi förstod inte när hon visade att hon ville in på toaletten så då gick det som det gick. men hon är jätteduktig. Nu har hon gått utan sen imorse, men helt plötsligt nu ville hon ha blöja på sig igen. Det är inget jag vill stressa med att få henne att sluta, men vi tränar på och tar det i hennes takt.

Annars så rullar dagarna på här. Var en stund sedan jag skrev nu så får börja med att berätta om förra veckan. Då hade vi Natalie här hos oss mellan onsdag-söndag. Härliga dagar som gick allt för fort! Hon följde med oss i barnehagen torsdag och fredag och blev snabbt en favorit där bland barnen:-) 

           
                                             Syskonkärlek ♥

           

           
                                         Läser bok för dockan.

           

           
                                      Pappa med sina flickor ♥

           

           

           

           

           

           

           

           

Har också sytt 2 st tunika/klänningar. 

            
                  Till Sarah. I jeanstyg och armar + hjärtan i underbart blommigt
                  bomullstyg.

           
            Denna sydde jag till Martine. (Dottern till Janet som jag jobbar med.)
            Sydde den som en tack till janet för att hon är så snäll och har lånat mig
             sin bil när jag har varit och handlat mat och varit till doktorn.
            Denna är i brun härlig velour, med lila/vit prickigt bomullstyg.

           
                                                   Baksidan. 
              

God helg till er alla! Har inga speciella planer idag, men har tänkt att jag skall se på damerna i skid VM, har ju missat allt annat den här veckan för jag har jobbat.



RSS 2.0