Advent.

Vi har haft Jenny och Pernilla här på besök i helgen. Dom kom i fredags och reste hem tidigare idag. Jättemys att ha de här!
Så i fredags när vi kom hem från jobbet så var de här och väntade på oss. Sarah fick jättefina paket. Supertuffa kläder från Villervalla av Jenny och en jättefin julklänning av Pernilla - Tusen, tusen tack!
Vi lagade oss härligt god tacos och hade fredagsmys med idol på tv:en. 

         
                                         Paketöppning.

         

          
               Denna klänning kommer Sarah bli riktigt julfin i med hjärtan på.

         
       Tuffa kläder! T-shirten passar fint nu och byxorna blir toppen till sommaren.

I lördags åkte vi ned till stan. Vi gick en sväng på stan, men det var iskallt och sjukt mycket folk - överallt!
Så vi gick inte i så mycket affärer, var ingenting för Sarah med så mycket fokl och varmt och kallt omvartannat. Utan vi gick ned på festplassen för att vara med på "lysfesten". Lysfesten är en stort arrangemang som ordnas i stan varje år, med tusentals av åskådare. Det var en stor scen där det bjöds på julunderhållning och så var det fackeltåg, tändning av julgran och raketer som avslutning. Jättemysigt, men det var iskallt. Sarah satt gott nedpackad i vagnen, men jag bar henne största delen för att hon skulle "få med sig" mest möjligt. När vi sen skulle ta bybanan hemåt så var det totalt kaos. Alla skulle med och helst med en gång. Så jag bara Sarah och vi kom oss på en vagn, men sen var dte så otroligt mycket folk att Jenny, Pernilla och barnvagnen inte fick åka med. Så dom fick åka med nästa. Så där stod jag på bybanan bärandes på en tung och varmtklädd 2,5 åring. Det var knappt en millimeter att röra sig på och ingen erbjöd mig en plats att sitta på. Jag fattar inte hur egoistiska folk är, det var vuxna människor i min ålder och uppåt som satt där på sina rövar och låtsades inte "se" varken mig, de andra föräldrarna som var tvungna att stå upp bärandes på sina småbarn eller de gamla människorna som också fick stå. Helt otroligt att man kan bete sig så??!!!? Jag hade då gärna gett min "sittplats" till en som såg ut att behöva den mer. Men men det är i en sjukt egoistisk värld vi lever i där allt bara är "jag, jag, jag"...
Tyvärr blev inga kort tagna. Var alltför kallt att börja ta fram kameran, men fint var det:-)

Sen på kvällen lagade vi oss härligt god fläskfilé med klyftpotatis och beasås, och bara softade framför tv:en med vin och godis.

          
       Vid frukosten på lördagen. Jenny och Pernilla ville inte visa sig på bild :-P

         
                                      Men det ville Sarah :-)

         
                                     Sarah får sig ett bad.

         
                                       Med "tant" Jenny :-)

         

          


Gårdagen började med att jag och Sarah plockade fram adventsstakar att sätta i alla fönstren och även "tomtepyntet" åkte fram med en gång. Det första Sarah fick syn på var min gamla jultote som jag har haft sen jag var liten, "julenissen" utbrast hon glatt och har sen dess inte släppt den. Hon sover med den och den skulle absolut vara med i barnehagen idag också:-)
Vi såg på längdskidor på tv:en (tack till nrk som sände den när inte vinterstudion gjorde denna helg), och slappade av. Lite senare på dagen tog jag och Jenny mig en tur till Nesttun där vi var på Norge outlet som hade söndagsöppet. Pernilla vaknade med halsont och kände sig inte alls i form så hon var hemma och vilade. 
Har varit där en gång förut och tyckte det fanns mycket mer, men nu var det mest bara skit, köpte en julgransmatta för 28:- och ett litet paraply till Sarah som jag tänkte hon skulle få som ett av kalender paketen.

         
                          Det är advent och vi har 1:a ljuset tänt!

        
                            Sarah och hennes julenisse :-)

        
          Jag lagade två st kransar förra veckan. Denna är av björkris som jag 
          har här inne på väggen. Sydde även röda stjärnor som jag fyllde med
          vadd och limmade på. Blev riktigt nöjd!

         
            Och denna av enris som hänger på ytterdörren. Sydde hjärtan och 
            polkagrisar som jag fyllde med vadd och limmade på denna.

På kvällen lagade vi oss hemmagjord pizza - NAM, det var gott!

        

        
                Sarah älskar att vara med och hjälpa till vid mat och bakning.

        
         
          
Tusen tusen tack Jenny och Pernilla för att ni har förgyllt våra dagar. Hoppas resan hem gick bra och att vi snart ses igen!

Nu: Godnatt!
          

         

Helgen som gick.

Imorgon är det fredag och ännu en helg knackar snart på dörren och jag har inte ens hunnit skriva om helgen som gått.

Vi hade besök av Pia eller "fammo" som Sarah säger, fredag - söndag. Jättejättekul att ha henne här hos hos! Vad som var mindre kul var att både jag och Sarah blev magsjuka. Andreas skulle till och köra och hämta Pia på flygplatsen sent på fredagen och precis då vaknar Sarah och spyr, flera gånger. Så hon är vaken när pappa och farmor kommer och är på väldigt gott humör till trots att kl var 1 på natten:-) Senare på natten var det min tur och fy säger jag bara!!!! Det värsta jag varit med om på länge. Så under hela lördagen var jag så dålig att jag knappt kunde stå upp utan låg bara hela dagen i sängen/soffan och sov om jag inte befann på toan ;-P Nej usch det var hemskt jag var verkligen helt slut! Som tur var så kräktes inte Sarah mer än då under natten men hade istället feber lör-sön. Så tyvärr blev inte helgen riktigt som jag hade tänkt mig. Men men.... Vi är i alla fall jätteglada över att du var här Pia ska du veta! Och vilken tur att inte du blev sjuk som skulle vidare till Oslo och jobba den här veckan. Andreas han klarade sig som vanligt han med.
Så "fotografen" var inte så verksam under helgen, men några bilder blev det i alla fall, och några har jag lånat från Pia:s blogg. (Om ni har lust att läsa den så kan ni bara gå in på: lipibe.blogg.se

         
             Här var kl. ca 1 på natten och farmor hade precis kommit. Sarah var
             superglad över att farmor kommit och var väldigt "pigg" trots både
             feber och magsjuka. Här får hon 2 st fina paket som farmor hade med.
             Ett djurspel och duplotraktor - toppen tyckte Sarah!

         

          

         

         

         
            Här är vi på söndagsmorgon när vi äter frukost. Här mådde jag bättre
            och kunde faktiskt sitta upp med de andra och äta frukost.

Sarah hälsar och säger att hon längtar till nästa månad när du kommer igen farmor!

Sarah sover inne i vårat rum inatt (och de kommande 3 nätterna) för jag har precis gjort i ordning 2 sängar inne på hennes rum till imorgon. För då kommer Jenny och Pernilla hit och stannar tills på måndag :-)
Hoppas bara hon får sova bättre inatt än vad hon gjorde natten som gick. Hon har fått som extrem hosta igen (blev nu när det slog till och blev kallare ute) så jag har faktisk gett henne ventoline igen. Har ju inte behövt gjort det sen i somras och jag hoppas för allt i världen att jag inte behöver börja igen, men jag ska ge det en vecka och blir det inte bättre så får vi gå till doktorn då och höra vad han säger om det.
På tal om doktor så var jag och tog blodpröver idag. Har ju kännt mig så trött och allmänt sliten en längre tid så ska nu se om det är nått fel eller om jag behöver ta nått extra järn eller så. Får svar nästa vecka.

Nu ska jag gå och göra sällskap med resten av familjen som redan ligger och sover.

GodnattKram!

Nu tar vi HELG!

Äntligen fredag! Är så härlig känsla när man slutat jobbet på fredagen och man vet att man har ett par dagar ledigt att se fram emot. Denna helgen ser vi speciellt fram emot eftersom farmor Pia kommer hit ikväll/natt. Så när Sarah vaknar imorgon så har hon farmor vid sin sida:-)

Sarah är lite sliten efter veckan som gått så hon sitter och ser på sitt favoritavsnitt med Mikke Mus/Musse Pigg men julenissen/jultomten. Så hon sitter här och säger: "julenissen, julenissen HOHOHO". Så sött!
Andreas är och kör några kompisar och jag ska börja med maten, hamburgare - GOTT!

Önskar er alla en riktigt god helg!

        

        

        

        

Tomt...

Nu har Natalie rest hem igen:-( Det känns tomt! Men vi har haft några jättefina dagar när hon varit här från i onsdags tills idag. Sarah älskar att ha storasyster här, allt är "Nattis, Nattis" så synd att det inte kan bli oftare. Men är ju så vårt när vi bor i två olika länder. Som tur är så dröjer det faktiskt inte allt för länge tills nästa gång för hon kommer om drygt en månad igen tillsammans med Pia, Bengt, Emma och Julia.

           


            

           

I fredags var jag och Natalie på "nattöppet" på Lagunen. HERREGUD!!! Säger jag bara! galet mycket folk och GALET för folk betedde sig... Fick efter mycket om och men i alla fall tag i det jag ville. En liten cd spelare till Sarahs rum som just då dom hade ett tillbud för till 95:- Men får den om ett par dagar. Sen blev det lite annat smått och en tunika som jag sett på läänge på Kappahl som jag fick 30% rabatt på så jag var nöjd:-)
 
Igår var vi iväg allihopa till Vilvite, ett "vetenskaps center" eller vad man kan kalla det. Är i alla fall massa olika saker att prova på. Det var jättekul!

           
               Här bygger Nattis och pappa en raket med tyngder genom att dra i snören
               för att lyfta de upp och sätta de ihop. 

           
                Detta gillade Sarah bäst. En boll som "flög" i luften och höll sig kvar
                med hjälp av en blåsmaskin.

           

           

           
                 Provade sig på som "väderflickor", så här såg man det...

           
                                      Så här såg det ut på tv:en :-)

           
                                               Fikapaus.

          

          

          

          

          


Idag har vi haft riktig "förjulstämning" här hemma med både pepparkaksbak och lite julpyssel - MYSIGT!
Sarah älskar att baka och det var det första hon ville göra i morse:-) Först ville hon inte ens smaka degen, men efter att ha gjort det var hon fast:-) Så hon åt mest och jag och Natalie tryckte ut figurer.

          

         

         

         

        

        

        

        

        


Vi lagade tidig middag idag: gjorde egen snitzel, pommes och bea.sås som vi åt innan Natalie skulle ta flyget hem.
Man ser verkligen hur glädjen och kärleken lyser i Sarahs ögon med Natalie och jag är så glad över att hon har ett syskon. Som sagt som jag sa är bara sååå synd att vi skall bo så långt ifrån varandra. Man vänjer sig ju så fort vid att ha henne här och vips så är hon borta igen och då känns det så tomt...

Hoppas ni alla har haft en fin helg! Nu är det snart måndag och jobb igen. Men vi längtar redan tills nästa helg för då kommer FARMOR och hälsar på:-)

GodnattKram!

Sarah har fått paket...

         
    "Pakke, pakke" ropade Sarah högt av förtjusning när jag kom hem med den...

         
                               "JAAAAAAA, kaka" ropade Sarah glatt...

         
                            Hmmm, vad kan det vara i den här påsen tro?

         

          

         
   "GODIS" utropade Sarah glatt. Nu har vi "Pez" för säkert 1 år framöver ;-)

         
                    
           "
TUSEN TACK MORMOR OCH MORFAR! JAG BLEV JÄTTEGLAD"!
                        

        

RSS 2.0