Måndag.

Hösten är här. Det gick fort. Bladen börjar gulna och falla, det är mörkare på morgonen och kvällen och kallare i luften. Men det är härligt! Vi har haft strålande sol hela helgen och det ser ut att det skall fortsätta hela veckan ut!

I tordags fick Sarah feber så vi var hemma på fredagen men under dagen var den som bortblåst och hon klagade bara på lite ont i magen. Konstigt för feber på henne brukar ju sitta i ganska länge, men ingen är gladare än jag att det gav sig så fort. Förkyld är hon dock, snoret rinner och hon har hemsk hosta. Hoppas hoppas bara att det är vanlig förkylningshosta och att det inte är problem med luftvägar igen. Hon har ju varit så bra så länge nu och vi har inte behövt ta någon medicin alls. Men det kom nu igen när det började bli kallare ute så... 
Förkylda är vi dessutom hela familjen. Och jag har även ont i hals och örer. Igen. Men men många som är sjuka nu.

I lördags var jag och Sarah ned en sväng till stan och handlade nya vinterskor till henne. Helt sjukt vad det är dyrt med barnskor. Gore tex är det ända som gäller och då får man punga ut med mellan 700 - 900;- Hittade i alla fall ett par lila fina från Ecco och var dessutom 20% så blev ju lite billigare i alla fall. Str. 26 blev det. Herregud, hon växer. Enligt måtttabellen ska hon ha ca str. 25 nu, men kpte en str större eftresom jag vill att hon ska kunna ha dom inte bara nu utan även i februari och mars och då blir nog 25 för litet. Får hellre ha en extra socka eller lägga i ett par sulor så blir det nog bra. Så nu kan vi bocka av både vinterdress och vinterskor på "måste ha listan". Men än är det mycket mer av kläder och utstyr som behövs inför kallare tider, men vi får ta det lite eftersom.

Igår gick jag och Sarah bra långt över en mil. Eller jag gick och Sarah satt i vagnen, men även hon gick mycket och var jätteduktig. Vi hade ju underbart väder så hela eftermiddagen var vi ute och njöt. Vi gick till Stend, som är en jorbruksskola. Var inte alla djur som var ute men vi fick i alla fall se hästar (det bästa enligt Sarah), får, höner och massa andra små och stora fåglar. Först var hon lite rädd för att närma sig dom och ville att mamma skulle vara med och hålla henne, men sen blev hon modigare och modigare och gick sen fram helt själv. Helt till att en häst slickade henne på hela handen. Då var det stopp igen:-) För hennes händer får man inte röra, dvs får inte bli skitiga eller smutsiga. Då är det kris!!! :-D
Vi hade en kanon fin dag!
Om ni undrar vart pappan i huset höll hus så visades det visst extremt viktiga fotbollsmatcher som man inte kunde missa.

Förresten har vi skype nu så Sarah fick först se och prata med farmor och farfar och senare även mormor och morfar. Och Svea såklart;-) Varför har vi inte skaffat det tidigare???

          
                            
Kvällsmys i soffan i lördags med saft och chips:-)

           
                                        Hälsar på hönsen.

          
                                                    Fåren.

          
                                                     Fika.

          

          
                    - Traktor mamma, traktor! Ropade Sarah helt överlyckligt.

          
          Hästarna. sarah ville inte gå härifrån. Men jag lugnade henne med att morfar
          har lovat henne en sån:-)

          
              Här vid den gamla tågstationen med ett gammalt tåg blev vi länge och
              lekte - spännande!


Hur har eran helg varit?

GoDnAtTkRaM!


Måndag.

Är precis hemkommen efter föräldrarmöte i barnehagen. Lika bra att sätta mig här och skriva lite, för lägger jag i soffan kommer jag somna bums!

Farmor och Eric har nu åkt tillbaka till Sverige och Sågmyra. Sarah har dom senaste dagarna tjatat hål i våra öron om att få vara med hem till Svea:-) Tyvärr gick inte det, men det är lite svårt att förklara:-(.....
Dom kom hit i torsdags och vi har haft några jättefina dagar tillsammans!
I fredags hade vi planleggingdag i barnehagen så då var Sarah hemma och myste med Eric och farmor.
På lördagen tog vi oss en tur med bybanan ned till stan och gick och tittade i affärer och fikade innan vi reste hem och lagade oss god mat och dricka:-) Söndagen tog vi det mest bara lugnt var ute och lekte lite men tyvärr har regnet ÖST ned den sista tiden, så har tyvärr inte kunnat vara ute så mycket som vi velat. Andreas och Eric var på fotboll igår också, Brann - Rosenborg.

Idag var det jobb som vanligt. Fick nys på att dom hade tillbud på Reima vinterdressar på Coop så jag lånade en bil och åkte ned efter jobbet och hittade en jättefin lila till Sarah. Den kostade nu 799.-, men kostar vanligtvis 1400.- så jag är nöjd:-) Är ju inget annat än Reima som duger här i det här klimatet så...
Sen var det bara att skynda sig hem och slänga ihop middag innan jag gick till barnehagen igen för föräldramöte:-)

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna:

            
                                              Våran prinsessa ♥

            
                        Sarah och Eric spelar hennes favortispel - Voff sa grisen.

            
                                        Gammelfarmor och Sarah.

             
            Visar stolt upp den fina ponchon och mössan gammelfarmor har stickat.

            
                På fredagen när Eric och farmor passade Sarah, tro det eller ej, men
                solen tittade faktiskt fram (även om det inte varade länge...)

            

            

            
                                                   Kram!

            
                                   Rita, rita, rita (eller tegne som Sarah säger).

            
                                   På bybanen på väg ned på stan.

              
                                                     Fika. 

            

            
                                            Leker på sitt rum. 

            
                                           Regn, regn, regn...

            

            

            

            

            


             
            


Söndagskväll.

Blir ett litet kort inlägg nu, farmor och Eric är här:-)
Jag och farmor myser vid tv:en med tända ljus och valvakan på. Eric och Andreas är borta och ser fotboll, Brann - Rosenborg. Sarah sover så sött.

Skriver mera i morgon om våra dagar med farmor och Eric här, och lägger ut bilder då med. Men tänkte ni skulle få något att titta på i alla fall, så här kommer några filmsnuttar:-)


Det här är ifrån i förrgår. Sarah och mamma myser och sjunger.
       

 

     


Bland det bästa Sarah vet är att leka med sina dockor och hon behandlar dom som om dom vore riktiga bebisar, hon kommer bli en toppen mamma när hon blir stor:-)

  



Här är ett litet klipp från tidigare i somras här ute på gården.



  


GOD KVÄLL OCH NATT:-)

Onsdag.

Sitter här med Idol på i bakgrunden, så kul att det börjat igen:-)
Andreas är på innebandyträning (han ska bara spela själv i år, inte vara tränare) och Sarah sover.
Borde nog egentligen gå och lägga mig själv snart också för jag är trött. Inte bara nu utan hela tiden. Usch sista veckan har varit riktigt jobbig, jag är så trött och sliten att det ända jag drömmer om när jag kommer hem från jobbet är att dra täcket över mig och sova. Det går ju såklart inte eftersom det ska lagas middag, plocka ihop, tvätta, lekas o.s.v. Hoppas verkligen jag snart känner mig piggare, det att det börjar bli mörkare och kallare ute hjälper ju inte på heller direkt. Träning däremot hjälper. Litegrann i alla fall. Det känns så underbart skönt efter ett pass, igår var det spinning igen:-)

På tordag nästa vecka får vi Sverigebesök och det längtar jag JÄTTE mycket till. Det är farmor och broder Eric som kommer och hälsar på tors-mån:-)

      
                               Mor och dotter mys i soffan.

       
Sent omsider så kom också sommaren hit till Bergen:-) Den senaste veckan har vi haft strålande sol, men börjar dock bli kallare och på morgonen/kvällen riktigt kallt. Men vi har haft sol och det är underbart:-) Så nu väntar väl regn resten av hösten när vi fått en så fin vecka nu...



I söndags hade jag och Sarah en underbar eftermiddag ute. Vi var nede vid vattnet, vid Skjoldbukten och på lekplaster. Lite bilder därifrån.

        

       

       

       

       

       

       
              Gick en "skogsväg" hem och det var otroligt spännande med alla
              sniglar på vägen och bäckar som rann:-)


Önskar er alla en fin kväll vidare!


Sjukdom, träning och nytt sytt.

Ja blir ett litet blandat inlägg det här:-)

Sarah har varit hemma från barnehagen hela veckan hitills. Det började i fredags när jag skulle borsta tänderna på henne så såg jag att hon fått 2 STORA "blåsor" på tungan. Det går någon form av munn/hand/fotsjukdom i barnehagen och är väldigt smittsam men inget farligt bvara virus så det är inget som görs något åt. Och på lördag kväll fick hon feber som har hållit i sig ända sen dess. Men sedan i morse är hon nu feberfri så i morgon blir det barnehagen igen. TACK för det! För hon behöver verkligen komma ut ur huset, man märker att hon är less på att bara vara inne och hemma och det förstår jag så väl. Har varit några jättejobbiga dagar för oss alla 3. Tackar för att "Playhouse Disney" finns det har räddat våra dagar:-) Hon har också ätit uruselt dom här dagarna, men är ju kanske inte så konstigt med tanke på att hon haft så ont i munnen. Men också det börjar se bättre ut och hon har ätit lite mera idag.

         
                          Bilder från i lördags innan febern slog till.
               Vi hade varit och handlat ny fleecé jacka+byxor och stövlar.

         

         

         

         

         


Igår var jag som sagt på spinning för första gången, vi var 6 st från jobbet som gick. Det var kanonkul. Trodde inte det skulle vara så jobbigt som det var och när det var som jobbigast så trodde jag nästan att jag skulle dö. men det gjorde jag ju inte såklart och efteråt kändes det så SKÖNT. Imorgon blir det träning igen:-)

          
I helgen och nu när Sarah har varit sjuk har jag tagit mig tiden att sy litegrann. har nästan inget tyg kvar som går att använda till något, men tog vad jag hade och detta blev reslutatet:

       
     Fleecéklänning i 2 lila nyanser + dekorationsband i silver. Blev riktigt nöjd 
     med allt utan kantningen i huvan. 
 
       

       

       
      Samma mönster som fleecéklänningen men i mjukare tyg och appl. med
      prinsesskronor istället för hjärtan.

       
                   Rosa kjol i velour och med ett grått hjärta på.

        
           Mössa i rosa aptyget. Försökte trixa och mixa mig ett mönster men det 
           var verkligen inte det lättaste. Blev lite för "toppig" upptill så får nog
           ändra lite. Och tyvärr lite för stor för Sarah och lite för liten för mig;-)

        
       

RSS 2.0