GOTT NYTT ÅR!

Vill bara passa på och önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Vi har ett fint år bakom oss och väntar nu med spänning vad det nya året har att erbjuda :-)

Nu på kvällen har Sarah gått julbock. Vad är det tänker ni? Det är att man klär ut sig till vad man vill och går hus till hus och sjunger en julsång. Sarah tjänade ihop en hel skål med godis:-)
Vi gick tillsammans med grannbarnen, Jörgen, Fredrik och Amalie. Det tyckte Sarah var hur kul som helst.

         
                      Jultomten och Nalle Puh, även kallad Sarah och Amalie.

         

         
                     
          
                                          Fin förtjänst.


Nu på kvällen har vi ätit jättegod middag som bestod av yttrefilé, hemmalagad potatisgratäng, rödvinsås och sallad. Jättegott. Nu är det snart dags för desserten. Provade mig på att göra pannakotta, så vi får se om jag lyckats :-)



          

                                       
GOTT NYTT ÅR!


Videoklipp.

Sarah älskade verkligen att vara tillbaka i barnehagen igen. Vi är inte så många barn den här veckan, så idag var vi bara 13 st allt som allt, hela barnehagen och 5 st vuxna. Så vi har varit tillsammns allihopa och det var riktigt roligt det. Jag märker att Sarah är inne i någon slags "mammaperiod" för tillfället, lite jobbigt men men går nog snart över. Hon var dessutom i toppen humör när vi kom hem idag. (Högst ovanligt!) Och vi har busat och lekt och pratat massor. Här kommer 2 st videoklipp på våran lilla pratkvarn.












Tittade tillbaka lite på gamla videoklipp, och det här är snuttan för 1 år sedan. Kom tårar nu när jag såg det, usch tiden går allt för fort. Älskade älskade unge!

Back in Bergen!

Ja då var vi hemma igen efter 10 underbara dagar i Tomelilla. Stort tack till er alla! Vi har verkligen haft det jättebra och jag skulle gärna stannat en stund till. Men men nu är det bara att köra på, för imorgon börjar vardagen igen med jobb som vanligt.

Vi kom hem sent igår kväll/natt, i halv 1 tiden var vi innanför dörren. (Krångel med att få taxi med barnsäte som vanligt.) Var inte helt problemfritt på flygplatsen i Köpenhamn heller. Vi hade ju som sagt ganska mycket packning. (Vi var tvungna att ta en extra stor väska nu hem.) Så vi hade 4 stora bagasje, en vagn, pluss handbagasje. När vi ska checka in så säger han i disken att vi har 19 kilo övervikt (joda det går), och sa att vi var tvungna att betala 1500:- danska kronor för att ta allt med eller så fick vi kasta det. Båda sakerna var bara att glömma så efter lite om och men och svettiga minututer senare så hade vi packat om så att en av väskorna blev som ett till handbagasje och lastat över lite i dom andra 3 väskorna. Så det blev att vi bara skulle betala 270 :- Såklart krånglade kortet och vi var tvungna att gå och betala på ett annat ställe. Där passade jag även på att köpa en påse som vi skulle packa in vagnen i och när jag går där ifrån och ser på kvittot ser jag att han bara tagit betalt för påsen och inte övervikten. Jag kan säga att jag inte var ärlig och gick tillbaka för att säga att han hade gjort fel. Vi ville bara hem! Sarah sov dessutom bara en timme mellan 6 och halv 7 på kvällen och var sen vaken ända till vi var hemma i halv 1 tiden. Men hon var jätteduktig hela vägen.

Vi hade bett grannarna om att sätta på värmen tidigare under dagen så det skulle vara varmt när vi kom hem. Tyvärr hjälpte det inte så mycket för det rykte ur munnen när man andades (så som det gör när det är riktigt kallt ute.) Haha, helt sjukt. Så det vara bara att "brassa på" elementen, tända massa sterarinljus och lägga sig med massa kläder och filtar i sängen. Det slutade med att vi alla tre låg i våran säng med 2 st element på för fullt och stängd dörr för att hålla värmen. Det hjälpte i alla fall för jag vaknade mitt i natten och var helt våt av svett. Men i resten av rummen var det fortfarande iskallt. Nu har det i alla fall gått tillbaka till det normala igen och det är SKÖNT!!!
Varför det var så kallt kan ju ha med att göra att det är väldigt kallt ute och massa snö (ovanligt vinterväder här.)
Vi har säkert ett par decimeter och snön ligger fint på träden, riktigt vinterlandskap. Så vi får njuta så länge det varar för innom kort kommer det garanterat regna bort igen.

Visar här lite bilder från dom sista dagarna i Sverige.

       
                    Sarah i den nya klänningen som hon fick av faster.

      
På juldagen hade vi besök av Kennet och Kerstin (Bengts bror och fru). Vi åt god mat och spelade poker, jättekul.

      
                                        I farmors famn.

      
                                        I pappas famn. 

      
På annandagen åkte jag, Sarah och Andreas till Laholm för att hälsa på Andreas barndomskompis Ola, hans flickvän Frida och deras lille nyfödda Harry. Sarah tyckte det var jättespännande och ville ta på hela han:-)
Han var lika lång nu, 6 veckor gammal som Sarah var när hon föddes.

      

      
                           
      
                Vi gick ned till havet, men det blåste nått helt enormt. 

      
                                     Sarah och pappa.

      
                     Vi spelade massor av spel - jättekul!

      
                   Sarah och farbror Mattias byggde tågbana. 

      
                                     Sarah och "Tisse" :-)

      

     
                 Sarah och mamma väntar på att flyget ska gå.
                 

Dagen idag har bara gått i få upp värmen, packa upp, städa och tvättats tecken. Vilket påminner mig om att jag måste gå och hänga upp ytterliggare en tvätt nu.

GODNATT!

Vår julafton.

Jag börjar där jag slutade igår. Vi satte oss i soffan allihopa för att titta på Kalle Anka och dricka lite glögg och äta lite julgodis, det slutade med att alla somnade:-) Vi var ganska så trötta och slitna efter att ha varit uppe så sent dagen före så det gjorde sig gått med en liten vila.

På kvällen åt vi kalkon. (Efter en röstning förra året så blev jag kraftigt nedstämd av allihopa med att ha julmat ytterliggare en gång så då bestämdes det att det fick bli kalkon på kvällen.) Maten var jättegod och efter att vi alla var mer än mätta och belåtna var det dags för att vänta in tomten:-)

Helt plötsligt så stod han där i fönstret och tittade - Tomten. Sarah log och vinkade glatt. Också när han kom in genom dörren så bara log och skrattade hon och vinkade, hon uppskattade verkligen detta med tomte och gav han gladeligen en kram. Jättekul att se att hon uppskattade det så mycket.
Seda efter en långt pågående julklappsutdelningen var det dags för en riktigt trött Sarah att få krypa till sängs, hon somnade bums. Vi andra fortsatte kvällen med lite spel och mys.

Måste bara berätta om Sarahs nya kompis, "Tisse". Emma har sina två katter med sig här (varav en inte har visat sig sedan han kom, men en är framme hela tiden och det är han som är Sarahs kompis - Julle.) Först var hon nästan lite rädd för han. Hon skulle absolut gå efter han och se, men direkt när han kom imot henne så backa hon och och blev rädd. Men nu går det hur bra som helst. Eller nja katten är väl snarare rädd för henne nu än tvärtom ;-) Men om jag vore katt och en galen 1,5 åring kom jagandes efter en så skulle jag nog också bli ganska så rädd:-) Namnet "Tisse" är det Sarah själv som kallar han efter att jag och Andreas kallat han "kissen", så går hon nu och ropar "Tisse, Tisse".

       
                                          Julstämning.

       
                                 Sarah känner sig fram :-)

       
                                             Matdags.

       
                                   Sen kom Tomten. 

       
                                            Sarah och mamma.

       

        

       

       
                            Sarah fick gå till tomten måånga gånger.

       

       
                           Sarah gillade att öppna paket...

        

       
                    Men för en trött lite prinsessa var det jobbigt också....

       
                       Men en tröstande napp och en keyboard att spela
                       på gjorde susen.

       
                                    Sarah och "Tisse".

       
                    En liten vilopaus med en av sina nya böcker i handen.

       
                                           Mys med farmor.

       

Sarah fick maaasor med fina klappar - tack så hemskt mycket allihopa!
Visar här lite av vad hon fick.

     
                   Dunväst, plånbok och leksakspengar fick Sarah av
                   storasyster Natalie.

     
             Katten Jansson och fina joggingbyxor av familjen i Komstad.

     
          Min första boksamling, 10 små böcker om färger, yrken, siffror o.s.v.
          av farbror Mattias.

    
           Jättesöt rödprickig finklänning av faster Emma och Robin.

    
        Gammelfarmor Kerstin och Arne hade skickat paket hit. Det innehöll 
         massa fint. Dockläder, gosedjur, pussel, joggingdress och en jättefin 
        lila poncho.

    
         Vi hade till och med med oss paket från Norge. Den här fina dressen 
         fick Sarah av familjen Vatne - tusen tack!!!

   
         Elbjörg och Hans hade också skickat paket, tusen tack för de fina
         kläderna. 

   
        Av farmor och farfar fick Sarah en mycket populär dockvagn, duplo,
        jättefina kläder och pyjamas.

   

   
   Av mamma och pappa fick Sarah, tågbana, keyboard, kläder och bok.

Jag och Andreas fick också jättefina presenter och från oss tre till er alla - TACK SÅ MYCKET!


Våra planer idag var att resa och hälsa på en av Andreas barndomskompisar som nyss fått barn, men tror att vi tar det imorgon istället. Just nu sover Sarah, Emma och Pia spelar spel och männen "leker" och har mycket roligt med ett uråldrigt tvspel dom hittat på vinden. Vi bara myser och tar det lugnt med andra ord.

Vad har ni för er? Skulle verkligen önska att vi hade längre tid vi kunde vara lediga så att vi kunde ha rest hem till Sågmyra också. För jag saknar er alla jättemycket!!! Men fick prata med många av er igår och det var så skönt att höra era röster. 



      
       

GOD JUL!

Igår kväll firade vi lilla julafton med Andraes släkt. 19 personer var vi allt som allt som firade hemma hos Agneta och Åke.
Vi kom dit i halv sex tiden och det hela startade med att Pia hade en julklapp till oss allihopa. Hon hade ordnat så att en av hennes tidigare arbetskollega kom dit och skulle ha HLR kurs (hjärt och lungräddning) med oss allihopa. Det var jättekul och alla fick prova på. Jag har gjort det tidigare, men är alltid bra att friska upp i minnet.

                                       Bilder från tidigare under dagen.

          

        
                                        Paketinslagning.

        

        

        
                                Farbror Mattias och Sarah.

Fortsätter med att visa er massa bilder som är hemma från Agneta och Åke under kvällen.

        
                                  HLR. (Sarah ser intressant på.)

      
                               Hon ville hjälpa också.

     
                                         I soffan.

     

     
                                    
     

     

     
                             JULMAT, som jag har längtat!

     
                                    Julia och Natalie.

     
                                     Sen kom tomten - Bengt.

     

     

     

     
                               Gammalmorfar Lennart.

     
                                        Nattis öppnar paket.

     
                                    Emma och Robin.

    
                                   Nattis och pappa.

    
                         
Nu har jag visat er massa bilder, men finns så otroligt mycket mer. Mattias är jätteduktig på att fotografera och tog många bilder, men här var ett utval i alla fall.
Vi hade en jättefin och mysig kväll. Sarah var duktig men började bli riktigt trött i 8 tiden så då var det dags för tomten att komma med paket. Sen var hon ändå vaken till ca halv 11 innan hon somnade i en av gästsängarna. Vi var inte hemma här igen förren vid halv 1. 
Tack allihopa för en riktigt fin kväll!

Idag har vi hittills bara tagit det lugnt och stilla. Vi åt julfrukost och efter det körde vi Natalie hem till Ystad.

    
                Tror att Kameran fall Natalie i smak :-)

Nu ska vi äta lite jullunch här och sen blir det att titta på klassiska Kalle Anka.
Hoppas ni alla har en fin julafton, återkommer med mer bilder senare.


     

    

Snö, snö, snö!

Det är helt otroligt vad det har snöat här. Riktigt kaos.
Igår körde jag iväg Andreas som skulle på julfest med sitt gamla innebandylag och meningen var att jag skulle hämta han igen på natten. Men vädret var helt sjukt. När jag hade lämnat han i Ystad och skulle köra tillbaka hem hit igen så fick jag köra i 30-40 km i timmen och bara ha halvljus på för jag såg inte ett skit av all snö. Vägen var urkasst plogat och det stormade med snö. Så i halv 12 tiden ringde Pia mig (hon och några kompisar var på väg hem från Malmö efter att ha sett Peter Jöback) och sa att jag inte fick lov och köra och att de hämtade upp Andreas på vägen. Och tur var det för dom har bett oss hålla oss hemma på radion ända fram till eftermiddagen idag. Och jag hade aldrig klarat av att köra själv mitt i natten i det vädret.

Idag har det fortsatt att snöa (har hållt på ända sedan vi kom i fredags.) Men nu har det faktiskt slutat.
Vi hade en lugn förmiddag har idag med god frukost och bara slappade av och lekte.
På eftermiddagen har vi varit och hälsat på Andreas farmor Inger och vi fick Andraes favorit hemlagade köttbullar :-)
Jättekul att träffa henne igen och vi hade en mysig eftermiddag.

     
                        Andreas med sina två prinsessor.

     
                         Sarah i klänningen jag har sytt.

     
                             Med fasters gamla barnvagn. 

     
               Vi var uppe på vinden och hittade på en tågbana....

     
                                 ... och ett piano.

     

                           Sarah och Nattis igår ute i snön.

     

     
                        Se så mycket dte hänt på en natt.

      
                 Jag körde bilen igår kväll, imorse såg den ut såhär.

      
             Pia ute i trädgården. Räcker till långt över knäna.
             Är säkert 50 - 60 cm snö här.

     
                        Sarah och Nattis med farmor och farfar.

    

                                   Hemma hos Inger.

   

Önskar er en riktigt god natt. Imorgon ska vi iväg till Ystad och försöka lösa detta med passte till sarah och handla lite julklappar. Vad ska ni göra?






Vi är i Sverige!

Igår morse i 8 tiden reste vi hemmifrån Bergen för att ta flyget hit till Skåne och Tomelilla.
Var jättenervös att vi inte skulle komma med flyget pga att vi inte fått pass till Sarah, men det var inga problem och gick hur fint som helst. Dom frågade inte ens efter det. Får hoppas att det går lika fint hem igen, men vi ska i alla fall åka och försöka få detta med pass ordnat på måndag.

I Bergen var det kallt och strålande sol (ingen snö). Och vi landade i ett snöfyllt Köpenhamn. Flyget var en del försenat, men det gick ändå förhållandevis bra med en så pass "mobil" Sarah som vi har:-) Och hon somnade som en sten så fort planet startade.

     
                           
                                 På flygplatsen.

     

     
                            Trött Sarah på plats i planet.

Väl framme i Köpenhamn gick och köpte biljetter till tåget som skulle ta oss till Malmö. I Malmö missade vi precis tåget som skulle ta oss vidare till Tomelilla, så vi var tvungna att vänta i en timme till. Sarah somnade igen i vagnen och jag och Andreas gick och köpte oss varsin julmust som vi drack med andakt:-) (Julmust finns inte i Norge och det var något vi båda längtat efter.)

När vi sedan var på väg med tåget så blev det massa förseningar (pga. av vädret och att det endast var ett spår att köra på.) Det var jobbigt med massa packning, vi var trötta ingen vidare sittplats och en gnällig Sarah. När vi kom till Ystad så sa tågchaffören att detta var sista stoppet och att han inte kunde köra vidare pga. av vädret. Jaha tänkte vi så det var bara att gå av och vi ringde till Agneta och Åke så kom och hämtade oss där. Natalie kom också ned till stationen och åkte med oss hem. 

     
                                 I väntan på tåget. 

     
                                       Kärt återseende.

Vi var väl hemma här i 17 tiden och hade då varit på resande fot sedan kl 8 på morgonen så det var skönt, riktigt skönt att komma hit. JÄttesnälla Agneta och Åke hade köpt med sig mat till oss som vi bara kunde värma. Jättegod Kalkonsnitzel med potatisgratäng som vi alla mumsade i oss gott utav.
På kvällen tog vi det bara lugnt, såg lite på tv. Gjorde inget speciellt.

     

     

Här vaknade vi med att det kommtit säkert 1,5 dm till snö sedan igår, så nu ligger det säkert 2 - 2,5 dm här. Det snöar för fullt - härligt!
Andreas har precis varit och hämtat Pia och Bengt vid tåget (dom har varit och hälsat på Mattias i Härnösand.) Så nu har dom kommit hem:-)

     
                                        Frukost.

     
Sarah har varit superglad idag och springer omkring här och "upptäcker" :-)
Trappen var jätterolig. Så där komemr vi få se upp.

     
                                Nattis ute i snön imorse.

     
                                Se det snöar! I skåne :-D

     
                                         HA EN FIN DAG!   





Julkänsla.

Ute regnar det och är plussgrader, om det inte vore för alla fina ljusstakar och pyntning överallt skulle ingen tro att det skulle vara december. Snarare april/maj. Men jag har idag i alla fall fått mig en ganska så stor dos med julkänsla.

Vaknade tiidigt imorse efter att ha sovit urkasst inatt. Fick i alla fall en väldig känsla av att jag ville till kyrkan. Är ju alltid så mysigt där vid jul. Så sagt och gjort så klädde jag Sarah i hennes vita finklänning och vi tog bussen dit. Och det gjorde jag verkligen helt rätt i. Hade en jättefin och mysig stund där med luciatåg och vackra julsånger. Sarah uppförde sig nästan 100% exemplariskt men tröttnade ur på sluten. (Men det hade nog mest med att göra att hon var hungrig och ville sova sin lur.) Hon satt fint i mammas famn och lyssnade på alla sånger och helt plötsligt bland fick hon för sig att klappa händerna. Haha gullunge, fick maaaassa fina kommentarer om hur fin lite tjej jag hade. Och hon är ju verkligen fin, det finaste som finns faktiskt. (Men jag kanske är lite partisk? :-) )
Efter mumsigt fika efteråt och lite prat med mammor/barn som vi gick med babysången på så la jag Sarah ned i vagnen och vi gick hemåt. Behöver jag tala om att hon somnade bums?
Glömde tyvärr kameran hemma, men vi tog lite kort efter vi kom hem, eller försökte ta kort i alla fall ;-)

     

    

    

     

    

     
På eftermiddagen har vi bakat. Lussekatter och pepparkakor. Lussekatterna var underbart goda och saftiga och de riktigt smälte i munnen. 

   

Sarah fick fint förkläde på sig (som hon fått av mormor) och var sen redo att hjälpa till med pepparkaksbakningen. Hon var jätteduktig på att kavla och satt i sin stol lääänge och hade det jättebra. Degfen smakade dessutom MMMM :-)

   

   

   

Så vi har haft en riktigt fin dag idag. Imorgon är det måndag och dags för jobb igen. Men blir bara 4 dagar den här veckan eftersom vi reser till skåne på fredag. LÄNGTAR!

    

Helg!

Det är så underbart skönt med lördag, att veta att man inte behöver ställa klockan en viss tid. Men nu har det sig ju sån att vi har en annan klocka här i huset som börjar låta, och hon bryr sig inte om det är helg eller vilken dag som helst ;-) Sarah började att göra ljud i från sig och jag gick upp och sa godmorgon till en glad liten skit som stod upp i sängen och skrattade. Gick på toaletten och när jag kom tillbaka hade hon fått tag i en påse som jag har i en av korgarna på hennes byrå som det är fullt med nappar i. Denna påse hade hon tatt med sig ned i sängen och tömt upp och ned och var verkligen i himmelriket - nappar överallt:-) Satt brevid en stund och stäckte sen ut armarna och frågade om hon ville komma upp. Det ville hon inte alls och skakde på huvudet och fortsatte leka. Själv gick jag och plockade med lite av varje medan jag hörde en sprudlade glad Sarah som pratade och lekte med sina nappar. Satt där säkert i 20 min och hade det hur kul som helst, men sen var det dags att ta bort dom, för nappen har vi bara när vi sover och det nöjde hon sig med. Hade sen en jättemysig förmiddag och Sarahs humör var verkligen på topp.

Mitt på dagen så tog jag och Sarah bussen till Nesttun. Var tvungen att få tag i mer astma medicin eftersom den håller på att ta slut (och med tanke på att vi ska till sverige och så.) Har inte möjlighet att ta ledigt ytterliggar från jobbet i nästa vecka för att fixa det så det fick bli idag. Vi skulle ju bara få utskrivet ett recept och jag frågade sköterskan i luckan om inte vi kunde få komma in ganska så snart eftersom det skulle ta så kort tid. Det verkade hon inte alls så villig att hjälpa med och vi fick vänta i 2 timmar innan det blev vår tur och vi var väl där inne i max 2 min. Vi stosade runt lite i butiker på nesttun och myste med tomteshow. Sarah var helt med och dansade och hade kul:-) Efter vi var färdig på legevakten så tog vi bussen till lagunen där det var tjocksmockat med människor. Helt sjukt. Vi tittade runt lite men både jag och Sarah tröttnade och det är inte skoj när det är mycket folk. Men blev lite shopping i alla fall, längesen det.

      
            På HM hade de ta 2 för 1, så fick dessa 2 söta hellokitty tröjorna
            till Sarah. Jättesöta.

       
        2 st nya polotröjor. Älskar polo. Har använt det massa i höst/vinter.
        Perfekt med hals som värmer lite och jättebra att ha under tunikor/
        klänningar. 

     
           Köpte faktiskt till mig själv också. Var 75% på dessa så jag fyndade
           både en svart och en lila en. Perfekt Johanna topp som är lite vid
           och döljer den inte allt för attraktiva hängsäckmagen :-P

Vi avslutade vår dag ute med att handla mat på Ica innan vi gick hem. Andreas har haft innebandymatch under dagen och var bara innom här hemma innan han stack ut igen. Skulle äta ute med laget, så gissar på att det blir sent innan han kommer hem.

Imorgon har jag tänkt att ha bakdag - pepparkakor och lussekatter, ska bli gott det.

   
         Älskar att leka med påsar av alla dess slag, astmamedicinen är en 
         annan av favvosakerna;-)

   

  
     Inte lätt att fånga denna dam på bild längre, eftersom hon alltid är
     på språng. (Ser ni hur mycket hon dreglar, helt sjukt.)

   
                               Mamma <3 Sarah

Torsdag.

Allt föör länge sedan jag skrev nu. (Igen, jag vet :-) )

Kan börja med att berätta om fredagen förra veckan. När jag skulle gå hem från jobbet och tittade på min mobil så hade jag fått ett sms från Andreas. Där stod det att jag skulle få en födelsedagspresent av han, men att jag bara kunde använda samma dagen och kl 17. Så det var bara att skynda sig hem och det visade sig att han hade beställt tid hos frissan där jag skulle få klippa mig samt färga slingor. Kunde inte ha varit en bättre present och jag kände mig som en helt ny människa efteråt (även om jag somnade ca 4 ggr under de timmar jag var där).

På lördagen var det dags för julbord för mig och Andraes på mitt jobb. Sarah sov hos kompisen Amalie och hade det super. Själva så hade vi också en riktigt riktigt rolig kväll. Tog en hel del bilder, men ingen är vär att lägga ut här känner jag. Men kan visa er vad norrmännen äter som julmat:

        
        Pinnekött. Med kolråtsstuvning och potatis. Alla norrmänn är helt galna i
        denna maträtt. Jag och Andreas förstår det inte.

                                          
                                       En liten pussbild, den bjuder vi på :-)
                                       Här ser ni mitt "nya" hår med. En god del kortare,
                                       Och någon nyans mörkare slingor.


Tomten kom också på besök och hade med sig fina julklappar till hela gänget. En svart jättesnygg jacka. Stormberg, som både är vind och vatten tät, perfekt här i Bergen.

Söndagen ja. Vet inte vad jag ska säga om den. Det var alltså min födelsedag. Den firades med att ligga helt utslagen i soffan hela dagen lång. Kan ju säga att jag mådde allt annat än bra. Tur jag inte är ute så ofta, förstår mig inte på dom som är ute varje helg. Hade aldrig orkat förstöra flera dagar efteråt med att må dåligt (som jag gjort nu). 


Det var lite om förra helgen det. Nu är det snart helg igen och jag fattar inte vart den här veckan tagit vägen. Det är verkligen underbart att jobba i barnehagen och speciellt i dessa juletider. Det är julmusik, tända ljus, pyssel, paketlagning, bakning dagen lång - ÄLSKAR DET!
Vi har bl.a. varit nede i stan och sett på "pepparkakebyen" Tänkte ta bilder på det, men batteriet i kameran var slut. Men det var något helt otroligt. Dom har satt opp ett enormt "tält" på torget och där inne har dom lagat ett helt landskap med hus, bilar, ja allt du kan tänka dig i pepparkake form. Sedan pyntat det med ljusslingor och byggt upp fjäll och liknande. Jättefint.

Imorgon ska vi ha luciafiring i barnehagen och lucia frukost för föräldrarna. Jag har senvakt och börjar 9.15, så då kan jag vara med inne på Sarahs avdelning en timme först. 

Annars rullar allt på som vanligt. Jag är lite små förkyld igen (inget ovanligt.) Jag har dessutom fått jätteont och då menar jag JÄTTEONT inne i munnen/tänderna. Har fått en visdomstand i övre käken så långt in man kan komma och som växer rätt ut mot kinden och köttet. helt fel väg. Vet inte snart vart jag ska ta vägen. Men men det är bara att hålla ut. 

          

          

                                          GODNATT!

    

Julkalender.

Idag är då den första dagen på den bästa månaden på hela året - december :-) Och bara 5 dagar kvar tills jag fyller år. På tal om det så om någon känner att dom har ett väldigt behov för att ge mig någonting så önskar jag mig nya gummistövlar och en hårklipp (är i stooort behov av båda) :-)

Igår kväll satt jag och sydde en julkalender till Sarah, blev riktigt nöjd (färgerna är inte helt rättvisa på bilden.)

     

     
                     Med paket på. (Måste dock införskaffa mig några fler småting.)

     
                                 I dagens paket låg det...

    
         En litenmagnet tavla med tillhörande penna och som man sen drar och 
         så försvinner det. Perfekt till Sarah som har "dilla" på pennor och 
         att rita överallt ;-) 
                    

    


Det är inte bara barn som får julkalender. För när jag kom på jobbet i morse så hade en av "mina barn" på avdelningen (eller föräldrarna snarare) tagit med chokladkalender till oss 4 vuxna som jobbar på avd och skrivit ett fint kort. Jättefint gjort och en perfekt start på dagen.


RSS 2.0