Slutspelat i eliteserien.

Jaha, då var det över. Var på innebandy idag för att se om Nornen skulle klara den ytte pytte lilla chansen dom hade att hålla sig kvar i elitserien. Tyvärr gick det inte och dom kommer att åka ner till 1:a divisjonen. Vad jag ska säga om det, vet inte? Men skönt kommer det bli att säsongen nu är över och Andreas kommer att vara hemma mycket mer!

Nu sitter jag här och tittar på melodifestivalen. Sarah sover. Andraes är borta på fest. Ensamt? Ja, men jag är van.
Tänkte faktiskt att jag snart skulle krypa till sängs för jag är dödstrött. Har förresten tid hos doktorn på måndag, tänkte att det var lika bra att bara få kontrollera att allt är som det ska med tanke på hur jag känner mig.
Så godnatt och hoppas ni får en trevlig lördagskväll vidare!

Fredag.

Ville bara önska er alla en riktigt god helg! Vi har haft en jättetrevlig fredagskväll här med mysigt besök av Crille och Camilla. Det har ätits chips, pratats och spelats guitar hero:-) Så nu är det dags för mig att krypa til sängs. Imorgon är det dags för säsongens sista innebandymatch och mycket står på spel, så får se om Andreas får sova så mycket i natt (tror han är rätt så spänd) :-)

Nattinatt!

                                                             
                Sarah fick vara med en liten stund.                Nya dansbandet - Hanz Christianz.
                innan det var sovdags för henne.

Sarah Andrea Vilde Lindström - 7 månader idag!

                                                                                 ♥ ♥ ♥

                      

Idag blir mammas och pappas lilla älskling 7 månader! Hjälp, jag fattar inte vart tiden tar vägen någonstans?!?
Den har vi firat med att gå på babysång:-) Här är några bilder därifrån:

                                 
  Spela på instrument, det gillar Sarah.                                         Några av kompisarna på babysången.


Efter babysången var det egentligen meningen att vi i mammagruppen skulle gå hem till Nina, men tyvärr hade hon sjuka barn hemma så det får bli nästa vecka istället. Så mamma och Sarah tog en promenad i det härliga strålande vädret som var ute (nu regnar det iof igen), och gick till lagunen. Där handlade vi lite mat och Sarah fick en jacka på HM av mamma. Var jättesöt jacka, men märkte när vi prövade hemma sen att den inte var helt topp då jag tyckte det satt lite stramt uppe i halsen. Men men, var ju inte så dyr så den får duga nu en stund. Hon har ju inprincip växt ur den gosiga rosa overallen sin, börjar bli väldigt trångt att få in bena i den nu. Men vi hoppas ju att det går mot vår och det blir varmare ute så det inte behövs så himla mycket kläder:-)

Här kommer några fler bilder på 7 månaders tjejen från idag:

                              
             I nya jackan.

      
                       

Beklagar bildbombningen, men är man modell så är man ♥


Trött - Tröttare - Johanna.

Vet inte vart jag ska ta vägen, har sån dunkade huvudvärk och är såå trött. Halvligger här i soffan och tittar på nyhetsmorgon, Kronprinsessan Viktoria och Daniel ska tydligen förlova sig idag och det var väl kanske på tiden kanske?! Sarah ligger på golvet och gnäller och tycker att mamma är jättetråkig. Hon har varit väldigt gnällig nu några dagar, men är kanske inte så konstigt i och med att tänderna är på väg upp. Jag orkar verkligen inte göra någonting, men är ganska så svårt att inte orka göra någonting med en bebis som inte förstår att mamma mår så bra. Väntar på att VM och sprinten ska börja snart och hoppas att jag snart ska känna mig liite bättre i alla fall. Känner mig väldigt sliten för tiden, men idag är riktigt jobbigt. Hoppas alla ni andra har en fin dag i alla fall!

Två små risgryn.

ÄNTLIGEN! Har i många månder nu trott att det ska komma upp tänder i Sarahs mun, har har ju dreglat floder och biter på absolut allt. Och i dag äntligen såg jag att det kommit upp två små risgryn i undre käken längst fram:-) Försökte att jag skulle ta ett kort, men ungen kniper ju bara ihop munnen och har tungan i vägen och vägrar att visa mamma ;-) Så är ju inte så konstigt att hon varit lite och är lite extra gnällig just nu, eftersom det kliar så mycket i munnen.
                          
                                                      Det finaste som finns, älskar dig <3


 Tänkte visa lite vad för pyssel jag har haft för mig i helgen. Har som jag tidigare skrivit tittat väldigt mycket på styleroom.se, och där fick jag idéen. Väldigt många som har väggord på vägarna och jag föll pladask för det och tycker det är så fint. Tyvärr är det svindyrt att beställa, så jag tog kniven i egna händer och satte igång:-) Kostar allt från ett par hundra till tusen kronor (jättedyrt alltså), så pysselfingrarna började klia och jag satte igång. Kan tillägga att det tog ganska många timmar att skära ut allt:-)

Bilderna är klickbara, bara så ni vet


                                            
Detta använde jag mig av.          Denna kostar 1200:- att köpa,       Denna satt jag i hallen, 
                                                          för mig blev det gratis:-)                  brevid spegeln.


                               
Denna sitter också i hallen.           Denna sitter ovanför våran säng.   Denna sitter ovanför tv:en
                                                                 
                                                                
                                                Denna sitter i Sarahs rum ovanför skötbordet.

Vad tycker ni? Själv är jag kanon nöjd, lite småskavanker men men har ju gjort det själv:-)


Har också hunnit med och baka "skoleboller" idag. Dom tog vi med oss och besökte grannarna nu på kvällen, det var mysigt det:-)

                            
Norska skoleboller.                        Sarah och Amalie.                       Sarah och Fredrik.


Nu ska jag gå och hänga en tvätt och sen ska jag slänga mig i soffan:-) Längtar till Andreas kommer hem, men än dröjer det några timmar :-(
 

Innebandy änka - igen.

Nu har Andreas rest till Oslo för att spela innebandy i helgen, kommer inte hem igen förren sent på söndag kväll/natt :-( Men, men det är sista resan till Oslo den här säsongen. Gud vad jag önskar att jag och Sarah bara kunde sätta oss i en bil och köra och hälsa på mormor eller farmor imorgon, det hade varit toppen det:-)

Just nu håller jag på att plockar undan lite kläder och skor och sånt i hallen, känns som om det bara flödar över. Men fastnade här vid datorn istället, har upptäckt en internet sida jag bara älskar. styleroom.se Där visar folk hur dom bor och renoverar och sånt, älskar det:-) Man får så mycket insperation och tips på hur man kan göra om och det behöver egentligen inte vara eller bli dyrt. Bara att leta på loppisar och secend hand affärer och så lite ny färg och så voila:-) Tycker bara att det verkar finnas så lite av secend hand affärer här i Bergen, finns mycket mer av sånt i Sverige. 


                                                         
               Sarah och pappa kastar boll till varandra        - Mmm, älskar gurka. Men pappa får
                                                                                                   lov att hålla i hårt för annars åker 
                                                                                                    hela gurkan med ;-)


Sarah utforskar...

Tänkte bara visa vart man kan hitta Sarah på för konstiga ställen, när hon är ute på sina "rullfärder":-)

                             
Mamma skulle bara gå på toaletten och undrade var Sarah tagit vägen? Jo hon hade rullat in under sin babysitter och låg och studerade den underifrån :-)

                            
                             Här hade hon hittat fram till sin matstol, undrar om benen smakar gott? :-)

                            
- "Mamma, vad tror du om den här filmen?" Dvd.erna var väldigt roliga att dra ut från tv bänken. Jaha, då få man ta och plocka bort allt i hennes höjd da ;-)

     

God morgon torsdag!

Skulle egentligen ha varit iväg på babysång nu, men Guro (hon som har hand om den) var tvungen att vara hemma med sjukt barn:-( Tråkigt att det inte blir idag för det är så roligt! Så vi får väl se vad vi då ska hitta på istället. Egentligen känner jag mig helt tom på allt vad ork och energi heter, vet inte vad det är men har känt mig så länge nu. Skulle bara önska att jag fick ligga i sängen hela dagen och inte göra någontning. Så snälla kom och ös ett par skopor med energi över mig någon!
Nej nu är det dags för Sarah att få sig lite morgongröt.

                      
                                                                         God morgon!

Helsestasjon update

Idag var jag och Sarah på helsestasjonen (Bvc) för 6 månaders kontroll. Ble ju snarare nästan 7 månaders nu men vi kunde inte gå på den första tiden vi fick eftersom vi var i Stavanger då. Vi började med vägning och mätning, vågen visade nu på 8330 g och längden är hela 72 cm:-) Sen pratade vi en stund med våran helsesöster Gro, och sen fick vi träffa barnläkaren eftersom man gör det på 6 mån kollen. Allt såg hur bra som helst ut. Får så mycket beröm för att Sarah är så "med" och nyfiken av sig och för att hon är så lugn:-) Doktorn berömde också att hon var väldigt stark i benen och sa att han trodde att hon skulle jogga snart. Haha, nja jag vet inte det da. Vi fick även en ny tid att komma tillbaka till Gro i nästa vecka eftersom tiden var allt för knapp idag och det var mycket att prata om.

Snön har återigen vräkt ner här och vi kunde knappt ta oss fram med vagnen när vi skulle iväg, när vi kom ut därifrån hade det istället börjat regna. Men sen har det snöat igen. Blir verkligen inte klok på vädret här. Och ännu mindre klok blir jag på att det ska dröja så länge innan plogen kommer helst ska ju snön börja försvinna innan dom kommer... Gahh!

                        
Sarah provkörde den här leksaksbilen på helsestasjonen. Hjälp vad stor hon ser ut när hon sitter där.

                                                                            
                   Här är vår helsestasjon                                                                     Gullungen

En helt vanlig måndag.

Idag har vi inte haft nått särskillt inplanerat utan bara styrt med det vanliga här hemma. Dessutom har regnet åter igen infunnit sig här i Bergen så all den snön vi fått smälter så sakteligen bort. En helt vanlig måndag alltså.
Eller inte helt förresten;-) Lite nyheter här har gjort att det kanske kommer hända lite saker. Och nej, jag är inte gravid igen så den tanken kan ni slå bort helt. Men lite hemligheter får man ha:-)

Satt och tittade lite på ikeas hemsida nu och såg att dom hade super tillbud på hyllor. Skulle verkligen behöva en att ha i Sarahs rum, börjar samla på sig så mycket med leksaker och mycket annat. Och vi har ingen bra plats att ha allt på, så man kanske skulle ta sig en tur ut till ikea någon dag.

Nyss tittade Birte ner hit och kom med kakor som blivit över från barnkalast dom hade idag. Inte tackar man nej till det inte, jättegott var det, tack!

  
                     
                                                    Tittut mamma, här gömmer jag mig ;-)

                     
Är så roligt nu när Sarah börjar kunna sitta lite själv för då kan man sitta mittemot och se henne samtidigt som vi leker:-)

                     
                              Sarah myser i soffan innan det är dags att krypa till sängs. God natt!


Den stillaliggande tiden - slut

Den tiden när man la ner Sarah på golvet och visste att när man tittade om några sekunder igen så låg hon kvar på samma ställe. Ja den tiden är över:-) Hon har hittat sitt sätt att ta sig framåt - att rulla. Ibland hittar man henne inrullad under soffbordet eller som idag tog hon en väldigt lång rulltur. La ner henne på lekmattan vid babygymet därifrån tog hon sig rullande mot pappa som satt i soffan, gjorde en liten sväng runtom hennes matstol och vidare mot mamma som stod i köket och stekte pannkakor:-) Haha, hon är så duktig våran lilla tjej, älskar dig så mycket! 


Sarah önskar er alla en glad alla hjärtans dag!

                          

Idag har vi varit iväg och tittat på Nornen i innebandy, men slutade tyvärr i förlust. Sarah var inte på toppen humör heller för hon började störtgrina p.g.a alla höga ljud inne i hallen, stackars liten är ju inte van att det låter så illa omkring henne. Men hon gillar att titta på alla spelare som springer omkring på planen:-)

När vi kom hem var vi dödshungriga och hjälptes åt med middagen. Vi provade ett nytt recept, fläskfile med bacon, bananer, mandariner och grädd/curry sås och ris. Mmm, det var så gott! Nu sitter vi bara och tar det lugnt och myser här i soffan med varsit glas vin. Har sett på melodifestivalen och nu ser vi på film, 50 first dates. 

                                                                      


Vill önska er alla en glad alla hjärtans dag och en fin helg vidare!

                            
                                                     Sarah somnade gott i pappas trygga famn.


God helg!

Vill bara önska er alla en god helg!

 
Glad Sarah!


Tränar på sittningen i sin säng.


Både Sarah och mamma nyvakna efter middagsvilen:-)

Sarah önskar sig denna!

                                                         

Hittade den ursöta tunikan med en dalahäst på. Som om någon har lust att ge Sarah en present så önskar hon sig den jättemycket! :-)

Fredag den 13.e!

Idag får man passa sig. Än så länge har allt gått bra :-D


Är det här verkligen Bergen?



                                                

Är ju van med mycket snö och riktig vinter hemmifrån Sågmyra, men att det ser ut så här i Bergen hör verkligen inte till vanligheten. Det toksnöar ena sekunden, medan solen strålar i nästa. Tog dom här korten nu på kvällen då det precis kommit en ny laddning med snö och solen tittar kort fram innan den går ner.

Idag har vi varit på babysång som vanligt på tordagar. Idag hade vi tur att få skjuts, annars så brukar vi alltid gå dit. Men dom är ju så fruktansvärt dåliga på att hålla efter och ploga vägarna här, så är absolut omöjligt att ta sig fram med vagnen. Idag fick dom bl.a. ligga på mage uppe på flygeln medans Guro spelade på den, det var en höjdare!


                                       Sarah på babysången.
                                                         
                                                     


GRATTIS NATALIE!

Får börja med att säga grattis, idag fyller nämligen Sarahs storasyster Natalie 10 år! Jättemånga grattis pussar & kramar från oss här!

                       
                                     Här är en bild från i somras, här är vi fortfarande kvar på BB.

Klockan 10 i morse skulle vi vara på Sandsli helsestasjon. Men herregud vad det är svårt att komma iväg. Det ska matas kläs, byta blöja, göra i ordning mat som måste vara med o.s.v. Det är inte bara bara det, så det tar sin tid innan man sätter foten utanför dörren. Vi hann dit i tid i alla fall. Anledningen vi skulle dit var för att jag skulle träffa en barnmorska som hade skickat efter min journal från förlossningen och så skulle vi gå igenom det. Varför då tänker ni kanske? Men jag hade en väldigt jobbig förlossning och komplikationer efter och har inte alls positiva minnen därifrån. Så det kändes faktiskt lite skönt (även om det var lite konstigt också) att gå igenom och prata. Så fick jag med mig journalen hem eftersom det kan vara bra att visa vid nästa gång ;-)
Passade även att gå in till NAV. Hade lite frågor om mammaledigheten. Så nu vet jag att den 30 maj tar min mammaledighet slut och Andreas börjar.

Nej nu ska jag gå och göra iordning lite nyponsoppa och smörgåsar, hann inte äta middag innan Andraes åkte till träningen så då får vi äta lite nu istället:-)

VA, är det inte den 9:e februari idag??

Trodde verkligen det var den 9:e februari idag, och min lillebror Erics födelsedag. Var verkligen helt bombsäker, men det är ju den 10:e idag... Fattar inte, lever verkligen i min egna lilla värld och det verkar som om allt bara går mig förbi utanför. Jaja, får ringa idag och gratta i efterskott .
                 
                                            GRATTIS ERIC PÅ 21-ÅRS DAGEN!

              


Hälsning från ett kallt och snöigt Bergen!

Här har det varit strålande sol och flera minusgrader, så snön som kom tidigare i veckan ligger kvar. Inget väder vi är vana med här i Bergen (och då menar jag både sol och snö) :-) Sarah är mycket bättre vad det gäller förkylningen, men själv så känner jag mig så sliten och hängig. Men efter att vi varit ute och gått en härlig tur alla 3 på eftermiddagen så fick jag lite extra energi och när vi kom hem igen så fick jag totalt "bakfnatt". Så jag har bakat både hallongrottor, kladdkaka och tekakor :-)
Nej nu ska vi se på film!

                      

                                                        




Måste bara visa ett videoklipp på Sarah. Hon gjorde ett så knasigt uttryck i ansiktet varje gång Andreas sa - Pappaaa. Vi höll på att skratta ihjäl oss, såg så himla kul ut.


Lördag.

Har inte hänt särskillt mycket här idag, jag har kännt mig lite halvkass hela dagen så. Men är väl kanske inte så konstigt i och med att Sarah har varit sjuk. Men tänkte i alla fall visa lite bilder på Sarah från idag.

           
                          - Hej hej! Kan sitta själv. (Om så bara ett liiitet tag)

           

      
          


          

           
          


Host och snörvel.

Skulle ju egentligen ha varit på babysången idag, men stannade hemma. Sarah är fortfarande så snuvig, hostig och rosslig, men hon har inte feber längre. Men i och med att vi kom hem från Stavanger igår så tyckte jag det var bäst att vi bara var hemma idag så hon fick vila sig. Och bäst var väl det för hon har varit lite små gnällig hela dagen. Men hon har också haft sina glada stunder, så tänkte visa en här när hon ligger på skötbordet:-)



              
                                               Tv dosan är en av favoriterna ;-)

Hemma igen.

Trodde jag hade ställt kl på 5:15 imorse, men när klockan väl ringde så visade det sig att jag ställt den på 6:15 (och vi som skulle åka kvart i 7 för att hinna till flyget). Jaja, blev lite stress men vi hann dit i tid, men var ändå tvungen att sitta inne i flyget på landningsbanan och vänta i närmare 1 timme eftersom det snöade så mycket. Det var mindre roligt men men hem kom vi:-) Har haft det jättebra verkligen dom här dagarna!

Så nu är vi hemma hos världens bästa sambo och pappa igen - vi har saknat dig! Andreas är på träning men kommer hem snart och under tiden har jag bakat egna semlor, ser väldigt smarriga ut så vi hoppas dom smakar lika gott :-)

Lägger in lite bilder som jag tagit under dagarna vi varit på Orre.

                                       
                 Victor spelar.               Sån här måste vi ha :-)         Födelsedagsbarnet Oscar.

                     
               Juliane och Sarah.                 Barnbordet.                           Traktortårtan.

                                
          Sarah klädd till kalas.        "Reserv bestefar" Hans.     "Reserv bestemor" Ebjörg.

                     
             Små beundrarinnor.             Sjuka barn.                           Älsklingen!


                                                Detta ska vi mumsa i oss nu!
                                                  
  
    
   


Sjuklingar.

Idag har vi varit hos Elbjørg och Hans hela dagen (Sarahs reserv besteførældrar som dom kallar sig) :-) Oscar har varit hemma från barnehagen før han ær sjuk och mammas lilla sessi ær inte bra hon heller. Så medan dom andra var på jobb och i skolan så fick vi vara hos dom, blev lite svårt før mig att ensam passa på 2 små sjuka barn så. Men vi har i alla fall haft en jættemysig dag dær.
Hoppas verkligen att Sarah blir lite bættre snart. Hon har hemsk hosta och snuva, inatt snarkade det lilla gullet som en hel karl!Och imorse så kræktes hon øver hela mamma før hon hade så mycket slem i halsen.

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på. Ær så himla fint væder ute så det ær så tråkigt att inte kunna ta med Sarah ut och gå, men vi hoppas hon blir bættre snart! Imorgon kvæll kommer Elbjørg hit och passar alla barnen før Ingrid Anne bjød med mig på mat och teater i Stavanger, hon ska ha med sina elever och så frågade hon om jag också ville vara med. Så det ska bli jætteskoj det!

Nej nu ska jag ringa och sæga godnatt till værldens underbaraste sambo och pappa, vi saknar dig jættemycket!

Natinatt!

Grattis Oscar 2 år!

Idag har vi firat Oscar sin 2 årsdag hær :-) Många var vi också, tror vi var 25 stycken så det har varit jætteroligt. Så nu sitter jag hær ganska så proppmætt efter all mat, kaker och tårta, men ahh så gott det var:-) Sarah blev populær bland småtjejerna hær, och hon uppskattade det också vældigt mycket. Men mærker att hon inte ær helt sig sjælv, utan ær fortfarande lite slapp. Men kanske inte så konstigt eftersom varken hon eller jag sov særskillt bra inatt p.g.a att hon hostade så extremt mycket och jag var tvungen att ta henne upp lite då och då så hon kunde andas ordentligt. Så nu ær jag ganska så sliten och trøtt (som vanligt, ja jag vet). Kommer denna trøtthet någonsin att slæppa? Kænns som om jag går runt och ær stændigt trøtt...

Blir tyværr inga bilder upplagda idag. Jag får ta det nær jag kommer hem igen før jag får inte in bilderna på datorn hær.

Bergen - Stavanger.

Då har jag och Sarah ænnu en gång varit ute och flygit:-) Herregud, Sarah ær ett halvt år och har redan flygit många gånger nu. Sjælv var jag væl 7 år tror jag då jag fløg før førsta gången. Gick hursomhelst bra i alla fall. Men mærkte stor skillnad bara från det vi fløg sist gång nu hem från Sverige och idag. Inte lika roligt att sitta still længre och vill bara sitta eller stå i knæt och helst ta och bita på allting :-) Men men gick bra i alla fall och nu ær vi framme:-) Kænns så underbart skønt att vara hær!

Har nu efter mycket om och men lyckats få in några bilder, inte hunnit tagit så många idag. Men blir nog att jag kommer lægga in de flesta sen nær jag kommer hem istællet.
Nej nu ær det dags att sova, trøtter efter dagen. Imorgon ska vi fira Oscars 2 årsdag och då kommer hela slækten, det blir skoj :-D

                        
                Frøken Sverige :-)             Juliane matar Sarah.           Oscar, Sarah och Victor.

                                                        
          Fick låna Oscars napp, den var smaskens :-D               Læsestund.

RSS 2.0