Åpen barnehage och eget rum.

I dag har jag och Sarah varit på åpen barnehage (som öppna förskolan) för första gången. Kom dit vid 10 och så var vi där till ca kl 13. Sarah var yngst där, någon var några år, men de flesta mellan 1-2 år. Men vad gjorde det Sarah hade jättekul med massa nya människor att titta på och massa nya saker att utforska:-) Lite synd att vi inte gått dit tidigare kanske, men å andra sidan så är det ju först nu hon börjat ta sig framåt av egen maskin och "leka" med andra barn så det var nog ändå en bra ålder att börja. Ännu mer synd är det att vi inte hinner gå så länge eftersom jag börjar och jobba om knappt en månad *ångest ångset* Men den har öppet på måndagar, onsdagar och torsdagar, men kostar 30 kr per gång så vi kanske inte går alla dagar, men någon i veckan i alla fall. Speciellt eftersom jag såg vilket enormt utbyta Sarah hade av det. Det är en speciell aktivitet man har varje gång utöver lek, samlingsstund och mat. Idag har vi gjort kylskåpsmagneter:-)

                   
        Sarah målar:-)                             Lek på golvet.                  Sjunger Björnen sover. 

                    
                       
                   Så här ser det ut när Sarah sätter           Så här fina blev magneterna:-)
                   sig upp. Går först upp på knäna,
                   tar i med armarna och knuffar sig 
                  liksom sittade och sist fram med 

Idag sover Sarah i eget rum för första gången. Har tänkt på det länge men usch vad jag känner mig ledsen.... Känns så himla tomt inne i vårat sovrum just nu. Fick dessutom sitta med Sarah i säkert en halvtimme innan hon somnade för hon var ledsen, hon kände väl på sig att inte allt var som vanligt. Lilla stumpan... Men det blir nog bra bara vi vänjer oss. Så nu på kvällen har jag och Andreas skruvat ned sängen till lägsta nivån och flyttat lite saker och gjort i ordning. Sarah rum är så pass litet så man kan inte ordna så mycket. men ska ändra lite saker på väggarna och så ska hon väl få en liten lekhörna, men det får komma efter vart.

         
                                 Liten blir stor och har nu fått ett eget rum.
      

Kommentarer
Postat av: Pernilla

du vänjer dig nog snart vid att ha fått eget rum igen ska du se ;) och sarah vänjer sig nog också fortare än vad du kommer att göra. kul med öppen förskola, får ni fika? det är a & o vid såna sammanstrålningar!



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11

URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Pernilla

vad tusan, jag skrev ju en kommentar här nyss men den försvann bara. men du vänjer dig säkert snart vid att ha eget rum igen ska du se ;) och sarah vänjer sig nog ännu fortare! kul för sarah med öppen förskola, får ni fika? det är a & o vid såna sammanstrålningar!



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11

URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: Anonym

Påminner om när du var liten och vi gick på öppna förskolan. Vad kul för Sarah att träffa lite barn. Fint blev rummet också! Bra att ni sänkte sängen för det var dags. Snart reser hon sig upp! Bara en vecka sedan vi sågs, men det känns som en evighet...



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11
Postat av: Jenny H

skickar en kram till er!



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11
Postat av: Gammelfarmor Kerstin

Jag instämmer med mamma att det redan gått en vecka. Jag har en stor bild av Sarah, när hon sitter

på bordet med en vit mössa och ler så glatt och visar tänderna, som startbild på datorn.



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11
Postat av: Emma

Tänk att man ska vara tvungen att ha ångest hels tiden. Själv hade jag också det.. ångest för att sluta amma. Ångest när hon skulle flytta till sitt rum. Ångest för att hon skulle börja på dagis... Ja ångest för det mesta. Ändå så blir ju allt väldigt bra i slutändan. :-)

Hoppas att det kommer att funka bra för henne att sova i eget rum.



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11

URL: http://emalee.blogg.se/
Postat av: A & Lilla P

Vad roligt att hon gillade förskolan!



Jag skall också börja jobba om tre veckor och har fullkomlig ångest. Bah! Vill inte vara borta från skrutten hela dagen...



Skrivet: 2009-05-04 Tid: 21:09:11

URL: http://lyckligfruochmamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0